اتفاق های عجیبی که هنگام تماشای فیلمهای ترسناک در بدنتان ایجاد می شود!
وقتی که شما یک فیلم ترسناک را تماشا می کنید، بعد از تماشای فیلم احساس غریبی دارید، اینطور نیست؟ بعد از تماشای یک فیلم ترسناک همان احساس بعد از تماشای یک فیلم کمدی و یا درام را نخواهید داشت. فیلم ترسناک باعث می شود که بارها از جای خود پریده و هر چقدر هم که وانمود کنید و حتی داد بزنید که نترسیده اید باز واقعیت این است که ترسیده اید و حس متفاوتی دارید. محققان دریافته اند که تماشای صحنه های ترسناک روی پرده عکس العمل هایی طبیعی و فراگیر را در بدن شما ایجاد می کنند.به گزارش شایان فیلم به نقل از روزیاتو، شاید فکر کنید که تماشای فیلم ترسناک کار بیهوده و حتی مضری باشد اما باید بدانید که برخی از افراد به دلایل عجیب بیولوژیکی تماشای فیلم های ترسناک را دوست دارند و این چیزی است که علم ثابت کرده برای شما مفید خواهد بود. در ادامه این مطلب می خواهیم شما را با اتفاقاتی که با تماشای یک فیلم ترسناک در بدن شما رخ می دهد آشنا کنیم:
۱- مقداری کالری خواهید سوزاند
این یکی خبری بسیار خوب برای کسانی است که از ورزش کردن و فعالیت بدنی بیزارند یا وقت کافی برای آن ندارند. بر اساس مطالعه ای که در سال ۲۰۱۲ توسط محققان دانشگاه وست مینستر انجام شده، شما می توانید با تماشای یک فیلم ترسناک مقداری کالری بسوزانید. این محققان میزان اکسیژن ورودی به ریه ها، میزان دی اکسید کربن خروجی و تعداد ضربان قلب افراد را هنگام تماشای فیلم های ترسناک مختلف اندازه گیری کرده و با هم مقایسه نمودند. افراد شرکت کننده در این آزمایش به طور متوسط هر کدام با تماشای یک فیلم ترسناک در حدود ۱۱۳ کالری می سوزاند که کالری زیادی به نظر نمی رسد.
اگر چه این میزان سوزاندن کالری زیاد نیست اما باید بدانید که این مقدار کالری به اندازه کالری است که با نیم ساعت پیاده روی می سوزانید. این مقدار کم از هیچ بهتر است آن هم در حالی که اصلاً لازم نیست از خانه خارج شوید و لباس خاصی بپوشید. اما قبل از این که زیادی خوشحال شوید باید بگوییم که فیلم ترسناکی که تماشا می کنید باید خیلی ترسناک باشد و شما را بارها از سر جایتان بلند کند. در واقع چنین فیلم هایی باعث می شود که آدرنالین خون بالا رفته و این موضوع افزایش ضربان قلب را در پی دارد. بر اساس این تحقیق، کسانی که به تماشای فیلم «درخشش» (The Shining) ساخته استنلی کوبریک نشسته بودند به طور متوسط ۱۸۴ کالری انرژی مصرف کرده بودند که بیشترین مقدار در میان شرکت کنندگان بود. فیلم های «آرواره ها» (Jaws) و «جن گیر» (The Exorcist) در رتبه های بعدی قرار داشتند.
۲- قلب شما فعالیت بیشتری خواهد داشت
ادعای نترسیدن و خنده های عصبی شاید بتواند اطرافیانتان را کمی گول بزند و به آن ها بقبولاند که نترسیده اید اما شما نمی توانید قلبتان را گول بزنید. بر اساس مطالعاتی که در کالج لندن انجام شده مشخص گردید که بعد از تماشای تکه هایی کوتاه از فیلم های ترسناک، افزایش فشار خون، ضربان قلب و تغییرات واضحی در ماهیچه های قلب شرکت کنندگان مشاهده شد. شینگو موراکامی محققی است که فیلم هایی که ۱۰٫۰۰۰ نفر از تماشاگران ترسناکتر از بقیه می دانستند را دسته بندی کرده و سپس برخی از تماشاگران را به تماشای ترسناک ترین فیلم های این رده بندی وادار کرده و همزمان ضربان قلب آن ها را کنترل کرد.
ترسناک ترین فیلم های در این رده بندی فیلم های «درخشش» ، «جن گیر» و «وحشت در خیابان الم» (A Nightmare on Elm Street) بودند که تاثیر خارق العاده ای بر روی ضربان قلب داشتند. بررسی ها نشان می داد که با تماشای هر کدام از این فیلم ها به طور متوسط ۲۵٫۳ درصد افزایش در ضربان قلب دیده می شود که با یک تمرین سبک برابری می کند. البته به گفته پزشکان تماشای فیلم های ترسناک چنان تاثیر شدیدی بر روی قلب دارد که می تواند افراد دارای قلب ضعیف یا دارای سابقه حملات قلبی را به کام مرگ بفرستد.
۳- واکنش فرار یا مقابله در بدن شما ایجاد می شود
زمانی که بر سر شخصیت دوست داشتنی فیلم ترسناک فریاد می زنید که فرار کند در درون مغز شما نیز اتفاقاتی رخ می دهد: واکنش فرار یا مقابله. برای این که از احمق های درون فیلم عصبانی هستید که هیچگاه فیلم ترسناک ندیده اند یا خطر ظاهراً واضحی که آن ها را تهدید می کند را نمی بینند دلیلی علمی وجود دارد زیرا واکنش های بیولوژیکی و بنیادین بدنتان شما را درست در جای شخصی که در فیلم ترسناک مورد تهدید قرار گرفته جای می دهد. شما حس می کنید که همانی هستید که در فیلم خطر او را تهدید می کند، آسب رسیدن به شخصیت اصلی فیلم آسیب رسیدن به شماست. محققان دانشگاه کونکوردیا در تحقیقی سعی کردند اتفاقاتی که در هنگام تماشای یک فیلم ترسناک در مغز رخ می دهد را مورد بررسی قرار دهند.
در کمال ناباوری مشخص شد که با تماشای فیلم ترسناک قسمت های اصلی مغز بخصوص بخش بادامی مغز (آمیگدال) که مسئول واکنش به ترس و خطر است، هیپوکامپوس که شرایط را برای تحریک آماده می کند و هیپوتالاموس که باعث بروز واکنش فرار یا مقابله می شود به شدت تحریک می شوند. این عکس العمل آن چنان بزرگ و شدید است که یک موسسه بازاریابی عصبی در سن دیگو راه اندازی شده و با استفاده از داده هایی که از ام آر آی افراد هنگام تماشای فیلم های ترسناک جمع آوری شده به فیلم سازان هالیوودی مشاوره می دهد که چگونه فیلم های ترسناکی بسازند و چه عناصری را در آن ها برجسته سازی نمایند که بیشتر از قبل تماشاگران را بترسانند.
۴- ترس باعث می شود که احساس خوبی داشته باشید
ترس و لذت هیچگاه همراه هم نمی آیند مگر این که شما یک شخصیت روانی جامعه ستیز باشید. قصد قضاوت نداریم اما بر اساس مطالعات دکتر دیوید زالد در دانشگاه وندربیلت، افرادی هستند که از دیدن فیلم ترسناک و دیگر چیزهایی که باعث ایجاد ترس در انسان می شوند لذت می برند. وی در تحقیق خود بر روی مقدار و تفاوت نحوه دریافت هورمون شادی دوپامین هنگام ترسیدن متمرکز شد. افرادی که دوست داشتند خود را در موقعیت های ترسناک قرار دهند گیرنده های اتوماتیک (ترمزها) کمتری در مغز خود برای توقف ترشح دوپامین داشتند و به گفته دکتر زالد این توانایی مقاومت در برابر ترس سهم زیادی در بقای انسان های نخستین داشته است.
نترس بودن باعث شده که بهتر خود را برای مقابله با خطراتی که در اطرافمان وجود دارد آماده کنیم. به همین دلیل است که هنگام تماشای یک فیلم ترسناک خود را جای شخصیت در معرض خطر داستان قرار داده و خود را نیز در خطر فرض می کنیم. همچنین مطالعات نشان می دهد که قرار گرفتن در یک موقعیت ترسناک باعث می شود که پس از رها شدن از خطر اعتماد به نفس شما افزایش پیدا کند که البته احساس خوب و عجیبی همراه با شادی دارد.
۵- واکنشی ژنتیکی در بدن ایجاد می شود
هرگاه بعد از لذت بردن از تماشای یک فیلم ترسناک کسی به شما گفت که دیوانه اید یا خل و چل هستید بهتر است از دلایل علمی برای رد ادعای او استفاده نمایید. بر اساس مطالعات انجام گرفته در دانشگاه بُن، تماشای فیلم ترسناک از لحاظ ژنتیکی بر شما و بدنتان تاثیر می گذارد. این مطالعات نشان می دهد که ژنی به نام «COMT» مسئول تعیین مقدار مشخصی از انتقال دهنده های عصبی در مغز بوده و بر هدایت سیگنال هایی که از یک رشته عصبی به رشته عصبی دیگر می روند تاثیر می گذارد. بر اساس این مطالعات افرادی که کپی های یکسانی از این ژن داشتند بیشتر ترسی که یک فیلم ترسناک ایجاد می کند را درک و تجربه خواهند نمود.
به عبارت دیگر اینها همان کسانی هستند که در سالن های نمایش فیلم ترسناک جیغ می زنند زیرا ژنتیک آن ها باعث می شود که سطح اضطرابشان بالا رفته و به آن ها می گوید که باید بترسند. افرادی که دو نسخه ی متفاوت از این ژن را در بدن خود دارند معمولاً از دیدن فیلم ترسناک لذت برده و حتی در برخی از صحنه های ترسناک فیلم لبخند خواهند زد.
۶- حواس قوی تر می شود
بخشی از واکنش فرار یا مقابله شامل افزایش هوشیاری و تقویت حواس است. وقتی که محققان دانشگاه ویسکانسین مدیسن، واکنش های داوطلبان هنگام تماشای فیلم ترسناک را مورد بررسی قرار دادند دریافتند که حرکات چشم این افراد هنگام تماشای فیلم های مذکور همراه با افزایش ضربان قلب و میزان تنفس افزایش پیدا می کند. مطالعات یک موسسه تحقیقاتی در جورجیا نیز نشان می داد که تماشاگران داوطلب فیلم های ترسناک معلق کننده، به ویژه فیلم های ترسناک آلفرد هیچکاک، در بیشتر لحظات ترسناک فیلم تمام حواسشان را روی داستان و ماجرای فیلم متمرکز می کنند. فیلمنامه نویسان و کارگردانان نیز از این موضوع اطلاع داشته و از آن بهترین بهره را می برند.
مطالعات نشان می دهد که فیلم های ترسناک از حقه های فراوانی برای ایجاد چنین حالتی در تماشاگران استفاده کرده و قرار دادن بسیاری از صحنه های ترسناک در یک شب تاریک و طوفانی تصادفی یا بدون دلیل خاصی نیست. در واقع تاریکی صحنه باعث می شود که چشم های شما سریع تر حرکت کند تا بتوانید رنگ هایی که در تاریکی تشخیص نمی دهید را بهتر ببینید. در فیلم های ترسناک معمولاً از رنگ قرمز استفاده می شود و این هم بی دلیل نیست زیرا رنگ قرمز در فیلم های ترسناک باعث می شود که مغز دچار آشفتگی گردد.
علاوه بر این صداها نیز سهم زیادی در ترسناک شدن یک فیلم دارند و این موضوع تنها به بوق ها و یا موسیقی های ترسناک خلاصه نمی شود زیرا کارگردانان فیلم های ترسناک اخیراً به استفاده از صداهای با فرکانس پایین روی آورده اند که اگر چه آن ها را نمی شنوید اما حضور آن ها را حس خواهید کرد و این موضوع حس بسیار ترسناک تری را در شما ایجاد خواهد کرد.
۷- سیستم ایمنی بدن نیز تحت تاثیر قرار می گیرد
لوکوسیت های گلبول های سفیدی هستند که مسئول مبارزه با بیماری های و عفونت ها شناخته می شوند. تعداد زیادی از این گلبول ها در بدن وجود دارد و حتی نحوه واکنش به آلرژی ها را نیز در کنترل دارند. این گلبول ها بسیار کارآمد و مهم هستند اما تماشای فیلم ترسناک آن ها را نیز در حالت هشدار و آماده باش قرار می دهد. محققان دنشگاه کاونتری میزان گلبول های لوکوسیت گروه کنترل و گروهی که برای اولین بار فیلم ترسناک «کشتار با اره برقی در تگزاس» (The Texas Chainsaw Massacre) را می دیدند با هم مقایسه کردند.
نتایج نشان می داد که مقدار لوکوسیت های در حال گردش در بدن گروهی که به تماشای فیلم مذکور نشسته بودند بسیار بیشتر بود. حتی میزان فشار خون و غلظت هموگلوبین در این افراد بیشتر شده بود که ثابت می کرد تماشای یک فیلم ترسناک آنچنان می تواند استرس زا باشد که سیستم ایمنی بدن را وادار به تلاش برای درمان و رفع آن کند. نمی توان ادعا کرد که چنین موضوعی می تواند باعث شود بدنتان مقاومت بیشتر و بهتری در برابر سرماخوردگی داشته باشد اما مطمئناً خطری نیز برای شما ایجاد نخواهد کرد.
۸- کودکان واکنش متفاوتی به فیلم ترسناک دارند
دکتر مارجی کِر جامعه شناس و متخصص ترس شناسی است. وی مطالعات گسترده ای در مورد انواع ترس ها و تاثیر آن ها بر روی کودکان انجام داده و به همین دلیل همواره به والدین هشدار داده تا بچه هایشان را در معرض چیزهای ترسناک قرار ندهند. ذهن کوچک و حساس کودک براحتی می تواند خاطراتی را شکل دهد که در ادامه زندگی آن ها را با دیدن چیزهایی که برای دیگر افراد بسیار بی خطر و خنثی به نظر می رسد دچار ترس و حمله عصبی نماید. مطالعات انجام گرفته در دانشگاه میشیگان نشان داد که تماشای فیلم های ترسناک می تواند تاثیر طولانی مدت و البته ناخوشایندی بر روی ذهن کودکان داشته باشد.
بر اساس این مطالعات مشخص شد که از هر ۴ نفر یک نفر از آن ها باقیمانده هایی از ترس دوران کودکی را همراه خود داشتند. به عبارت دیگر تماشای فیلم های ترسناک در کودکی باعث می شود که ترس های دائمی در کودکان ایجاد شود که در ادامه زندگی همراه آن ها خواهد بود و می تواند خود را به شکل عرق کردن، سرما خوردن و تب کردن، لرزیدن، تهوع، دل درد، گیجی، مشکل در تنفس و حتی احساس فلج شدن نشان دهد. بنابراین هنگام تماشای فیلم های ترسناک مطمئن شوید که کودکانتان نظاره گر فیلم نیستند.
۹- چرا از تماشای فیلم ترسناک لذت می بریم؟
دکتر مارجی کر دریافته است که دلیل این که برخی از افراد از صحنه های ترسناک نمی ترسند این است که خوش شانس هستند. همچنین همگرایی واکنش های بیولوژیکی هنگام دیدن فیلم ترسناک همراه با این واقعیت که هنگام تماشای چنین فیلمی ما در موقعیتی امن قرار داریم و خطری ما را تهدید می کند باعث می شود که از تماشای یک فیلم ترسناک لذت ببریم. از طرف دیگر تماشای یک فیلم ترسناک مانند چالشی بزرگ است که فرد می خواهد آن را تجربه کرده و سربلند بیرون بیاید. به همین دلیل وقتی که فیلم به پایان می رسد و شما آن را کامل نگاه کرده باشید با خود حس می کنید شاخ غول شکانده اید و چالشی بزرگ و ترسناک را پشت سر گذاشته اید و این احساس اعتماد به نفس بسیار قوی است.
در واقع ترسی که از تماشای یک فیلم ترسناک حاصل می شود با ترسی که در زندگی واقعی تجربه می کنیم متفاوت است. در واقع در هنگام تماشای یک فیلم ترسناک بدنمان به سرعت واکنش نشان می دهد و مغز نیز با همان سرعت می فهمد که خطر واقعی نیست. مطالعات نشان می دهد بهترین ترس از نوعی است که با خنده عصبی و شوخی های متعاقب همراه باشد.
- مطالب مرتبط
- اسکار ۲۰۲۳ برای «همه چیز همه جا به یکباره»
- هشت بازیگر مشهور که حاضر به بازی در صحنههای جنسی نیستند!
- عجیبترین اتفاقات سال 2020 در پروژههای سینمایی
- بازیگر مشهور سینما به قتل رسید!
- نامزدی خانم بازیگر ۴۶ ساله با پسر ۲۲ ساله
- سریالهای ترکی چگونه دنیا را تصرف کردند؟
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- چند مینیسریال جذاب برای یک آخرِ هفتۀ شما
- سریال "چرنوبیل" رکورددار نامزدی در بفتا شد
- دختر 19 ساله تهدیدی برای بازیگران سرشناس!
نظرات کاربران
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- چند راهکار برای «کادر بندی» صحیح
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- آلبوم جدیدِ بدلِ «اندی» در ایران مجوز گرفت!
- تمرین بازیگری در خانه
- صد نقشِ فراموش نشدنی سینما و تلویزیون ایران
- تازه ترین تصویر از«دی کاپریو» خبر ساز شد!
- اجراى "محبوبه ها" تا پايان ماه آذر تمديد شد
- تحلیلی برفیلم «سولاریس» /احساس گناه!
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- راز فیلم ارتباط جنسی زهرا امیر ابراهیمی فاش شد/ چه کسی سی دی «زهره» را پخش کرد؟!
- آغاز تصویربرداری «معشوقه» در اردبیل
- تجاوز به هنرپیشه زن با هماهنگی کارگردان معروف!
- ماندگار ترین دیالوگ های سریال «بازی تاج و تخت»
- تازه ترین آمار فروش فیلمهای سینمایی
- حیوانات ماشینی در شبکه پویا
- از حامد همایون تا مهرداد جم و پرواز همای/تمام خوانندگان ایرانی که اسم و فامیل فِیک دارند!
- گزارش اختصاصی «شایان فیلم» از مراسم اکران خصوصی فیلم سینمایی«من یک ایرانی ام»
- گلایههای یک کارگردان از بازیگران فیلمش: پول های گُنده گرفتند ولی بیمعرفتی کردند!
- نگاهی به دو فیلم جنجالی که بر اساس زندگی قاتل زنان خیابانی ساخته شده اند
- هشت بازیگر مشهور که حاضر به بازی در صحنههای جنسی نیستند!
- آیا علیخانی دوباره برنامه ماه عسل را میسازد؟
- پخش ۱۴ کنسرت آنلاین برای روزهای قرنطینه خانگی
- عکسهای بدون حجاب بازیگر معروف ایرانی در کانادا
- «آینه بغل» با افت فروش، همچنان می فروشد!
- ناگفتههای «سیما بینا» در آستانه ی 75 سالگی
- یک بازیگر دیگر هم از ایران رفت و کشف حجاب کرد!
- ۱۰ معلم فراموشنشدنی دنیای سینما و تلویزیون
- چرا نوازندگانی مثل بیژن مرتضوی، خواننده شدند؟
- با رفع دلخوری ها «پایتخت ۷» ساخته می شود!
- لیلا حاتمی و همهی معشوقههای سینماییاش
- دنباله سریال "دنیای شیرین دریا" بدون پوپک گلدره
- سه شعر دردسرساز که خوانندگان معروف خواندند
- یک واکنش به سحر قریشی و لیلا اوتادی/ چشم و ابروی زیبا در این شهر زیاد است!
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- چرا شخصیت های کارتونی، چهار انگشت دارند؟
- خوانندۀ «سوسن خانوم» از صدا و سیما حذف شد!
- هفت بازیگر ایرانی که وزن کم کرده اند
- سالنهای تئاتر در قرق ستارههای نامدار
- رقابت 22 فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر
- نگاهی به بنفشه آفریقایی/ مردانگی های یک زن!
- نقد کوتاهی بر فیلم "هفت و نیم"/فقط گفتن و رفتن!
- تمام سریالهایی که حمایت «اوج» را داشتهاند
- نقد کوتاهی بر فیلم لتیان/، دربارۀ اِلی و دربارۀ یاسی!
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- چند راهکار برای «کادر بندی» صحیح
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- آلبوم جدیدِ بدلِ «اندی» در ایران مجوز گرفت!
- تمرین بازیگری در خانه
- صد نقشِ فراموش نشدنی سینما و تلویزیون ایران
- تازه ترین تصویر از«دی کاپریو» خبر ساز شد!
- اجراى "محبوبه ها" تا پايان ماه آذر تمديد شد
- تحلیلی برفیلم «سولاریس» /احساس گناه!
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- راز فیلم ارتباط جنسی زهرا امیر ابراهیمی فاش شد/ چه کسی سی دی «زهره» را پخش کرد؟!
- آغاز تصویربرداری «معشوقه» در اردبیل
- تجاوز به هنرپیشه زن با هماهنگی کارگردان معروف!
- ماندگار ترین دیالوگ های سریال «بازی تاج و تخت»
- تازه ترین آمار فروش فیلمهای سینمایی
- حیوانات ماشینی در شبکه پویا
- از حامد همایون تا مهرداد جم و پرواز همای/تمام خوانندگان ایرانی که اسم و فامیل فِیک دارند!
- گزارش اختصاصی «شایان فیلم» از مراسم اکران خصوصی فیلم سینمایی«من یک ایرانی ام»
- گلایههای یک کارگردان از بازیگران فیلمش: پول های گُنده گرفتند ولی بیمعرفتی کردند!
- نگاهی به دو فیلم جنجالی که بر اساس زندگی قاتل زنان خیابانی ساخته شده اند
- هشت بازیگر مشهور که حاضر به بازی در صحنههای جنسی نیستند!
- آیا علیخانی دوباره برنامه ماه عسل را میسازد؟
- پخش ۱۴ کنسرت آنلاین برای روزهای قرنطینه خانگی
- عکسهای بدون حجاب بازیگر معروف ایرانی در کانادا
- «آینه بغل» با افت فروش، همچنان می فروشد!
- ناگفتههای «سیما بینا» در آستانه ی 75 سالگی
- یک بازیگر دیگر هم از ایران رفت و کشف حجاب کرد!
- ۱۰ معلم فراموشنشدنی دنیای سینما و تلویزیون
- چرا نوازندگانی مثل بیژن مرتضوی، خواننده شدند؟
- با رفع دلخوری ها «پایتخت ۷» ساخته می شود!
- لیلا حاتمی و همهی معشوقههای سینماییاش
- دنباله سریال "دنیای شیرین دریا" بدون پوپک گلدره
- سه شعر دردسرساز که خوانندگان معروف خواندند
- یک واکنش به سحر قریشی و لیلا اوتادی/ چشم و ابروی زیبا در این شهر زیاد است!
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- چرا شخصیت های کارتونی، چهار انگشت دارند؟
- خوانندۀ «سوسن خانوم» از صدا و سیما حذف شد!
- هفت بازیگر ایرانی که وزن کم کرده اند
- سالنهای تئاتر در قرق ستارههای نامدار
- رقابت 22 فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر
- نگاهی به بنفشه آفریقایی/ مردانگی های یک زن!
- نقد کوتاهی بر فیلم "هفت و نیم"/فقط گفتن و رفتن!
- تمام سریالهایی که حمایت «اوج» را داشتهاند
- نقد کوتاهی بر فیلم لتیان/، دربارۀ اِلی و دربارۀ یاسی!