روایت مهدی مظلومی از اتفاقاتی که باعث شد از «جِم» جدا شود!
مهدی مظلومی میگوید حدود هشت ماه است به دلیل اختلاف سلیقه با مدیریت جدید شبکه جم از این شبکه جدا شده است. به گزارش شایان فیلم و به نقل از خبرانلاین، از اواخر تابستان سال 94 بود که زمزمههایی مبنی بر مهاجرت عدهای از بازیگران و کارگردانان ایرانی به ترکیه و فعالیتشان برای شبکه جم شنیده شد. پاییز همان سال بود که با قوت گرفتن این اخبار نام افرادی که به این شبکه پیوسته بودند رفته رفته منتشر شد.اما تازهترین خبرها حکایت از جدایی یکی دیگر از کسانی دارد که به این شبکه رفته بود. کارگردانی که آخرین ساختهاش در ایران بعد از مهاجرت او به ترکیه و بدون ذکر نامش در سینماها اکران شد؛ مهدی مظلومی.مهدی مظلومی کارگردان سینما و تلویزیون تاکنون آخرین فردی است که با شبکه جم قطع همکاری کرده است. او در گفتوگو با خبرآنلاین از دلایل جداییاش از این شبکه، ابراز تمایلاش برای بازگشت به ایران و ادامه فعالیتهایش گفته است.
به دلیل تغییر مدیریت از جم جدا شدم
مهدی مظلومی مدتی است از شبکه جم جدا شده است، پیش از او نیز چند هنرمند دیگر که از ایران مهاجرت کرده و به این شبکه پیوسته بودند نیز از جم جدا شدند. او درباره علت جداییاش از این شبکه میگوید:
«بعد از اتمام مجموعه طنز «شهر قشنگ»، كارهایی پیشنهاد میشد كه ارتباط خوبی با آنها نمیگرفتم، با توجه به این شرایط اصرار من به ساخت سری دوم «شهر قشنگ» بود. اما مشكلاتی كه در فضای شبكه وجود داشت امكان شروع سری دوم شهرقشنگ را تقریبا نشدنی كرد. مخصوصاً مواضع مدیر جدید دفتر آنتالیا. به همین دلیل من با توجه به تغییر شرایط همان موقع از گروه جم خارج شدم.»
شدت گرفتن اختلافنظرها
مظلومی به مدت زمان جداییاش از این شبکه اشاره میکند و میافزاید که تقریبا 8 ماه است از شبکه جم جدا شده است.جدایی چهرههایی که به شبکه جم پیوسته بودند دلایل مختلفی داشت، به نظر میرسد نارضایتی از این شبکه و نحوه عملکرد آن باعث جدایی بسیاری از این افراد از این شبکه شد. مظلومی در این باره توضیح میدهد: «مشكل من بیشتر مواضع مدیریت جدید دفتر آنتالیا بود كه شرایط كار را سخت میكرد و بعد از ترور مدیر جم این مواضع بدتر شد. بهطوریكه اختلاف سلیقه و نظر، كاملاً شدیدتر شد و با توجه به اینكه مدتی بود از گروه جم جدا شده بودم، تصمیم به ادامه فعالیت خارج از جم گرفتم. الان هم مدتی است كه بعد از ثبت یك شركت خصوصی در تركیه بهطور مستقل استارت فعالیتهای تصویری را زدم و به عنوان اولین كار سریال «شهرقشنگ٢» را جهت پخش از طریق اپلیكیشن شروع كردیم.»
بازیگری به خاطر من به جم نیامد
پس از پیوستن مظلومی به شبکه جم عده دیگری از بازیگران نیز به این شبکه رفتند و فعالیتشان را در آنجا شروع کردند، به نظر میرسد حضور مظلومی در این شبکه پلی برای مهاجرت عده دیگری از بازیگران و هنرمندان بود، اما بعد از مدتی چند تن از بازیگران از پیوستن به این شبکه ابراز پشیمانی کردند و حالا نیز این کارگردان با جم قطع همکاری کرده است.
مظلومی در پاسخ به این سوال که آیا پروژه پیوستن هنرمندان ایرانی را با در این شرایط شکست خورده می داند یا خیر؟ میگوید:«هیچ بازیگری بهخاطر من به جم نپیوست. تنها یك مورد آقای سیرتی بودند كه با توجه به اینكه سالها قبل در تئاتر «باغ البالو» آقای ركنالدین خسروی با هم كار كرده بودیم و ایشان از بیكاریشان گفتند، من برای كمك كردن به ایشان، پیشنهاد حضور به صورت پروژهای به مدت ۳ ماه در «شهر قشنگ» را دادم كه ایشان هم فوری پذیرفتند و آمدند. اما متأسفانه كیفیت كارشان نظر من را تأمین نمیكرد كه تصمیم به حذف و تسویه گرفتیم. اما از علت مهاجرت سایر بازیگران خیلی اطلاع ندارم، چون دلایل مختلف بود. بعضی قصد پناهندگی داشتند، بعضی قصد مهاجرت و بعضی قصد كار موقت و... اما در نهایت با توجه به شرایطی كه پیش آمد در واقع حضور بازیگران ایرانی موفقیت خاصی به دنبال نداشت.»
رکود به دلیل اختلاف نظرها
عملکرد شبکه جم نسبت به قبل حتی در جذب مخاطب ایرانی هم دچار رکود شدید شده، افت جدی کیفی آثار تولیدی این شبکه نیز دلیلی دیگر برای ترک کسانی بود که به این شبکه رفته بودند. کارگردان فیلم «سه بیگانه» در اینباره یادآور میشود:«این ركود بهخاطر جدایی من نیست در واقع بهخاطر همان اختلاف نظر و سلیقه بود كه من مطمئن بودم نتیجه مطلوبی نخواهد داشت و باعث شد تصمیم به جدایی بگیرم و همچنان معتقدم با همان دیدگاه و سابقه سیر نزولی را ادامه خواهد داد. من نیز معتقدم این عملكرد نسبت به گذشته بسیار افت كرده و بهنظرم افت بیشتری هم خواهد كرد.»او درباره دلایل این افت و رکود میگوید:«شاید یكی از دلایلش آشنا نبودن مدیریت جدید شبكههای جم با مقوله مدیا(رسانه) مخصوصاً تولید است.»
من به قصد رفتن به جم از ایران نرفتم
خیلی از افرادی که به هر دلیلی از کشور مهاجرت کردند، بعد از مدتی سودای بازگشت به وطن به سراغشان میآید، این اتفاق درباره افرادی که به جم رفتند نیز صدق میکند و برخی از آنها در مصاحبههایشان از مهاجرت و فعالیت در خارج ایران ابراز پشیمانی کردند و کار در این شبکه را به مثابه سرابی دانستند که هیچ سودی برایشان نداشته است.
مظلومی اما نظرش را درباره ادامه فعالیت در خارج از کشور و بازگشت به ایران در صورت فراهم شدن شرایط اینطور بیان میکند:«من به قصد كار كردن از كشور خارج شدم نه صرفاً به قصد كار در جم، به همین دلیل اكنون كه جم برای من تمام شده به برنامهریزیای كه كرده بودم بهطور مستقل ادامه میدهم. بحث برگشتن یا برنگشتن هم مطرح نیست، چون من مملكت خودم را دوست دارم و سعی كردم در خارج از كشور هم كارهایی بكنم كه باعث شادی مخاطبان ایرانی باشد. در ادامه هم در همین راستا فعالیت خواهم كرد و قطعاً دوباره به وطن برمیگردم حتی اگر اجازه كار و فعالیت در حوزه تلویزیون و سینما را نداشته باشم.»
فعالیت مستقل من ربطی به جم ندارد
او همچنین در پاسخ به این سوال که اگر به ۲ سال پیش -زمانی که به شبکه جم پیوستید- برگردد باز هم این راه را انتخاب میکند یا خیر، میگوید:«چون قصد تجربه کار در خارج از كشور را داشتم شاید كمی سنجیدهتر و با برنامهریزی بهتری و حتی شكل دیگری عمل میكردم. فعالیت مستقل من هیچ ربطی به شبكه جم ندارد و مسیر دیگری را طی میكند. كار من ساخت و تولید كارهای نمایشی است و در همین راستا اقدام به ساخت سریال اینترنتی كردم كه بهزودی از طریق اپلیكیشن پخش خواهد شد.»
گاهی اوقات تصوراتی که راجع به فعالیت در خارج از کشور در ذهن وجود دارد، با آنچه در واقعیت است متفاوت میشود، و شرایط همانگونه که انتظار میرود فراهم نیست، مظلومی درباره اینکه شرایط کار در شبکه بعد از گذشت این ۲ سال همانگونه است که تصورش را از ابتدا داشته، میگوید:«خیر به هر حال تجربهٔ جدیدی برای مدیران بود و تجربه لازم را نداشتند طبیعی بود كه با تصورات من فاصله داشته باشد.»
تمام تلاشم را میکنم تا به فعالیتم ادامه دهم
علاوه بر مسئولان و مدیران، هنرمندان هم نگاه مثبتی به فعالیت شبکههای فارسی زبان خارج از کشور ندارند. سطح کیفی برنامهها و سریالهای شبکهها دلیل اصلی این مخالفت است، ضمن اینکه بسیاری نیز عملکرد این شبکهها را منفی ارزیابی میکنند. همین مسئله در درازمدت ممکن است سبب بیانگیزگی کسانی که آن طرف آب را برای ادامه فعالیت انتخاب کردند شود، مظلومی در توضیح این موضوع بیان میکند:«با توجه به شرایط كار كردن در خارج از كشور و فاصلهای كه باعث شده بین سیاستگذاران و حتی مردم شكافی به وجود بیاید، این مسئله را تشدید کرده است، اما من همیشه سعی كردم با غلبه بر مشكلات حس حركت را در خودم زنده نگه دارم و به همین دلیل، انگیزه و ذوق و شوق قطعاً از بین رفتنی نیست. تمام تلاشم را میكنم كه بتوانم به فعالیتم ادامه بدهم، نكته مهم این است كه محدود به جای خاصی نشود. ضمن اینكه واقعیت این است كه بیثباتی در تصمیمگیریها و سیاستهای اجرایی فضای سینما و تلویزیون ایران باعث حس ناامنی و بیثباتی میشود كه طبیعتا افرادی مثل من را به جستوجوی فضای مناسبتری سوق میدهد، هرچند ممكن است فضا و شرایط جدید نسبت به داخل كشور بهتر نباشد. ایكاش هر چه زودتر این ثبات و شرایط امن كاری در داخل كشور شكل بگیرد كه همه دوستان و همكاران در شرایط خوب به فعالیت بپردازند.»
- مطالب مرتبط
- آرش داودی: حضور بازیگران کمدی در سریال مناسبتی «ماهچراغ» مخاطب را جذب میکند
- «ماهچراغ» روی آنتن شبکه پنج سیما می رود
- فهرست همه فیلمهای تلویزیون در نوروز 1400
- «نوشدارو» روی آنتن شبکه سلامت می رود
- چالش کلاهگیس برای بازیگران زن در تلویزیون!
- علیرضا خمسه راز مگوی «پایتخت» را فاش کرد!
- پوراحمد: با بُکن نَکنهای صداوسیما کنار نمیآیم!
- تمام سریالهایی که حمایت «اوج» را داشتهاند
- سرنوشت عجیب کوچولوهای بازیگری که محو شدند
- ماجرای پخش قسمت جنجالی پت و مت از تلویزیون
نظرات کاربران
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- زیباترین بازیگران زن ایرانی در رتبه بندی جهانی
- بازی علی نصیریان در تئاتر شهاب حسینی
- برپایی نمایشگاه عکس در خانۀ عکاسان جوان
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- اکبر عبدی با دخترهایش روی صحنه رفت!
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- تحلیلی برفیلم «سولاریس» /احساس گناه!
- «روتوش» بهترین فیلم کوتاه جشنواره کراکوف
- فصل دوم سریال «نفس» امسال جلوی دوربین می رود
- یک بازیگر زن سینما و تلویزیون، کشف حجاب کرد!
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- آلبوم جدیدِ بدلِ «اندی» در ایران مجوز گرفت!
- موسسات فرهنگی و هنری از پرداخت 25 درصد مالیات معاف می شوند
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- انتشار یک فیلم کودکانه در شبکه نمایش خانگی
- چرا صداوسیما و دولت باید روزنامه داشته باشند؟
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- اعتبار خرید کتاب از نویسندگان به ۴ میلیارد تومان افزایش یافت
- پرطرفدارترین خواننده های ایرانی در اینستاگرام
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- وقتی مجری ها در صداوسیما حکومت می کنند!
- هم پیمان با کازابلانکا!
- ببینید: خواستگاری دخترجوان از احسان علیخانی!
- نگاهی به فیلم «یک روز بخصوص» از منظر پیچیدگی های شخصیتی
- عکسهای اکران خصوصی فیلم «ساعت 5 عصر»
- «بچه مهندس ۳» سریال مناسبتی شبکه دو شد
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- نگاهی به چند اثر حاضر در جشنواره فیلم فجر
- قدیمی ترین عکاسی تهران بسته شد! + عکس
- حمله کاربران به پیج بازیگر زن به خاطر تسلیت به محمود احمدی نژاد
- رضایت ۷۵ درصدی بازدیدکنندگان از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
- حیوانات ماشینی در شبکه پویا
- انتصابات جدید در سازمان سینمایی
- انتقاد کوروش تهامی از شرایط اکران «آشوب»
- تماشاگران سینما در ماه رمضان افزایش یافته اند
- فهرست بازیگران «خسیس» تکمیل شد
- تماشاخانه ایرانشهر و ماجرای ستارههای پایتخت!
- تمرین بازیگری در خانه
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- گزارش تصویری از اختتامیه جشنواره فیلم کودکان
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- عكس/گريم پسرانۀ بازيگر زن معروف ايراني
- نگاهی به فیلم«خفه گی»/ ناهمگونی فرم و محتوا!
- آغاز تصویربرداری «از یادها رفته» از ۱۷ تیرماه
- "دورهمی" چگونه تبدیل به "شبنشینی" شد؟!
- برنامه تلویزیونی «مثبت و منفی پنج»
- بشنوید: گل عشق باصدای رضا بهرام
- نگاهی به فیلم "پاپ"/ عشق و چیزهای دیگر
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- زیباترین بازیگران زن ایرانی در رتبه بندی جهانی
- بازی علی نصیریان در تئاتر شهاب حسینی
- برپایی نمایشگاه عکس در خانۀ عکاسان جوان
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- اکبر عبدی با دخترهایش روی صحنه رفت!
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- تحلیلی برفیلم «سولاریس» /احساس گناه!
- «روتوش» بهترین فیلم کوتاه جشنواره کراکوف
- فصل دوم سریال «نفس» امسال جلوی دوربین می رود
- یک بازیگر زن سینما و تلویزیون، کشف حجاب کرد!
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- آلبوم جدیدِ بدلِ «اندی» در ایران مجوز گرفت!
- موسسات فرهنگی و هنری از پرداخت 25 درصد مالیات معاف می شوند
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- انتشار یک فیلم کودکانه در شبکه نمایش خانگی
- چرا صداوسیما و دولت باید روزنامه داشته باشند؟
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- اعتبار خرید کتاب از نویسندگان به ۴ میلیارد تومان افزایش یافت
- پرطرفدارترین خواننده های ایرانی در اینستاگرام
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- وقتی مجری ها در صداوسیما حکومت می کنند!
- هم پیمان با کازابلانکا!
- ببینید: خواستگاری دخترجوان از احسان علیخانی!
- نگاهی به فیلم «یک روز بخصوص» از منظر پیچیدگی های شخصیتی
- عکسهای اکران خصوصی فیلم «ساعت 5 عصر»
- «بچه مهندس ۳» سریال مناسبتی شبکه دو شد
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- نگاهی به چند اثر حاضر در جشنواره فیلم فجر
- قدیمی ترین عکاسی تهران بسته شد! + عکس
- حمله کاربران به پیج بازیگر زن به خاطر تسلیت به محمود احمدی نژاد
- رضایت ۷۵ درصدی بازدیدکنندگان از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
- حیوانات ماشینی در شبکه پویا
- انتصابات جدید در سازمان سینمایی
- انتقاد کوروش تهامی از شرایط اکران «آشوب»
- تماشاگران سینما در ماه رمضان افزایش یافته اند
- فهرست بازیگران «خسیس» تکمیل شد
- تماشاخانه ایرانشهر و ماجرای ستارههای پایتخت!
- تمرین بازیگری در خانه
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- گزارش تصویری از اختتامیه جشنواره فیلم کودکان
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- عكس/گريم پسرانۀ بازيگر زن معروف ايراني
- نگاهی به فیلم«خفه گی»/ ناهمگونی فرم و محتوا!
- آغاز تصویربرداری «از یادها رفته» از ۱۷ تیرماه
- "دورهمی" چگونه تبدیل به "شبنشینی" شد؟!
- برنامه تلویزیونی «مثبت و منفی پنج»
- بشنوید: گل عشق باصدای رضا بهرام
- نگاهی به فیلم "پاپ"/ عشق و چیزهای دیگر