پیگیری کارمند صداوسیما به اخراجش ختم شد!

یکی از کارکنان باسابقه صداوسیمای کرمان بابت مطالبات صنفی خود اقدام به طرح دعوی می‌کند که در نتیجه اگرچه موفق به دریافت رای مثبت دیوان عدالت اداری می‌شود اما درنهایت از ادامه همکاری با کارفرمای سابق خود بازمی‌ماند.به گزارش ایلنا، نسرین ابراهیم‌زاده، یکی از کارمندان مرکز صداوسیمای استان کرمان است که پس از ۱۲ سال کار کردن، تصمیم گرفت برای دسترسی به حقوق قانونی همچون برخورداری از بیمه اجباری و دریافت پاداشت و عیدی پایان سال؛ شکایتی را در مراجع تشخیص و حل اختلاف طرح کند. او با پیگیری‌هایی که انجام داد سرانجام موفق شد بابتِ برقراری حقوق صنفی خود رای دیوان عدالت اداری را نیز بدست آورد. با همه این پیگیری‌ها خانم ابراهیم‌زاده اکنون در زمره‌ی کارکنان سابق مرکز صداوسیمای کرمان محسوب می‌شود.

ابرهیم زاده در توضیح داستانِ خود به ایلنا می‌گوید: سال ۸۲ در حالی که در جایی دیگر مشغول به کار بودم از سوی مسئولان وقت صداوسیمای کرمان، از من برای ویراستاری و نویسندگی دعوت به همکاری شد، آن زمان آینده‌ی کاری خود را با پیوستن به سازمان امیدوارکننده می‌دیدم و برای همین این پیشنهاد را پذیرفتم اما بعد از ۱۲ سال کار کردن خبری از بیمه‌ی تامین اجتماعی، پاداش و عیدی نشد و در نتیجه ناچار به شکایت شدم.

او ادامه می‌دهد: در طول این سال‌ها به‌صورت مداوم در سازمان فعالیت کردم، حتی از سوی کارفرما برای مهارت‌آموزی بیشتر برای شرکت در کلاس‌های آموزشی معرفی شدم، تمام این سال‌ها با وعده‌‌های بهبود وضعیت شغلی، سعی در گسترش فعالیت‌های خود داشتم.این کارمند پیشین صداوسیمای کرمان اضافه می‌کند: پس از چند سال که از ورودم به سازمان گذشت، از مسئولان خواستم تکلیف قرارداد کاری مرا روشن کنند و آنها هم مدام با وعده‌‌ی استخدام مرا به ادامه کار دلگرم کردند. البته خود من هم ترجیح‌ام این بود که به‌جای خانه‌نشینی و بیکاری منتظر تغییر شرایطم باشم اما دریغ از عملی شدن کوچکترین وعده.

 این ویراستار برنامه‌های رادیویی ادامه می‌دهد: زمان به سرعت می‌گذشت و با چشم به هم زدنی وارد سال‌های ششم و هفتم شدم و دیگر جزء افراد قدیمی سازمان محسوب می‌شدم در این شرایط دیگر ترک کار را به صلاح نمی‌دیدم و در نتیجه بازهم با اطمنیان به وعده‌های قبلی به کارم ادامه دادم. ابراهیم‌زاده در مورد نحو جدا شدنش از این سازمان می‌گوید: بالاخره در سال ۹۴ بود که تصمیم گرفتم بعد از دوازده سال، تکلیف خودم را با مجموعه روشن کنم، برای همین به اداره کار مراجعه کردم و شکایتی را مطرح کردم، این اقدام من باعث شد تا ۵ نفر دیگر از همکارانم که در همین مرکز به حرفه‌ی مجری‌گری و بازیگری مشغول بودند نیز شکایت‌های مشابهی را در اداره کار ثبت کنند.

او ادامه می‌دهد: پس از این اتفاق بود که مسئولان وقت مرکز از من خواستند تا میانِ پس گرفتن شکایتم و ادامه همکاری خود؛ یکی را انتخاب کنم. تلاشم این بود که بدون توجه به این وضعیت؛ هم کارم را ادامه بدهم و هم پیگیر حقوق خود باشم، اما در نهایت کارم را از دست دادم ولی به پیگیری‌هایم ادامه دادم که منجر به صدور رای دیوان عدالت اداری شد. این دیوان رای خود را به نفع من صادر کرد.

این کارمند سابق صداوسیمای کرمان که در حال حاضر از دیوان عدالت اداری رای دریافتِ ۴ هزار و ۳۸۳ روز و یک ماه حق بیمه، عیدی و پاداش را دریافت کرده است، در پایان می‌گوید: پس از دوازده سال چشم‌انتظاری، رای دیوان مرا تاحدودی آرام کرده‌ است. وقتی به گذشته‌ام نگاه می‌کنم، سال‌های جوانی‌ام را می‌بینم که می‌توانستم به‌جای دل‌خوش کردن به وعده‌های بی‌محل از آنها استفاده‌ی بهتری بکنم.

سازمان صداوسیما اجازه‌ استخدام ندارد

در همین رابطه علی میرزایی، کارشناس حقوقی سازمان صداوسیما با تایید سابقه‌ی بیمه‌ای خانم ابراهیم‌زاده به خبرنگار ایلنا می‌گوید: در سابقه بیمه‌ای خانم ابراهیم‌زاده هیچ شکی نیست، ایشان تا سال ۹۴ با مرکز صداوسیمای استان کرمان همکاری داشته‌اند و از این تاریخ به بعد این همکاری خاتمه یافته است اما در مورد مسئله استخدام او در سازمان باید بگویم که ما هیچ ردیف بودجه‌ای نداریم که بخواهیم افراد جدیدی را به صورت رسمی استخدام کنیم.

وی ادامه می‌دهد: پس از اینکه وی بابتِ مطالباتِ خود طرح دعوی کرد، نماینده سازمان در همه جلسات رسیدگی به این پرونده حضور داشت و آنجا هم اعلام کردیم که این مشکل تنها محدود به یک یا چند نفر نیست و هزار و چند نفر دیگر از کارکنان این سازمان با چنین مشکلی مواجه هستند اما واقعیت امر این است که سازمان صداوسیما  اجازه‌ی قانونی برای استخدام این افراد را ندارد.

مسیر این پرونده‌ها به رای دیوان عدالت اداری ختم می‌شود

هادی آرمین، معاون روابط کار اداره کار استان کرمان نیز درباره شکایت خانم ابراهیم‌زاده به خبرنگار ایلنا می‌گوید: جمعا ۶ نفر از کارمندان سابق صداوسیمای استان کرمان مشکلات مشابهی را درباره دریافت حق بیمه، پاداش، عیدی مطرح و به ما مراجعه کرده‌اند.او ادامه می‌دهد: هیات‌های تشخیص و حل اختلاف اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان ممکن است با این استدلال که سازمان صداوسیما مشمول قانون کار نیست از ورود به چنین پرونده‌هایی خودداری کند اما در نهایت در صورت پیگیری افراد؛ مسیر این پرونده‌ها به رای دیوان عدالت اداری ختم می‌شود و حتی ممکن است در پرونده‌هایی نظیر خانم ابراهیم‌زاده به محکومیت کارفرما منجر شود.

تاریخ نشر مطلب:
سه شنبه، ۰۴ مهر ۱۳۹۶






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده