برگزیدگان چهل سال سینمای مقاومت معرفی شدند

مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با اهدای جوایز به برگزیدگان بخش‌های مختلف و همچنین نکوداشت چهار هنرمند برگزار شد و در بخشی از این برنامه ابراهیم حاتمی‌کیا در سخنانی از بهرام بیضایی به عنوان کارگردانی که در این عرصه کار کرده است،یاد کرد.به گزارش ایسنا، مراسم افتتاحیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت شامگاه دوشنبه پنجم آذرماه با حضور هنرمندان و مسئولین کشوری و لشکری به دبیری محمد خزاعی در تالار وحدت برگزار شد.

سرلشکر جعفری فرمانده‌کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار غیب‌پرور رئیس سازمان بسیج مستضعفین، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی، علیرضا رضاداد، منوچهر شاهسواری، ابراهیم داروغه‌زاده، نرگس آبیار، فرشته طائرپور، علیرضا تابش، ابراهیم حاتمی‌کیا، مسعود ده‌نمکی، جمشید هاشم پور، علی دهکردی، صادق دقیقی، احمد مرادپور، مریلا زارعی، مجید صالحی و ... از مهمانان حاضر در این مراسم بودند.

در ابتدا این مراسم افتتاحیه پس از اجرای زنده سرود جمهوری اسلامی و قرات قرآن، کلیپی از سالهای دفاع مقدس پخش شد.در ادامه صادق آهنگران با حضور روی سن قطعه «شب است و سکوت است و آه است و من» را با مضمون دفاع مقدس و شهدای هشت سال  جنگ رژیم بعثی عراق علیه ایران خواند.در ادامه محمد خزاعی دبیر این دوره جشنواره فیلم مقاومت پس از پخش صدایی‌ای از مکالمه چند هم‌رزم در خط مقدم جبهه، روی صحنه آمد و در سخنانی کوتاه از حضور میهمانان و همراهان برگزاری این آیین، تشکر کرد.

سپس سردار جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در جایگاه بیان کرد: ما هرچه عزت اسلامی داریم از هنر مقاومت ملت بزرگ ایران است. این مقاومت و هنر ریشه در تاریخ ۴۰ ساله انقلاب اسلامی دارد و سرشار از نمونه‌های ایستادگی در برابر استکبار جهانی است و اکنون زبانزد خاص و عام هستند. آنچه در این ۴۰ سال انقلاب اسلامی اتفاق افتاده، ممزوج شدن کلمه انقلاب اسلامی و مقاومت است. این معنای عمیق مقاومت اسلامی امروز مفهومی را ساخته و محور تعیین سرنوشت ملت‌ها شده است. امروز این معنا با همه قداستش در حال گسترش است. روز گذشته هم مقام معظم رهبری فرمودند که تنها راه نجات، همین مقاومت اسلامی است و مقاومت اسلامی به معنای ایستادگی مومنانه در برابر پلیدی‌ها است.

نکوداشت چهار هنرمند

در ادامه مراسم نکوداشت چهارهنرمند یدالله صمدی، حبیب الله کاسه ساز، ضیا الدین دری و حمید آخوندی برگزار شد.با حضور سردار جعفری، سردار غیب پرو، محمد خزاعی و خانواده سردار شهید همدانی و همچنین جمشید هاشم‌پور از خانواده مرحوم حبیب‌الله کاسه‌ساز تقدیر شد.

سپس با حضور علیرضا رضا داد از خانواده حمید آخوندی تجلیل شد.در ادامه با حضور مریلا زارعی از خانواده ضیاءالدین دری تقدیر شد.سپس با حضور منوچهر شاهسواری از خانواده یدالله صمدی تجلیل شد.لوح تقدیری هم به خانواده سردار همدانی اهدا شد.

برگزیدگان چهل سال سینمای مقاومت

در ادامه مراسم برگزیدگان چهل سال سینمای مقاومت از نظر انتخاب مردمی معرفی شدند که عبارتند از:

بهترین فیلمنامه:

نرگس آبیار

ابراهیم حاتمی‌کیا

محمد حسین مهدویان

بهترین بازیگر:

پرویز پرستویی

هادی حجازی‌فر

مریلا زارعی

بهترین کارگردانی:

ابراهیم حاتمی‌کیا

مسعود ده‌نمکی

رسول ملاقلی‌پور

بهترین فیلم:

آژانس شیشه‌ای

اخراجی‌ها

شیار ۱۴۳

در پایان این بخش هم از فرزند احمد محمد شیخ، شیخ علی ظاهر تقدیر شد.

وقتی ابراهیم حاتمی‌کیا از بهرام بیضایی یاد کرد

حاتمی کیا پس از دریافت لوح تقدیر خود بیان‌کرد: من از جمله کهنه نفسان این حوزه هستم. افرادی که در دهه ۶۰ بودند را می‌شناسم. کسانی که چشمشان در آن هشت سال، دفاع مقدس را دید و به جنوب کشور افتاد و در این عرصه اثر تولید کردند شایسته تقدیر هستند مانند استادم آقای بهرام بیضایی. من امروز به نمایندگی از همه آنها این هدیه را دریافت می‌کنم.

ده‌نمکی جایزه‌اش را به حاتمی‌کیا و منیره قیدی تقدیم کرد

ده‌نمکی نیز بعد از دریافت لوح تقدیر خود گفت: دریافت این جایزه برایم غیرقابل پیش بینی نبود. اما من‌ این جایزه را به اقای حاتمی کیا برای ساخت اثر دیده بان و منیر قیدی برای فیلم ویلایی اهدا می‌کنم.در ادامه جوایز بخش «جلوه‌گاه نور» با حضور هیئت داوران این‌ بخش به برگزیدگان‌ اهدا شد. که عبارتند از:

دیپلم‌افتخار: جواد موگویی برای فیلم «نیمه شب ۲۴ آوریل»

جایزه بعدی برای ساختار مناسب به مصطفی رزاق کریمی برای مستند «بانو قدس ایران» اهدا شد.

در ادامه حسین‌ انتظامی سرپرست جدید سازمان سینمایی هم سخنانی را بیان کرد.

سپس با حضور هیئت داوران فیلم‌های کوتاه داستانی در بخش سینمای ایران جوایز این بخش به برگزیدگان اهدا شد که عبارتند از:

لوح تقدیر: راضیه سراجی برای فیلم «بازهم سکوت»

دیپلم‌افتخار برگزیده سوم: سید پوریا پیشوایی برای فیلم «تاسوکی»

دیپلم افتخار برگزیده دوم: ماریا ماوتی برای فیلم «مادر»

تندیس و دیپلم‌ افتخار: احمد زایری برای فیلم‌ «درخت زیتون سعد»

در آخرین قسمت اهدای جوایز در بخش «روایت نو» با حضور داوران برگزیدگان این بخش معرفی شدند. که عبارتند از:

تندیس و دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی: علی توکلی زانیانی برای فیلم «تا فردا»

تندیس و دیپلم افتخار فیلم مستند: محمدحسین همتی نژاد برای فیلم «برای نبل برای زهرا»

در بخش پایانی مراسم هم علیرضا قربانی به همراه گروهش قطعاتی را اجرا کرد.

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت در ۵ بخش سینمای ایران، سینمای بین الملل، روایت نو، جلوگاه نور و ۴۰ سال سینمای مقاومت تا ۹ آذر ماه ادامه دارد.

تاریخ نشر مطلب:
دوشنبه، ۰۵ آذر ۱۳۹۷






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده