شماره جدید «سینما و ادبیات» منتشر شد

شصت و سومین شماره مجله «سینما و ادبیات» با پرونده‌ای درباره سینمای آمریکا منتشر شد.به گزارش مهر، این شماره از مجله «سینما و ادبیات» به سینمای امریکا و سینماگر مطرح و کم کار آن ترنس مالیک اختصاص دارد که این روزها با دو فیلم «رادیگان» و «آهنگ به آهنگی» دوباره نظرها به او جلب شده است.

در ایران مالیک با «درخت زندگی» اش معرف سینمادوستان است. سینمای خاصی مالیک - چه از منظر ساختاری، چه از نظر معنایی که به مخاطب منتقل می‌کند - آرای متفاوت و گاه متضادی برانگیخته است. مالیک کمتر تن به گفتگو می‌دهد. در همین شماره ترجمه میزگرد ترنس مالیک، ریچارد لینکلیتر (کارگردان امریکایی و ستایشگر مالیک) و مایکل فاسبیندر (بازیگر جدیدترین فیلم ترنس مالیک «آهنگ به آهنگ»)، آمده است.

سینمای سیاسی، تعریف و مولفه‌های آن، بخش سینمای ایران این شماره مجله است. میزگرد فریدون جیرانی، فرهاد توحیدی، کمال تبریزی، امید روحانی و جواد طوسی به این موضوع پرداخته است. سهم سینمای ایران از سینمای سیاسی چقدر است و سینمای اجتماعی ایران و سینمای سیاسی چه تفاوت‌ها و شباهت‌هایی دارند... مطالب عباس بهارلو، محسن خیمه دوز، نیوشا صدر و مهرزاد دانش کامل کننده این بخش است.

ذهنی نویسی امروزه بخش اعظمی از روایت داستانی را به خود اختصاص داده است. بسیاری از آثار بزرگ دنیا به همین سیاق نگاشته شده است. یکی از مطرح‌ترین آثار ادبی دنیا «اولیس» اثر جیمز جویس و بسیاری از داستان‌های ویرجینیا وولف در هوای روایت ذهنی نفس می‌کشند. اما حد و مرز این ذهنی گرایی و پیوند ذهن و عین و چگونگی اجرای روایت ذهنی را در گفتگوی خواندنی منوچهر بدیعی و پویا رفویی و یادداشت‌های احمد اخوت، فرخنده آقایی، شاپور بهیان، حسین پاینده، ابوتراب خسروی و... پی بگیرید. اما این شماره «سینما و ادبیات» پرونده جالبی دارد در مورد دوزبانگی در ادبیات. این پرونده به نویسنده‌هایی می‌پردازد که زبان مادری‌شان غیر از زبانی است که به آن می‌نویسند. این پرونده بر تجربه خاص دوزبانگی نویسندگان ایران و جهان تمرکز شده است. مطلب جومپا لاهیری را در این پرونده از دست ندهید.

بخش هیروگلیف در این شماره به مسئله «بیان» می‌پردازد. «ادبیات در معنای وسیعش «بیان» است یا «بیانگر»»؟ و تحولات هنرهای بصری چه تاثیری بر خلق ادبی گذاشته‌اند؟ در این بخش به این سوال پرداخته شده است. سینمای خاورمیانه از دیگر بخش‌های مجله است که تبعات ترومای جنگ در زمینه استعماری و پسا استعماری را مورد تحلیل قرار داده است.شماره ۶۳ ماهنامه هنری، فرهنگی و اجتماعی «سینما و ادبیات» ویژه مهرماه ۱۳۹۶ با بهای ۱۰ هزار تومان منتشر شده و روی دکه‌ها رفته است.

تاریخ نشر مطلب:
پنجشنبه، ۰۶ مهر ۱۳۹۶






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده