دستمزدها شایستۀ بازیگران پیشکسوت نیست

مهوش وقاری از بازیگران باسابقه تلویزیون و سینما از اینکه پیشنهادهای کار به طور عادلانه بین بازیگران توزیع نمی‌شود و پرداخت دستمزدها هم ضابطه‌مند نیست، انتقاد کرد.

به گزارش مهر، مهوش وقاری کار خود را در عرصه بازیگری از سال ۶۷ و حضور در فیلم سینمایی «نار و نی» آغاز کرد اما مدتی است که حضور او در آثار سینمایی و تلویزیونی کمرنگ شده است. هرچند این بازیگر پیشتر عنوان می کرد که به خاطر مراقبت از همسرش محسن قاضی مرادی پیشنهادهای بازیگری را قبول نمی کند اما حالا از وجود دست های پشت پرده برای انتخاب و حضور تنها چند بازیگر خاص می گوید.

او که از پرداخت دستمزدها ناراضی است، می گوید: «به یاد دارم در برهه ای عده ای این مساله را مطرح می کردند که برخی از افراد خاص، بازیگران را تعیین می کنند اما در حال حاضر تعداد چنین افرادی بیشتر شده است به طوری که مدام تنها به برخی از بازیگران خاص پیشنهاد کار می دهند که همین امر باعث می شود آنها به طور مداوم و تکراری در آثار مختلف حضور داشته باشند. در هر صورت این مساله یا از بد شانسی ما و یا از کم لطفی دوستان است.»

وی افزود: «این روزها اگر هم نقشی به من پیشنهاد می‌شود بیشتر نقش های کوچک است. زمانی بر این عقیده بودیم که باید جایگاه کاری خودمان را حفظ کنیم ولی متاسفانه گاهی به دلیل طولانی شدن بیکاری و برای بهتر شدن شرایط روحی خود مجبور می شویم همان نقش های کوچک را بپذیریم.  چندین بار به من بازی در تئاتر پیشنهاد شد ولی قبول نکردم، چون زمان تمرین ها طولانی بود و برای یک اجرا چندین ماه تمرین می شد، گاهی هم ممکن بود بعد از بازبینی، آن اثر مردود شود و به اجرای عموم نرسد، به همین دلیل نتیجه کارها مشخص نبود.

 وی در پاسخ به این سوال که آیا تئاتری ها از نظر مالی پیشنهادهای مطلوبی می دادند یا خیر، اظهار داشت: متاسفانه پیشنهادهای مالی آنها مناسب نبود. این موضوع در آثار تلویزیونی هم صدق می کند، برای مثال وقتی صحبت های مالی با صاحبان آثار می شد، خیلی سریع می گفتند که ما در شرایط مالی خوبی نیستیم و با توجه به اینکه بودجه ای نداریم، تنها می توانیم بدون در نظر گرفتن مباحث مالی در این اثر از حضور شما بهره ببریم. به همین دلیل دیگر این شرایط کمی توهین آمیز شده بود. مشکل اینجاست که قاعده مشخصی برای قراردادهایی که با بازیگران بسته می شود، وجود ندارد و این موضوع به ویژه در آثار تلویزیونی بیشتر وجود دارد.

وقاری افزود: هیچ ضابطه ای مبنی بر اینکه دستمزد ها بر چه اساسی باشد، وجود ندارد. چندی پیش در یک برنامه تلویزیونی از یک بازیگر در مورد آخرین دستمزد دریافتی اش سوال شد و او هم در پاسخ گفت که در آخرین اثری که به ایفای نقش پرداخته ۱۵۰ میلیون تومان دریافت کرده است. شنیدن این مبلغ برای من خنده دار و در عین حال تعجب آور بود چون زمانی که با ما می خواهند قرارداد ببندند به اندازه ای دستمزدهای پایین پیشنهاد می دهند که ترجیح می دهیم در چنین آثاری با چنین مبالغی حضور نداشته باشیم. سوال من این است که پس چگونه می شود که با این بازیگر ۱۵۰ میلیون تومان قرارداد می بندند و به ما که چندین سال در این حوزه تجربه داریم چنین مبلغ های پایینی پیشنهاد می شود؟  به نظر من یا عده ای در مورد این دستمزدها دروغ می گویند و یا اینکه ما خیلی غافل هستیم و عقب ماندیم. جالب تر اینکه صاحبان آثار همواره به ما می گویند که در مورد دستمزدهایمان نباید صحبت کنیم. نکته دیگری که باید عنوان کنم این است که بسیاری از صاحبان آثار حتی دستمزدهایی را که باهم به توافق رسیده ایم پرداخت نمی کنند، به طور مثال چندی پیش در یکی از سریال ها به ایفای نقش پرداختم که هرچند ما بعد از چندین بار بحث در مورد دستمزد به توافق رسیدیم اما زمانی که مهلت پرداخت رسید خیلی راحت به من می گفتند که اشتباه می کنید و ما اصلاٌ بر سر چنین مبلغی به توافق نرسیده ایم. یعنی دیگر آنها حتی درباره صحبت هایی که برسر مباحث مالی می شود هم صداقت ندارند و به گونه ای با بازیگر رفتار می کنند که او، نه به آنها بلکه به خودش شک کند.

تاریخ نشر مطلب:
دوشنبه، -۱۰۹ فروردین -۶۲۱






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده