پنج نهاد مأمور بررسی دعاخوانی خواننده پاپ / حاشیه های آهنگ بنیامین ادامه دارد

ظاهرا کار دارد به جاهای باریک کشیده می شود و قطعه ای که بنیامین بهادری خوانده، مسئولین را به تکاپو واداشته است. به گزارش شایان فیلم نیوز، بنیامین دو هفته قبل و بعد از حملات تروریستی داعش به تهران که موجب شهادت و جراحت تعدادی از هموطنانمان شد، قطعه ای به نام «کبیر» منتشر کرد که بازخوانی فرازهایی از دعای جوشن کبیر به همراه موسیقی بود. اقدامی که مورد انتقاد برخی اقشار عموما مذهبی قرار گرفت و به دنبال آن مرکز موسیقی وزارت ارشاد مجبور شد بیانیه ای صادر کرده و بگوید که این قطعه با مجوز ارشاد منتشر نشده است. ولی ماجرا به این بیانیه ختم نشد و حالا خبر رسیده که شورای توسعه فرهنگ قرآنی، پنج نهاد را مأمور بررسی و تهیه گزارش از اقدام بنیامین در اجرای به زعمِ آنها نامناسبِ دعای جوشن کبیر کرد تا با توجه به آن دستورالعملی برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه تهیه شود.

دیروز در جلسه ی هشتاد و سوم مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، یکی از اعضای رسانه ای جلسه موضوع اجرای این را مطرح کرده و اعضا ضمن شنیدن مجدد فایل صوتی قطعه مذکور، شورای عالی قرآن، رادیو قرآن، سازمان تبلیغات، شبکه قرآن و معارف سیما و وزارت ارشاد را مأمور کردند تا ضمن بررسی ابعاد هنری و شرعی این نوع به کارگیری موسیقی در دعاخوانی، نتیجه را طی گزارشی به شورای توسعه فرهنگ قرآنی از شوراهای اقماری شورای عالی انقلاب فرهنگی گزارش کنند تا دستورالعمل و آیین نامه انظباطی برای جلوگیری از تکرار موارد مشابه تهیه شود.

بنیامین: مشاور مذهبی داشتم

این در حالیست که بنیامین یکشنبه هفته ی قبل، به حاشیه های پیش آمده اطراف «کبیر» پاسخ داد. وی با بیان اینکه برای ساخت این قطعه، مشاور مذهبی داشته است گفت: این مدل «آسمانی» مربوط به امسال و سال گذشته نیست زیرا اولین آثاری که من با آن مطرح شدم مضامین مذهبی و آسمانی داشتند . بنده تجربه تولید چندین اثر آسمانی را دارم ولی هر زمان که این آثار منتشر شده به دلیل فرم جدیدش عده ای به لحاظ اعتقادی احساس کردند که به مضامین مذهبی توهین شده و خیلی ها هم از این فرم جدید استقبال کردند. من پیش از انتشار قطعه «کبیر» این اثر را برای بسیاری از مسئولان و افراد مذهبی اسم و رسم دار و قابل احترام فرستادم و از آنها نظر خواستم و بارها با هم گپ زدیم. در اینجا باید بگویم اولا هیچ ایراد و اشکال فنی و فقهی درباره اجرای ادعیه ها با موسیقی وجود نداشته و ندارد. ضمن اینکه بنده هیچکدام از این آثار را بلافاصله بعد از یک اتفاق خاص اجتماعی و سیاسی تولید نکردم. برای همان قطعه «اذان صبح» که بعد از حادثه پلاسکو منتشر شد ماجرا به این گونه نبود که من آن را فردای حادثه تولید کرده باشم. این آثار در طول سال تهیه و تولید شده که من به مرور و به تناسب حس و حالی که از جامعه دریافت کردم آنها را منتشر می کنم.

این خواننده موسیقی پاپ با اشاره به این نکته که موفقیت اثر یک آرتیست باید از جهات مختلف مورد بررسی قرار گیرد، عنوان کرد: «اینکه این اثر مورد استقبال قرار نگرفته و موفق نشده را باید از جنبه های مختلف بررسی کرد. یک اثر می تواند در همان روز انتشار به یکباره مورد استقبال قرار بگیرد و در حالت بعدی ممکن است در گذر زمان به نتیجه مدنظر خود دست پیدا کند. از آنجایی که این قبیل آثار در برخی از گروه های جامعه مخالف هایی دارد، کمتر به شیوه معمول در گوش شنیداری جامعه جای می گیرد و همین مخالفت ها و بایکوت ها باعث می شود اثر به گوش مردم نرسد. البته شنیده شدن یا شنیده نشدن این آثار زیاد برایم مهم نیست زیرا آثاری چون «کبیر» جزوی از اعتقادات قلبی من هستند.»

بنیامین درباره صدور اطلاعیه دفتر موسیقی وزارت ارشاد که گفته بود این قطعه در خارج از کشور تهیه و پخش شده هم گفت: من این اثر را در آمریکا نساخته ام بلکه در ایران ساخته و دو بار برای ارشاد ارسال شده است. اتفاقا با هر تغییری هم نسخه جدید را برای مدیران محترم فرستادم و نظرشان را پرسیدم ولی هیچ جوابی به من ندادند. من پای عقایدم همیشه ایستاده ام و می ایستم. آن زمان که در اوج همه گیری آثار عاشقانه من، آثار مذهبی من هم در دسترس علاقمندان موسیقی قرار گرفت، هیچ وقت از اعتقاداتم عقب نشینی نکردم و محکم ایستادم و از آن آثار مذهبی در کنار قطعات عاشقانه ام دفاع کردم. من به این ثر اعتقاد دارم و پای اعتقاداتم می ایستم و بر این ماجرا تاکید دارم که باورهای دینی و مذهبی ام را خوانده ام.

تاریخ نشر مطلب:
دوشنبه، -۱۰۹ فروردین -۶۲۱






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده