پیکر حبیب‌الله کاسه‌ساز به آرامگاه ابدی بدرقه شد

تعدادی از هنرمندان سینما و تلویزیون و مدیران فرهنگی صبح جمعه ۳۰ تیرماه در ساختمان شماره دو خانه سینما گردهم آمدند تا با یکی‌ از تهیه‌کنندگان سینما که با ساخت آثاری همچون «اخراجی‌ها» و «در چشم باد» شناخته می‌شود و چند روز قبل براثر بیماری سرطان درگذشت، وداع کنند. به گزارش ایسنا، مراسم تشییع پیکر این هنرمند با اجرای سیدجواد هاشمی همراه بود و با قرائت قرآن آغاز شد. در ادامه، ناصر شفق در سخنانی گفت: حبیب آرامش و ‌خطاپوش بود. اولین بار سال ۵۹ در کوه‌های کردستان با او آشنا شدم که با همکارانش کار هنری انجام می‌دادند. وقتی مرحوم علی حاتمی از سینما رفت ده‌ها سال باید بگذرد تا کسی مثل او بیاید. در عرصه تولید هم، حبیب، علی حاتمی سینمای ایران بود.

سپس سردار پورجمشید با دعوت هاشمی به جایگاه آمد و با تسلیت به حاضران در مراسم بیان کرد: حبیب از مردان بزرگ و از همان‌هایی است که روزی که امام را خطاب قرار دادند شما به پشتوانه چه کسانی انقلاب کردید، گفت یاران من در گهواره‌ها هستند. من از کودکی او را می‌شناختم؛ در شکل‌گیری حرکت‌ها در دبیرستان برای انقلاب نقش فعالی داشت و در تثبیت انقلاب و نظام فداکاری کرد.وی افزود: در دوران دفاع مقدس از اولین کسانی که با هم در جبهه ها حضور پیدا کردیم حبیب‌ بود.

مسعود جعفری جوزانی هم با اشاره به دهه ۶۰ و زمان جنگ بیان کرد: من در دانشگاه حبیب را شناختم که همه چیزشان با همراهی دوستانش در اختیار رزمنده‌ها وجنگ بود. حبیب از آدم‌هایی بود که می‌خواست هنر را علمی بفهمد. حبیب درس خواند و با همه وجود با دوستانش کار می‌کرد.او سال‌ها بعد تهیه‌کننده «در چشم باد» شد و ذره ای از انرژی‌اش کم نشد. بیشتر اوقات عمر این هنرمندان هدر می‌رود و وقتی می‌میرند ارزشمند می‌شوند. در حالی که وقتی پشت دری بود و دنبال پولی بود تا کاری کند کسی متوجه نمی‌شد.

مسعود ده‌نمکی دیگر همکار حاضر در مراسم تشییع پیکر کاسه‌ساز بود که در سخنانی با اشاره به نگرانی‌های شب عملیات در زمان جنگ گفت: من در سینما نبودم و وقتی وارد شدم دیدم زمان ساخت فیلم همان‌قدر استرس و نگرانی دارد. من فکر می‌کنم بیماری ایشان ناشی از سختی کار در سینمای دفاع مقدس بود.

سیروس الوند نیز بیان کرد: من اولین بار آقای کاسه‌ساز را در دهه ۶۰ و هنگامی که در فیلمی بازی می‌کرد دیدم و با او آشنا شدم. ولی وقتی غیرشرعی و نادرست خودی و غیرخودی در سینما به وجود آمد او مرا غیرخودی نمی‌دانست و حتی به آقای عسگرپور زمانی پیشنهاد دادم که کاسه‌ساز می‌تواند مدیرعامل خانه سینما باشد در حالی که سلایق ما با هم خیلی تفاوت داشت.

محمدمهدی عسگرپور هم در ادامه گفت: ما امروز بدرقه می‌کنیم پیکری را که درست‌کردار و مومن بود و اهالی هنر از او خاطره خوبی دارند.وی افزود: ظرف حوزه دفاع مقدس افرادی را وارد عرصه هنر کرد که فرهنگ‌ خاص خود را داشتند و ایشان نه فقط در کارهای خودشان بلکه برای افراد دیگر فعال در این حوزه هم کمک حال بود.

در پایان منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما در سخنانی اظهار کرد: حبیب کاسه‌ساز به دیار باقی شتافت. در این شتافتن رازی است که فقط با تامل می‌شود فهمید یعنی چه. یار آن‌جایی است که آدمی با علاقه و عشق و محبت می‌رود و حتی نمی‌گوید به دیار باقی رفت، بلکه می‌گوید شتافت.شاهسواری افزود: امیدوارم‌ کسی شکاف ایجاد نکند چون سینما مثل ملت و کشور یکپارچه است. امروز به خانواده‌اش تسلیت می‌گویم و برایشان آرزوی صبر می‌کنم و به خودمان هم تذکر می‌دهم که از یکدیگر فرار نکنیم.

این مراسم با مداحی کوتاهی از سوی جواد هاشمی و خواندن نماز بر پیکر مرحوم کاسه‌ساز توسط حجت‌الاسلام والمسلمین دعایی پایان یافت.محمد حیدریان (رییس سازمان سینمایی)، حیدری خلیلی، علی سرتیپی، هاشم میرزاخانی، حبیب ایل‌بیگی، حبیب اسماعیلی، حبیب‌اله بهمنی، انسیه شاه‌حسینی، باشه آهنگر، مجید رجبی معمار و علی قائم‌مقامی از جمله دیگر هنرمندان و مدیران حاضر در این مراسم بودند.

تاریخ نشر مطلب:
دوشنبه، -۱۰۹ فروردین -۶۲۱






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده