فریدون آسرایی: جشنواره موسیقی فجر بیشتر به کنسرت‌ تبدیل شده است!

همزمان با برپایی جشنواره موسیقی فجر، روزنامه جام جم با فریدون آسرایی که البته در این دوره جشنواره غایب است به گفت‌وگو نشسته که قسمتهایی از آن را مرور می کنیم:

اگر قرار باشد به اولین آلبوم تان نمره‌ای بدهید عدد شما چند خواهد بود؟

قطعا این آلبوم را مردود می‌کنم؛ زیرا آلبوم خوبی نشد، اگر به عقب برگردم به هیچ‌وجه این آلبوم را نمی‌سازم، انتخاب شعر و تنظیم آهنگ خوب نبود به همین دلیل کار ضعیف شد، البته در این میان کمپانی پخش هم مقصر بود.

از میان آهنگ‌هایی که خودتان خوانده‌اید کدامیک را بیشتر دوست دارید؟

در آلبوم اول آهنگ «کبوتر» و در آلبوم دوم آهنگ «سلام» را دوست دارم، در آلبوم سوم هم آهنگ «هنوزم همونیم» را به خاطر مادرم خیلی دوست دارم.

آلبوم اول خود را با اسم «فریدون» و بدون ذکر آسرایی منتشر کردید و این موضوع برای شما حاشیه‌هایی ایجاد کرد، دلیل این حواشی چه بود؟

آلبوم اول خودم را فقط به اسم فریدون منتشر کردم و متاسفانه به دلیل این‌که آسرایی را در آن نزدم از این اسم بدون فامیلی سوء‌استفاده کردند، تا جایی که می‌دانم یک نفر در کیش حتی به اسم من کنسرت هم گذاشته بود، جالب‌تر این‌که ویدئو هم ساخته بود و بعد از آن آلبوم‌ها را با ذکر فامیلی منتشر کردیم تا دیگر از این مشکلات به وجود نیاید.

مدتی شایعه شد که شما به سرطان حنجره دچار شده‌اید، این موضوع صحت داشت؟

مدتی از ناحیه حنجره با مشکل روبه‌رو بودم و متاسفانه حنجره من خراب شد که بیشتر به دلیل هوای آلوده تهران و مشکلات ریفلاکس معده بود، با وجود این مشکل مجبور به عمل شدم و حدود یک سال بعد از این عمل زبان من زخم شد و اشاراتی از سرطان را نشان داد، بعد از آزمایشات متوجه شدیم که سرطان خوش‌خیم است و بعد از عمل و چکاپ و رعایت‌های زیاد این مشکل برطرف شد.

نظر شما راجع به جشنواره موسیقی فجر که این روزها برگزار می‌شود، چیست؟

جشنواره موسیقی فجر، معتبرترین جشنواره موسیقی ماست اما متاسفانه این جشنواره بیشتر به کنسرت‌های فجر تبدیل شده است، چون درآمدزایی زیادی از خوانندگان حاضر در آن به‌دست می‌آید. در واقع به کسانی که اعتباری در موسیقی دارند، توجهی نمی‌شود و بیشتر به دنبال خواننده‌های مشهور و پول‌ساز می‌روند و این در حالی است که باید در این جشنواره از کسانی هم که در موسیقی زحمت کشیدند، استفاده کنند. در واقع باید از خواننده‌هایی همچون قاسم افشار، محمد اصفهانی، خشایار اعتمادی و... هم که در سال‌های دور در موسیقی نقش داشتند، استفاده شود.

به نظر شما موسیقی پاپ ما امروز کیفیت لازم را دارد؟

موسیقی پاپ ایران در سال‌های اولیه خود در اول دهه 80 با حضور خوانندگانی همچون محمد اصفهانی، علیرضا عصار و... قوی بود، چون از نظر شعر و ترانه محتوای خوبی داشت و در مقایسه با امروز اصلا قابل مقایسه نیست. متاسفانه امروز ترانه‌های ما مفهوم لازم را ندارد. امروز آهنگ‌ها یا باید خیلی به سمت غم برود و گریه‌آور باشد یا خیلی آهنگ‌های شاد و ریتمیک باشد تا مخاطب بپسندد. سال‌ها امپراتوری موسیقی پاپ ایران در دست افراد محدودی بود اما امروز شرایط فرق کرده است و تقریبا در دوسال گذشته شاهد حضور خواننده‌های زیادی همچون بهنام بانی، حامد همایون، ماکان‌بند و ... هستیم که سلیقه‌ها را عوض کرده‌اند. در وضعیت امروز هرماه می‌توان به‌دنبال یک صدای جدید بود و مردم بیشتر درپی ملودی‌های جدید هستند.

امروز برخی تولید آلبوم را منسوخ می‌دانند و معتقدند که در شرایط امروز فقط انتشار تک‌آهنگ جواب می‌دهد، نظر شما در این خصوص چیست؟

من این موضوع را قبول ندارم. برای نمونه بین هر آلبوم خودم سه سال فاصله وجود دارد و در این میان آهنگ‌ها ممکن است تکراری شود و نمی‌توان با سه آلبوم تکراری کنسرت گذاشت و برای کسی که می‌خواهد کنسرت برگزار کند، نیاز به آهنگ جدید یک لازمه است و در این میان تک‌ترانه می‌تواند شهرت فرد خواننده را هم حفظ کند. ولی خواننده‌های قدیمی باید آلبوم داشته باشند و نباید فراموش کنند که در بین آلبوم‌های خود باید تک‌آهنگ تولید کنند تا بتوانند به روز باشند.

به نظر شما تهیه آلبوم در شرایطی که هزینه آن بالاست برای کسانی که تازه وارد این کار می‌شوند، امری صحیح است؟

برای کسانی که می‌خواهند تازه این کار را شروع کنند بهتر است که زیر بار خرج‌های زیادی نروند و با تک‌آهنگ و ویدئوموزیک، کار خود را شروع کنند و در صورتی که عیار خود را سنجیدند و توانستند دیده شوند سراغ تولید و انتشار آلبوم بروند. الان در حدود حداقل پنج میلیون، تولید هر آهنگ هزینه دارد و چنانچه یک آلبوم ده قطعه داشته باشد، حداقل 50 میلیون هزینه آن می‌شود.

تیتراژ جدیدی را در دست کار دارید؟

بله؛ برای یک برنامه نوروزی به من پیشنهاد شده که قرار است یک آهنگ برای سال تحویل و یک آهنگ هم برای تیتراژ یک برنامه نوروزی که در یکی از شبکه‌های تلویزیونی پخش خواهد شد، تهیه کنیم.

تاریخ نشر مطلب:
چهارشنبه، ۲۷ دی ۱۳۹۶






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده