موفقیت یک فیلم به تلاش تیمی بستگی دارد
کارگاه تخصصی «چگونه فیلم خود را در آبهای متلاطم سینما رهیابی کنیم» با حضور رزا بوش، تهیهکننده اسپانیایی در پنجمین روز از سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.به گزارش ستاد خبری سی و هفتمین جشنواره جهانی فیلم فجر، کارگاه تخصصی «چگونه فیلم خود را در آبهای متلاطم سینما رهیابی کنیم» با حضور رزا بوش، تهیهکننده سینما، رئیس شرکت B&W فیلمز در لندن، مشاور شرکت PJLF و عضو آکادمی فیلم بفتا در روز دوشنبه ۲ اردیبهشت در محل گذر اجتماعات پردیس سینمایی چارسو برگزار شد.
بوش ضمن خوشامدگویی گفت: بسیار خوشحالم که شما را میبینم، امیدوارم هیچکدام از شما فیلمنامهنویس نباشید. چون این کارگاه برای فیلمنامهنویسان نیست.وی ضمن بیان اینکه خیلی خوشحال است که توانسته به ایران بیاید، ادامه داد: من سی سال پیش بسیار جوان بودم، به خاطر یک سری از اتفاقات قائممقام جشنواره فیلم لندن شدم و دقیقا در آن زمان سینمای ایران به دوران انفجار و درخشش خودش رسیده بود. در حال حاضر که به اینجا آمدم مثل این است که بعد از سالها تماشای عکسهای خانه دوست، برای دیدن خانهاش از نزدیک آمدهام.
بوش درباره آشناییاش با سینمای ایران توضیح داد: سینمای ایران به قدری قدرتمند است که وقتی به خیابانها میروید، میتوانید آن صحنهها را ببیند و بشناسید.وی درباره خودش گفت: من همیشه شخصیتی داشتم که همزمان چند کار را با هم انجام میدادم، از جشنوارههای فیلم شروع کردم و زمانی که به این نتیجه رسیدم که بهتر است در زمینه تولید و تهیهکنندگی فعالیت کنم، کسانی که با آنها در ارتباط بودم بیشتر مکزیکی و کوبایی بودند.
بوش تاکید کرد: آن زمان که در لندن زندگی میکردم وقتی پیشنهاد همکاری با کوبا یا مکزیک مطرح میشد، بسیاری آن را رد میکردند. پس اینگونه بود که تصمیم گرفتم یک تولیدکننده بینافرهنگی باشم. به این شکل که وقتی یک فیلم ساخته میشود، چطور آن را به شکل جهانی پخش کنیم. در این زمینه اینقدر موفق بودم که شرکت اچ بی او مرا استخدام کرد. امروز میخواهم درباره سحر و جادوی عرضه منطقهای صحبت کنم.
وی ادامه داد: شما سالهای سال تلاش میکنید و وقت روی ساخت فیلم از نوشتن فیلمنامه تا تدوین میگذارید تا وقتی که فیلم تمام میشود و به این نتیجه میرسید که باید آن را پخش کنید. پس به عرصه شگفتانگیز تولید میرسید، ما نقاش نیستیم که چند سال در خانه بنشینیم و نقاشی بکشیم یا مثل موزیسین در خانه بنشینیم و آهنگ بسازیم. این عرصه مثل جنگ است و به ژنرالها و سربازها نیاز دارید.
بوش با تاکید بر اینکه داشتن روابط در جشنوارهها کافی نیست گفت: نصیحتی که میخواهم به شما بکنم این است که اگر شما کارگردان هستید مسلما دوست دارید با بهترین فیلمنامهنویس یا فیلمبردار کار کنید، ولی در عرصه بینالمللی به کسی نیاز دارید که حواسش به کار شما باشد.
وی ادامه داد: نزدیک به بیست، سی دهه بود که همهچیز درباره مدیر برنامهها، توزیعکنندگان و مسائل پخش فیلم ثابت بود، ولی در حال حاضر همهچیز در حال تغییر است. به نظر من تغییرات بزرگ خودشان یک موقعیت هستند. قبل از اینکه بخواهم برایتان نقاط اساسی را بگویم میخواهم چند نکته خستهکننده به شما بگویم. شما با این موضوع حتما موافق هستید که قبل از تغییر قوانین باید اول آنها را بشناسید. قوانین جشنوارهها اینطوری هستند که در وهله اول به عنوان یک پدیده توریستی ایجاد شدند.
بوش با اشاره به توریستی بودن جشنوارهها توضیح داد: اگر به جشنوارههایی مانند برلین، ونیز و… دقت کنید میبینید که هیچکدام در پایتخت برگزار نمیشوند، بلکه در شهرهای توریستی برگزار میشوند. در جشنوارهها درباره داد و ستد فیلمها صحبت میشود ولی میدانید که جشنوارهها یک بازار نیستند. پخش فیلم نتیجه یک سری فرایندهای فکری است. خرید و فروش فیلم مانند خرید و فروش ماشین نیست که پول بدهی و ماشین را بگیری.
او درباره فروش فیلم در بازارهای جهانی گفت: اگر این مطلب را متوجه شوید، خودتان میتوانید قوانین را درک کنید. اگر من فیلمم را به شما بفروشم، به این معنی نیست که شما میتوانید تمام فیلم مرا بفروشید. این گونه است که ما به شخصیت مسئول فروش فیلم میرسیم.
بوش ادامه داد: اگر به بیست و پنج یا سی سال اخیر سینمای غیرانگلیسی جهان به غیر از سینمای استرالیا، آمریکا و انگلستان نگاه کنید، میبینید در دنیای سینمای غیرانگلیسی زبان از آن ایران، مکزیک و دانمارک بوده است، البته به غیر از فرانسه که همیشه جدا بوده و موفقیتهای خودش را داشته است. در آسیا، سینمای کشورهای چین و کره هم خوب است، بنابراین وقتی شما فیلم ایرانی، چینی یا مکزیکی دارید، همه میخواهند آن را ببینند.وی تاکید کرد: موفقیت یک فیلم به تلاش تیمی بستگی دارد، به همکاری مسئول رسانهای، پخش و فروش فیلم. بگذارید یک مساله بسیار مهم دیگر را به شما بگویم، البته هر چیزی که من میگویم نظر شخصی خودم است، چون این مساله شیمی نیست، کیمیاست. چیزی که شما در هر شرایطی از فیلمسازی به آن نیاز دارید، ظرفیت پسزده شدن و ریجکت شدن در فیلمسازی است.
بوش با بیان اینکه شما نباید از عدم موفقیت فیلمتان ناامید شوید، گفت: ممکن است شما فیلمی بسازید که مانند «جادوگر شهر از» بعد از بیست سال موفقیت لازم خودش را به دست بیاورد. ظرفیت شما در پذیرش شکست خوردن و سقوط به شما کمک میکند تا در هزارتو به سراغ راههای دیگری بروید.
وی درباره ظرفیت پذیرش رد شدن گفت: پس متوجه منظورم میشوید وقتی که به شما میگویم باید ظرفیت داشته باشید، چون مسئولان جشنوارهها انسان هستند و ممکن است آن روز خوب نخوابیده باشند، مشکل شخصی داشته باشند و حالشان خوب نباشد.، بنابراین زود ناامید نشوید. شما در دنیای توزیع فیلم به متحدانی نیاز دارید. کسانی که بیشترین موفقیت را کسب کردند، کسانی هستند که دوستان وفاداری داشتند که هیچوقت تنهایشان نگذاشتند. مطلب دیگری که میخواهم به شما بگویم تجربه شخصی خودم است که در طی سالها به دست آوردهام.
بوش با تاکید بر نظرات غیرکارشناسانه گفت: نظرات غیرمسئولانه، نظراتی هستند که وقتی فیلم را میبینند میگویند این شاهکار است، ولی وقتی که مشکلات سر راه فیلم قرار میگیرد شما را تنها میگذارند.وی ادامه داد: دو راه اصلی برای پیدا کردن مدیر توزیع میتوانم به شما بگویم. وقتی فیلم را میسازید ذهن شما درگیر مساله تولید است، در آن زمان خیلی سخت است که شما به برخی مسائل تکنیکال برای معرفی فیلمتان نیاز دارید، متریالی که برای رسانهای شدن فیلم به آن نیاز دارید مانند پوستر، خلاصه داستان، تریلر و عکس. اگر به تجربیات خودتان برگردید حتما فیلمهای خوبی دیدهاید که بسیار بد ارائه شدهاند.
بوش با بیان اینکه بسیاری از عکاسها حاضرند بدون دریافت پول بیایند و از فیلم شما عکس بگیرند، گفت: بنابراین این مساله پول نیست، مساله توجه به پخش فیلم است. بعد از آن شما باید تصمیم بگیرید که فیلمتان برای بازار ملی کشور خودتان مناسب است یا بازار بینالمللی یا هر دو. بنابراین باید قبل از ساخت فیلم با اعضای تیم تعامل کنید.
او عنوان کرد: من تضمین میکنم که اگر شما یک پرس بوک، عنوان و بقیه متریال رسانهای خوب را داشته باشید هر کارگردان جشنوارهای دوست دارد فیلم شما را ببیند. پس شما با استفاده از همه اینها قدرت زیادی برای ارائه فیلم خودتان دارید و این امکانات، فکر کردن برای همه مسائل را از ذهن شما برمیدارد.
بوش با اشاره به طراحی پوستر گفت: وقتی شما به جشنوارهها میروید، میبینید که اکثر پوسترها شبیه همدیگر هستند. منطق این است که شما دوست دارید فیلمتان مانند وقتی که برای فروش در سینماها میرود، دیده شود. یک پوستر سینمایی با سه شخصیت اصلی طراحی میکنید، ولی این اشتباه است. شما وارد جشنواره شدهاید و قرار نیست فیلمتان را در جشنوارهها بفروشید. شما مثل موتوری هستید که تصمیم میگیرید فیلمتان را چطور ارائه دهید. آن موقع است که متوجه میشوید چیزی برای از دست دادن ندارید بنابراین تخیلتان را برای کارهای نامعمول به کار میاندازید.
وی در ادامه توضیح داد: موفقیت فیلم به ارتباطات بستگی دارد، بنابراین وقتی فیلمسازی انگلیسی صحبت نمیکند باید چه کاری انجام داد. اگر قوانین همیشه ثابت بودند، ما دیگر انسان نبودیم. ماشین لباسشویی بودیم که همهچیز را تکرار میکند. از بین تمام چیزهایی که گفتم مهمترین عنصر، عنوان فیلم است.
بوش در پایان تاکید کرد: در کنار پوستر و متریال رسانهای، عنوان فیلم کلیدی است که مخاطب را به فیلم شما میرساند. همیشه با خودم یک تست انجام میدهم، فرض میکنم در یک پنجشنبه عصر میخواهم با شخص محبوبی بروم و فیلمی را ببینم و تصور میکنم که آیا عنوان فیلم مرا جذب میکند. بسیاری از تکنیکهای موفقیت در عرصه بینالمللی خستهکننده است.
سیوهفتمین دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ۱۸ تا ۲۶ آوریل ۲۰۱۹ (۲۹ فروردین تا ۶ اردیبهشت ۱۳۹۸) به دبیری رضا میرکریمی در تهران در حال برگزاری است.
برچسب ها:
جشنواره جهانی فیلم فجر- مطالب مرتبط
- فیلم کارگردان ایرانی از تاجیکستان به اسکار میرود
- برای این ۱۰ فیلم ایرانی در خیابانها صف بسته بودند
- دورخیز «فسیل» برای گیشۀ ۱۰۰ میلیاردی!
- گفت و گو با میثم کزازی کارگردان فیلمِ «شین»
- معرفی برگزیدگان چهلویکمین جشنواره فیلم فجر
- رقابت 22 فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر
- برخورد مخاطب با گورکن، صِفر و صَدی است!
- در اکران آنلاین، انحصارها باید شکسته شود
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- آنچه دربارۀ فیلمهای جشنواره فجر 39 نمی دانستید!
نظرات کاربران
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- زیباترین بازیگران زن ایرانی در رتبه بندی جهانی
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- برپایی نمایشگاه عکس در خانۀ عکاسان جوان
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- اکبر عبدی با دخترهایش روی صحنه رفت!
- بازی علی نصیریان در تئاتر شهاب حسینی
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- تحلیلی برفیلم «سولاریس» /احساس گناه!
- یک بازیگر زن سینما و تلویزیون، کشف حجاب کرد!
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- موسسات فرهنگی و هنری از پرداخت 25 درصد مالیات معاف می شوند
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- چرا صداوسیما و دولت باید روزنامه داشته باشند؟
- اعتبار خرید کتاب از نویسندگان به ۴ میلیارد تومان افزایش یافت
- پرطرفدارترین خواننده های ایرانی در اینستاگرام
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- وقتی مجری ها در صداوسیما حکومت می کنند!
- هم پیمان با کازابلانکا!
- ببینید: خواستگاری دخترجوان از احسان علیخانی!
- نگاهی به فیلم «یک روز بخصوص» از منظر پیچیدگی های شخصیتی
- عکسهای اکران خصوصی فیلم «ساعت 5 عصر»
- «بچه مهندس ۳» سریال مناسبتی شبکه دو شد
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- نگاهی به چند اثر حاضر در جشنواره فیلم فجر
- قدیمی ترین عکاسی تهران بسته شد! + عکس
- حمله کاربران به پیج بازیگر زن به خاطر تسلیت به محمود احمدی نژاد
- حیوانات ماشینی در شبکه پویا
- تماشاخانه ایرانشهر و ماجرای ستارههای پایتخت!
- تمرین بازیگری در خانه
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- گزارش تصویری از اختتامیه جشنواره فیلم کودکان
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- عكس/گريم پسرانۀ بازيگر زن معروف ايراني
- نگاهی به فیلم«خفه گی»/ ناهمگونی فرم و محتوا!
- آغاز تصویربرداری «از یادها رفته» از ۱۷ تیرماه
- "دورهمی" چگونه تبدیل به "شبنشینی" شد؟!
- برنامه تلویزیونی «مثبت و منفی پنج»
- بشنوید: گل عشق باصدای رضا بهرام
- نگاهی به فیلم "پاپ"/ عشق و چیزهای دیگر
- «روتوش» بهترین فیلم کوتاه جشنواره کراکوف
- از حامد همایون تا مهرداد جم و پرواز همای/تمام خوانندگان ایرانی که اسم و فامیل فِیک دارند!
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- ماندگار ترین دیالوگ های سریال «بازی تاج و تخت»
- بازیگر مشهور سینما به قتل رسید!
- پرفروش ترین فیلم های گروه «هنر و تجربه»
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- قباد شیوا با «زمزمهها» به دیلمان میآید
- سریال «شب شیشهای»
- زاویه های دوربین در سینما
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- زیباترین بازیگران زن ایرانی در رتبه بندی جهانی
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- برپایی نمایشگاه عکس در خانۀ عکاسان جوان
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- اکبر عبدی با دخترهایش روی صحنه رفت!
- بازی علی نصیریان در تئاتر شهاب حسینی
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- تحلیلی برفیلم «سولاریس» /احساس گناه!
- یک بازیگر زن سینما و تلویزیون، کشف حجاب کرد!
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- موسسات فرهنگی و هنری از پرداخت 25 درصد مالیات معاف می شوند
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- چرا صداوسیما و دولت باید روزنامه داشته باشند؟
- اعتبار خرید کتاب از نویسندگان به ۴ میلیارد تومان افزایش یافت
- پرطرفدارترین خواننده های ایرانی در اینستاگرام
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- وقتی مجری ها در صداوسیما حکومت می کنند!
- هم پیمان با کازابلانکا!
- ببینید: خواستگاری دخترجوان از احسان علیخانی!
- نگاهی به فیلم «یک روز بخصوص» از منظر پیچیدگی های شخصیتی
- عکسهای اکران خصوصی فیلم «ساعت 5 عصر»
- «بچه مهندس ۳» سریال مناسبتی شبکه دو شد
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- نگاهی به چند اثر حاضر در جشنواره فیلم فجر
- قدیمی ترین عکاسی تهران بسته شد! + عکس
- حمله کاربران به پیج بازیگر زن به خاطر تسلیت به محمود احمدی نژاد
- حیوانات ماشینی در شبکه پویا
- تماشاخانه ایرانشهر و ماجرای ستارههای پایتخت!
- تمرین بازیگری در خانه
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- گزارش تصویری از اختتامیه جشنواره فیلم کودکان
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- عكس/گريم پسرانۀ بازيگر زن معروف ايراني
- نگاهی به فیلم«خفه گی»/ ناهمگونی فرم و محتوا!
- آغاز تصویربرداری «از یادها رفته» از ۱۷ تیرماه
- "دورهمی" چگونه تبدیل به "شبنشینی" شد؟!
- برنامه تلویزیونی «مثبت و منفی پنج»
- بشنوید: گل عشق باصدای رضا بهرام
- نگاهی به فیلم "پاپ"/ عشق و چیزهای دیگر
- «روتوش» بهترین فیلم کوتاه جشنواره کراکوف
- از حامد همایون تا مهرداد جم و پرواز همای/تمام خوانندگان ایرانی که اسم و فامیل فِیک دارند!
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- ماندگار ترین دیالوگ های سریال «بازی تاج و تخت»
- بازیگر مشهور سینما به قتل رسید!
- پرفروش ترین فیلم های گروه «هنر و تجربه»
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- قباد شیوا با «زمزمهها» به دیلمان میآید
- سریال «شب شیشهای»
- زاویه های دوربین در سینما