گزارشی از اختتامیه جشنواره سی و سوم فیلم کودکان
آیین اختتامیه سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان از جشنواره عصر امروز دوم آبانماه در پردیس موسیقی و تئاتر باغ کتاب برگزار شد.
به گزارش ستاد اطلاعرسانی جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، این اختتامیه با پخش تلاوت چند آیه از قرآن کریم و با اجرای محمدرضا مقدسیان آغاز شد.
علیرضا تابش در ابتدای این مراسم گفت: کودکان و نوجوانان عزیز، والدین و بینندگان گرامی حاضر در خانه، سینماگران و هنرمندان عزیز و دوستداشتنی سینمای کودک و نوجوان، همکاران عزیزم در دبیرخانه و دیگر بخشهای سیوسومین دوره جشنواره فیلم کودک و نوجوان؛ به عنوان دبیر سیوسومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان، در برابر شما ایستادهام تا مراتب سپاس و تشکرم را از همراهی و همقدمیتان در مسیر دشوار برگزاری نخستین جشنواره سینمایی آنلاین تاریخ ایران اعلام کنم.
تابش ادامه داد: برای رسیدن به این نقطه تردیدها، هراسها و دوراهیهای فراوانی داشتیم، همچنین باید مسیری میپیمودیم که نه تنها کسی تا کنون تجربهاش نکرده بود، بلکه بسیاری قدم گذاشتن در آن را نابخردانه یا غیرممکن میدانستند، اما امروز، با این حجم از استقبال کودکان و نوجوانان کشور، از بخشهای مختلف جشنواره تجربه لذتبخش، مواجهه مستقیم با مخاطبان و قضاوت آزادانه آنها از طریق سامانههای آنلاین، حس شیرین تشکیل خانوادهای بزرگ با عنوان خانواده صنعت تصویر و بالاخره برگزاری پرشور چهارمین المپیاد فیلمسازی نوجوانان کشور، گویی چیزی به نام خستگی برای ما وجود ندارد و نه تنها مراسمی را که در آغاز آنیم اختتامیه نمیدانیم، بلکه آن رانقطه عطف و افتتاحیه مسیری میدانیم که میتواند مطابق با منویات گام دوم انقلاب اسلامی و تحولات به روز جامعه، به همبستگی بیشتر اعضای خانواده صنعت تصویر از یکسو و تقویت ارزشها و بنیادهای راهبردی جامعه از سوی دیگر بینجامد.
دبیر سیسومین جشنواره فیلم کودک و نوجوان تصریح کرد: به همین دلیل هم اگرچه گزارش تحلیلی این دوره افتخارآمیز از جشنواره را همکارانم اعلام خواهند کرد، اما بنا ندارم همچون دیگر اختتامیهها سخنم را با گزارش آنچه رخ داد ادامه دهم و در عوض ترجیح میدهم همچون یک افتتاحیه، گزارشی از آنچه از این پس، تا زمانی که در این مسئولیت هستم، رخ خواهد داد را ارائه دهم با توجه به ظرفیت بالای سامانههای بخش ویدئویی درخواستی بیتردید از این پس سینمای کودک و سامانههای نوین، فصل جدیدی از روابط متقابل را آغاز خواهندکرد، همچنین ویاودیها میتوانند به صورت مستقیم و بیواسطه نظر و نگاه مخاطبان را به گوش سینماگران برسانند و از سوی دیگر سینماگران و تولیدکنندگان محتوا خواهند توانست با تامین محتوای لازم، سهم محصولات داخلی از سبد مصرف فرهنگی کودکان و نوجوانان را بالا ببرند.
او ادامه داد: همه ما باید تلاش کنیم فاصله میان نگاه بزرگسالان و کودکان، از آنچه هست کمتر شود، داوری سراسری کودکان در این دوره و افزایش قابل توجه کودک و نوجوان، باعث شگفتی و تصحیح نگاه بسیاری از اهالی صنعت تصویر شده است. باید و ضروری است که پیش از پیش به شما مخاطبانمان گوش فرا دهیم و از شما بیاموزیم، بیتردید در قدمهای بعدی این مسیر را دنبال خواهیم کرد.
تابش با اشاره به شیوع ویروس کرونا عنوان کرد: هر قدم نخستی، کمی و کاستیهای خود را دارد، بسیاری ظرایف و نکات فنی در باب فعالیت در فضای برخط (آنلاین) تا پیش از این تمرین نشده بود و خطاهای آن قابل تشخیص نبود. میشد با انفعال و تسلیم در برابر کرونا، جشنواره فیلم کودک و نوجوان امسال را تعطیل کنیم، اما وظیفه ملی و اسلامی خود دانستیم که نه تنها نشان دهیم سینما زنده است، بلکه در کنار قهرمانان سلامت، باید از انفعال خارج شده و دستکم تلاش خود را، برای ایفای نقشمان در زنده نگاهداشتن امید و نشاط در میان مخاطبان انجام میدادیم. خداوند را شاکرم که هرآنچه در توانمان بود، انجام دادیم و اکنون با اشتیاق به سالهای آینده چشم دوختهایم تا با گذر از این بحران ناشی از شیوع ویروس منحوس کرونا، شکل جدیدی از جشنوارههای ترکیبی آنلاین و فیزیکی را تجربه کنیم و در قدمهای بعدی از کاستیهای این دوره درس بگیریم.
او افزود: دو چالش «من نقش اول» و «به نظر من» که با همراهی دوتن از مفاخر بزرگ ایران، جناب آقای هوشنگ مرادی کرمانی و ایرج طهماسب آغاز شدهاست، به دلیل استقبال قابل توجه مخاطبان، ادامه خواهد داشت تا بتوانیم امتداد شعار هر خانه یک سینما را در روزهای آینده نیز شاهد باشیم، جزئیات این رویداد از سوی روابط عمومی جشنواره اطلاعرسانی خواهدشد.
دبیر این جشنواره خاطرنشان کرد: در پایان باید از وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی و جناب آقای دکتر انتظامی ریاست محترم سازمان سینمایی، وزرای محترم بهداشت و درمان، ارتباطات و فناوری اطلاعات و معاون ایشان جناب آقای دکتر امیر ناظمی و جناب آقای دکتر محمد کیاسالار (دبیر کرونا روایت)، شهرداری محترم اصفهان، شهرداری محترم تهران، سازمان صداوسیما، سازمان بخش ویدئو (نماوا،فیلیمو، تیوا) اعضای شورای برنامهریزی جشنواره، فعالان سینمای کودک و نوجوان و جمیع دوستان و همکارانی که کمک کردند تا قطار جشنواره سیوسوم سفر خود را به سلامت طی کند، نیز تشکر میکنم.
او در پایان سخنانش گفت: به تمام همکارانم در خانههای اصفهان و تهران که چندین ماه شبانهروزی برای تحقق این آرزو و خواست تلاش کردند و همه شما داوران عزیز کودک و نوجوان که این روزها کنارمان بودید تشکر کنم و شما را با وعده روزهای رنگینتر و پرنشاطتر از این روزها به خدا بسپارم.
در ادامه این مراسم جایزه مخصوص بخش «سیفژ» به «رالف کوکولا و ماتیاس برون» برای فیلم «فریتزی(حکایت انقلابی)» اهدا شد.
در ادامه پیام قدرتالله نوروزی شهردار اصفهان و رئیس شورای شهر اصفهان پخش شد، او در این پیام عنوان کرد: در تمام خیابانهای شهر اصفهان شاهد تبلیغات گستردهای هستیم که در این زمینه انجام گرفته و زمینه شادابی جوانان و نوجوانان عزیز همچنین خانوادههایشان را فراهم کرده است. جشنواره در این شرایط نشان داده که زندگی جاری است.
شهردار اصفهان ادامه داد: از کادر درمانی این بیمارستان که در شرایط کنونی به روحیه مردم فکر میکنند تشکر میکنم. در شرایط سخت کرونایی پیام زندگی جاریست تحقق یافت. از تمام دستاندرکاران تشکر میکنم که شرایطی فراهم کردند تا تمام بچههای ایران زمین بتوانند از آن استفاده کنند.
جوایز بخش بینالملل
پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش کوتاه پویانمایی به فیلم «قدم یازدهم» به کارگردانی «مریم کشکولینیا» تعلق گرفت.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش کوتاه داستانی به «عبدنور زیان» برای فیلم «روزه تابستانی» داده شد.
برنده بخش بهترین دستاوردهای فنی و هنری به «عباس عسگری» کارگردان فیلم «لپتو» تعلق گرفت. همچنین جایزه بهترین بازیگر در بخش بینالملل، پروانه زرین و دیپلم افتخار به روحالله زمانی برای فیلم «خورشید» اهدا شد.
روحالله زمانی پس از دریافت جایزه خود گفت: خدا را شکر میکنم که توانستم این جایزه را کسب کنم و برای آن بسیار خوشحالم.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش بهترین فیلمنامه به «آرویند سیواکوماران» و «ویجای ک.باتل» برای فیلم «آن سوی رودخانه» تعلق گرفت.
او گفت: افتخاری است برای من که این جایزه را در این جشنواره کسب کنم. امیدوارم که پیوند کشور خودم و ایران بیشتر از قبل شود و همکاریهای ما نیز بیش از پیش باشد.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به مجید مجیدی برای فیلم سینمایی «خورشید» تعلق گرفت.
مجید مجیدی در این بخش با اشاره به جایزه خود عنوان کرد: این جایزه را از طرف خودم و تمام گروه فیلمسازی به فعالان حوزه سلامت تقدیم میکنم. آنها جانشان را برای سلامت مردم کشور گذاشتهاند. آنها جانشان را در کف دستشان گرفتهاند و به مردم کمک میکنند. باید از زحمات این عزیزان در این جشن باشکوه تقدیر کنیم.
دکتر عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: سینمای کودک و نوجوان ایران بخش مهمی از سینمای ایران است. بعد از انقلاب بیش از ۲۰۰ فیلم کودک و نوجوان ساخته شده که اهمیت این سینما را نشان میدهد.
او در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: در سال ۹۸، ۹ فیلم کودک و نوجوان اکران شد. بخش مهمی از کسانی که در سینمای ایران به عنوان برجستگان شناخته میشوند کسانی هستند که در سینمای کودک و نوجوان حضور داشتهاند. امسال این سینما تحت فضای کرونا بود و جشنواره هم با این فضا در تماس بود. اما تحتتاثیر این فضا، اتفاقاتی که میتواند مبدا تحولات تازه باشد، پدید آمد. فرصتی که از طریق فضای جدید برای امکان ارتباط فراملی پدید آمد و امکان ورود بهتر به بازارهای جهانی را فراهم کرد. اگر چه تجربه برگزاری جشنواره به صورت آنلاین در تجربه تهدیدگونه پدید آمد اما فرصتی جدید را برای سینمای ایران موجب شد. من از کسانی که این فرصت را برای سینمای ایران و نگاه به افقهای تازه پدید آوردند، تشکر میکنم.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین فیلم به مجید مجیدی برای فیلم «خورشید» اهدا شد.
مجید مجیدی؛ کارگردان فیلم «خورشید» بعد از کسب پروانه زرین بهترین فیلم بخش بینالملل جشنواره سیوسوم، گفت: از تمام عوامل فیلم؛ نیما جاویدی، هومنبهمنش و تمام دوستانی که در شرایط سخت همراه من بودند و این کار را انجام دادند، تشکر میکنم.
او در ادامه بیان داشت: موضوع کودکان کار معضلی جهانی است و در دنیا ۱۵۲ میلیون کودک کار وجود دارد. رفع این مشکل هم همتی جهانی میطلبد. کار کردن برای این کودکان امری اجتناب ناپذیر است زیرا خانوادههای آسیب پذیری دارند، البته همه ما دوست داریم که شرایط اقتصادی به گونهای باشد که این کودکان مجبور به کار نباشند در شرایط کنونی میتوانیم از دو جهت به این کودکان کمک کنیم.
مجیدی ادامه داد: از لحاظ کاری میتوانیم کمک کنیم تا بستر کارآفرینی برای آنها مهیا شود. مسئله بعدی که باید مورد اهمیت قرار بگیرد، آموزش است. ما پویشهایی را برای کمک به تحصیل کودکان راهاندازی کردیم که به دلیل شرایط کرونا به تعویق افتاد. همچنین صحبتهایی با بنیاد «برکت» انجام شده تا مدارسی مخصوص کودکان کار در سراسر کشور ساخته شود که این مسئله نیازمند کمکهای مردمی است. باید توجه داشت که بحث تحصیل بسیار جدی است.
او ادامه داد: در خصوص موضوع کارآفرینی کودکان کار، گفتگوهایی با محمد شریعتمداری؛ وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده که از این موضوع استقبال کردند و قرار است برنامههای در این خصوص اجرایی شود. تعاملاتی هم با وحید قبادیدانا؛ رئیس سازمان بهزیستی در همین راستا داشتیم.
مجیدی در پایان تاکید کرد: امیدوارم این پویش تبدیل به حرکتی پویا و سازنده برای آینده کشور شود. بچهها آینده کشور را میسازند و امیدوارم روزی برسد که ما دیگر کودک کاری نداشته باشیم تا همه کودکان فرصت بازی و تحصیل داشته باشند.
در ادامه این بخش از مراسم، جایزه ویژه هیئت داوران، پروانه زرین و دیپلم افتخار به فریدون نجفی برای فیلم «بچه گرگهای دره سیب» تعلق گرفت.
فریدون نجفی پس از دریافت جایزه عنوان کرد: از همه داوران تشکر میکنم که به ما اعتماد کردند، این فیلمها با شرایط سخت ساخته میشوند از تمام عوامل تولید فیلم «بچه گرگهای دره سیب» تشکر میکنم.
جایزه بخش هیئت داوران کودکونوجوان، پروانه زرین و دیپلم افتخار به «رالف کوکولا و ماتیاس برون» برای فیلم «فریتزی(حکایت انقلابی)» اهدا شد.
جوایز ویژه دبیر جشنواره
علیرضا تابش درباره جایزه این چهار بخش که توسط خود او طراحی شده، توضیح داد: از سال گذشته علاوه بر جوایز داوران به تشخیص دبیر در راستای توسعه سینمای کودک این بخشها طراحی شد. دبیر جشنواره جوایزی را به فیلمهایی که بخش فرهنگ و هنری و یا کسب و کار را حمایت میکنند، اختصاص میدهد. به این امید که سازندگان تشویق شوند و شاهد بالندگی این سینما باشیم.
او ادامه داد: جایزه کرونا روایت، جایزه بخش جدید جشنواره امسال است که با همکاری سازمان نظامپزشکی گردآوری شد و ۴۰ اثر در این بخش به جشنواره رسید.
در این بخش با حضور دکترظفرقندی رئیس سازمان نظامپزشکی دیپلم افتخار جایزه ویژه دبیر در بخش کرونا روایت به «محمدمهدی فکریان» برای فیلم «ملاقات آخر» تعلق گرفت.
همچنین ویدئوی مراسم رونمایی از کتاب کرونا روایت که روز قبل از اختتامیه برگزار شده بود، پخش شد.
در ادامه، حسین قناعت به دلیل حضور مداوم و مستمر در سینمای کودک ایران و تلاش برای پیوند میان میراث فرهنگی ایران و سینمای روز جهان جایزه ویژه دبیر را دریافت کرد.
قناعت پس از دریافت این جایزه گفت: تشکر میکنم که در این شرایط سخت جشنواره کودک برگزار شد. امیدوارم هر چه زودتر این ویروس منحوس برود و بتوانیم در کنار کودکان و خانوادههایشان بنشینیم و فیلمها را ببینیم.
سومین جایزه ویژه دبیر بهدلیل توجه ویژه به فرهنگ مقاومت و برداشت ملموس، مردمی و قابل فهم برای نسل امروز ایران اسلامی به رقیه توکلی برای فیلم «مهران» و چهارمین جایزه ویژه دبیر بهعلت نگاه ویژه به کسب و کار و رونق صنعت تصویر کودک و نوجوان به «محمدحسین صادقی» برای فیلم «لوپتو» تقدیم شد.
تابش درباره بخش المپیاد فیلمسازی نوجوانان توضیح داد: این بخش به صورت مجازی برگزار شد و سرشار از شور و نشاط بود. از حبیب ایل بیگی مدیر این رویداد و شورای علمی و محتوایی آن تشکر می کنم. امیدوارم وزارت آموزش پرورش این بخش را به رسمیت بشناسد و در آینده شاهد اتفاقات بهتر در این بخش باشیم.
او همچنین به کمک انجمن سینمای جوانان ایران و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای شناسایی استعداها در سراسر کشور اشاره کرد و گفت: این رویداد گستره وسیع کشور را شامل شد و در سراسر کشور بچهها با هم رقابت کردند. ایدههای برگزیده امسال و سال گذشته مورد حمایت قرار خواهند گرفت.
بخش وبسری
دیپلم افتخار بخش بهترین وبسری به «علی درخشی» کارگردان مجموعه «کووید۱۹» تعلق گرفت.
جایزه ویژه یونیسف
لوح ویژه هیٲت داوران «یونیسف» به «پوریا حیدریاوره» برای فیلم «بعد ازاتفاق» اهدا شد.
پوریا حیدریاوره پس از دریافت این جایزه گفت: از تمامی عوامل فیلم تشکر میکنم، گرفتن این جایزه بدون کمکهای شهاب حسینی غیرقابل ممکن بود.
شهاب حسینی تهیهکننده فیلم «بعد از اتفاق» خاطرنشان کرد: خوشحالم که در اینجا حضور دارم. تمام کارهای فیلم را خود پوریا انجام داده و جایزهای که امروز دریافت کرده به خاطر نیت پاک خودش بود. امیدوارم هر روز حضور کودکان استثنایی را در جامعه بیشتر حس کنیم و به آنها توجه بیشتری داشته باشیم.
در ادامه پیام ویدیویی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پخش شد.
سعید نمکی در این پیام بیان کرد: برگزاری جشنواره کودک نوجوان را تبریک میگویم و از همه برگزارکنندگان تشکر می کنم. چه هنرمندان و سینماگران چه دستاندرکاران… کرونا یکی از بخشهای مهم این جشنواره بود. این ویروس به عنوان مولفهای مهم بر اقتصاد فرهنگ و کلیه موارد اجتماعی کشور تاثیر گذاشت. کودکان و نوجوانانی تحت تاثیر قرار گرفتند و دچار انزوا شدند و از مدرسه و همبازیهایشان و فضای اجتماعی نشاطآور دور شدند. برگزاری این جشنواره توانست نشاط را به درون خانوادهها برگرداند و انزوای ناشی از کرونا را به حداقل برساند.
وزیر بهداشت ادامه داد: یکی دیگر از کارهای خوبی که برگزار کنندگان انجام دادند برگزاری جشنواره با شعار هر خانه یک سینما و هر کودک یک داور بود. برای جامعه محور کردن سینما، این یکی از کارهای خلاقهای بود که انجام شد. این دستاورد بزرگ ملی را بار دیگر تبریک میگویم و از برپاکنندگان جشنواره تشکر میکنم.
او همچنین ابراز تاسف کرد که نتوانست در این مراسم حضور داشته باشد و برای همه کودکان و نوجوانان آرزوی تندرستی کرد.
جایزه زاون قوکاسیان
جایزه زاون قوکاسیان در سی و سومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان توسط هیات داوران این جایزه به مجید مجیدی برای فیلم خورشید اهدا شد.
مجیدی در این بخش پس از دریافت جایزه زاون گفت: از مرحوم قوکاسیان که تاثیر جدی در حوزه نقد سینما داشت یاد میکنم و خوشحالم که این جایزه را میگیرم.
جوایز بخش سینمای ایران
پروانه زرین و دیپلم افتخار جایزه بخش پویانمایی کوتاه به «مریم کشکولینیا» برای فیلم «قدم یازدهم» اهدا شد.
در بخش دیگری از این مراسم، پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش کوتاه داستانی به «رضا نجاتی» برای فیلم «شوفر» و پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش بلند داستانی به «محمد صالحینژاد» برای فیلم «پیله و پروانه» تعلق گرفت.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش بهترین دستآورد فنی یا هنری به «کیوان مقدم» برای فیلم «خورشید» اهدا شد.
«محمدرضا عالیور» بازیگر خردسال فیلم «بچه گرگهای دره سیب» برنده بخش بهترین بازیگر بود.
عالیور پس از تشکر از سازندگان این فیلم که او را برای این فیلم انتخاب کردند به زبان محلی برای حاضران خواند.
در ادامه مراسم علیرضا تابش به تنوع آثار حاضر در این دوره از جشنواره اشاره کرد و گفت: هم کارگردانان پیشکسوت سینمای کودک و نوجوان و هم جوانترها آثارشان دیده شد. همچنین از فرهنگهای مختلف نماینده داشتیم و توجه به فرهنگ بومی و مناطق مختلف کشور از نکات حائز اهمیت آثار امسال بود. امسال به صورت برخط کلاس آنلاین داشتیم و اتفاقات خوبی رقم خورد.
او افزود: در سازمان سینمایی و فارابی طراح حمایتی از فیلمنامهنویسان در دوران کرونا برگزار کردیم که مورد استقبال کانون فیلمنامهنویسان قرار گرفت و امیدوارم نتایج آن را در سال آینده سینما ببینیم.
«فریدون نجفی» کارگردان و نویسنده فیلم «بچه گرگهای دره سیب» برگزیده بخش بهترین فیلمنامه شد.
جایزه شهید بهنام محمدی
در ادامه کلیپ یاد بود سردار شهید سلیمانی پخش شد و پس از آن جایزه بخش نوجوان شهید «بهنام محمدی» اعلام شد.
تابش درباره جایزه شهید نوجوان بهنام محمدی گفت: او بهعنوان یکی از نوجوانان دفاع مقدس به شهادت رسید و این جایزه هر سال از سوی جشنواره به فیلمی اهدا میشود که فرهنگ مقاومت را برای کودکان و نوجوانان ترویج میکند. با افتخار یاد و خاطره سردار سلیمانی را گرامی میداریم و به استقبال این بخش میرویم.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش جایزه «شهید بهنام محمدی» به رقیه توکلی برای فیلم «مهران» تقدیم شد.
رقیه توکلی با ابراز خوشحالی از گرفتن این جایزه گفت: زمانیکه فیلمنامه این فیلم را ارائه دادیم، گفتند این فیلم دفاع مقدس نیست و امروز خوشحالم که ساخته شد و در این بخش جایزه گرفت. توکلی همچنین از همسر و خانوادهاش که در تمام مراحل کار از او حمایت کردند، تشکر کرد.
تابش در میانه مراسم اختتامیه به این موضوع اشاره کرد که سینمای کودک و کارگردانهای سینمای کودک و نوجوان در چند دهه گذشته اعتبار و آبروی بینالمللی برای سینمای ایران کسب کردهاند و باید قدردان این اعتبار بود.
در بخش بعدی مراسم پایانی سی و سومین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان، پروانه زرین و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی به «مجید مجیدی» برای فیلم «خورشید» تعلق گرفت.
کارگردان فیلم «خورشید» در اختتامیه سیوسومین جشنواره فیلمهای کودک و نوجوان پس از دریافت پروانه زرین بهترین کارگردانی که به دلیل توجه به امنیت کودکان، بدون در نظر گرفتن ملیت، رنگ و نژاد به او اهدا شده بود، گفت: از هیات داوران و برگزارکنندگان جشنواره به ویژه آقای تابش تشکر میکنم. در این سالها مشخص شد که ظرفیت سینمای ایران بسیار زیاد و بزرگتر از چیزی است که دیگران تصور میکنند. نسل جدید و فیلمسازان جوانی که نمونههای آن را در جشنواره امسال دیدیم، آثار درخشانی تولید کردند و درواقع اینها پشتوانه سینمای ایران هستند. کشور ما باید از این ظرفیتها استفاده کند. سینماگران ما میتوانند به حل معضلات اجتماعی کمک کنند، کمااینکه در این سالها هم بدون هیچ چشم داشتی این کار را انجام دادهاند. این مسئله به خصوص در حوزه سینما کودک اهمیت دارد و سینماگران میتوانند، نقش اجتماعی خود را در این حوزه ایفا کنند.
او همچنین گفت: سالهاست که به همراه برخی از دوستانم درگیر پروندههای اجتماعی هستم. طی سالهای اخیر از سوی رخشان بنیاعتماد و پرویز پرستویی در یک کمپین تلاش شد و همچنان این تلاش در پرونده «آرمان عبدالعالی» صورت میگیرد… من میدانم که اولیای دم بسیار ناراحت و داغدار هستند و قصاص حق مسلم آنها است، اما از آنها خواهش میکنم که این جوان را به خانوادهاش و جوانان کشور ببخشند.
در این قسمت از برنامه کلیپ نکوداشت «کامبوزیا پرتوی» برای حاضران پخش شد. در ادامه علیرضا تابش به مراسم نکوداشتی که شب قبل از مراسم اختتامیه در بنیاد سینمایی فارابی برای ابراهیم فروزش و کامبوزیا پرتوی برگزار شد اشاره کرد و گفت: آقای فروزش افتخار دادند و امسال در هیئت داوران حضور داشتند. همچنین بزرگداشت استاد کامبوزیا پرتوی را برگزار کردیم که رونمایی از بسته آثار این دو استاد از دیگر بخشهای آن برنامه بود.
حسین انتظامی رییس سازمان سینمایی در ادامه این مراسم روی صحنه دعوت شد و با اشاره به برگزاری سیوسومین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان گفت: از تمام سینماگران به خاطر اینکه چراغ این حوزه را روشن نگه داشتهاند تشکر میکنم. تولید آثار فرهنگی در حوزه کودک و نوجوان یک کشور نشان میدهد چه قدر آن کشور به ساخت فرهنگی توجه دارد.
او در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: از دبیرخانه جشنواره، علیرضا تابش و همکارانش کمال تشکر را دارم که با خونسردی و دقت نظر فیلمها را برگزیدند و فیلمهای برگزیده از لحاظ کیفیت قابل توجه بودند.
پروانه زرین و دیپلم افتخار بخش بهترین فیلم سینمای ایران به «مجید برزگر» برای فیلم «بچه گرگهای دره سیب» اهدا شد. «مهین جواهریان» برای فیلم انیمیشن «بعله» جایزه ویژه هیئت داوران را کسب کرد همچنین «نادره ترکمانی» برای فیلم «بازیگوشها» برنده جایزه ویژه هیئت داوران کودک و نوجوان شد.
نادره ترکمانی با ابراز خوشحالی و قدردانی از برگزاری این جشنواره گفت: از آقای تابش برای اینکه جریانی را ایجاد کرد که امسال هم چراغ جشنواره کودک روشن، پرنور و درخشان بماند ممنونم و امیدوارم سالیان سال چراغ این جشنواره روشن باشد.
او از بچههایی که به این فیلم رای دادند تشکر کرد وگفت: امیدواریم این فیلم در نمایشهای آنلاینی که خواهد داشت باعث نشاط بچهها شود. همچنین سپاس ویژه دارم از تمام کادر درمانی که این روزها بیشترین تلاش را دارند. امیدوارم ما سینماگران کودک هم در حوزه خود مثل این عزیزان کار کنیم و نشاط و شادی رابرای بچهها فراهم بیاوریم.
دبیر جشنواره سی و سوم از کودکان و نوجوانان سراسر کشور که برنامههای امسال را دنبال کردند و همکارانی که ریسک برگزاری این جشنواره را تحمل کردند تشکر کرد. او همچنین گفت: از اینکه برای رونق سینمای کودک کار میکنیم، به خود میبالیم.
در پایان مراسم، کلیپ نکوداشت «ابراهیم فروزش» کارگردان پیشکسوت سینمای کودک به نمایش درآمد. همچنین به عنوان حسن ختام برنامه کلیپ از تهران تا اصفهان پخش شد.
برچسب ها:
[]- مطالب مرتبط
- فیلم کارگردان ایرانی از تاجیکستان به اسکار میرود
- برای این ۱۰ فیلم ایرانی در خیابانها صف بسته بودند
- دورخیز «فسیل» برای گیشۀ ۱۰۰ میلیاردی!
- گفت و گو با میثم کزازی کارگردان فیلمِ «شین»
- معرفی برگزیدگان چهلویکمین جشنواره فیلم فجر
- رقابت 22 فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر
- برخورد مخاطب با گورکن، صِفر و صَدی است!
- در اکران آنلاین، انحصارها باید شکسته شود
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- آنچه دربارۀ فیلمهای جشنواره فجر 39 نمی دانستید!
نظرات کاربران
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- زیباترین بازیگران زن ایرانی در رتبه بندی جهانی
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- پرطرفدارترین خواننده های ایرانی در اینستاگرام
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- وقتی مجری ها در صداوسیما حکومت می کنند!
- هم پیمان با کازابلانکا!
- ببینید: خواستگاری دخترجوان از احسان علیخانی!
- نگاهی به فیلم «یک روز بخصوص» از منظر پیچیدگی های شخصیتی
- عکسهای اکران خصوصی فیلم «ساعت 5 عصر»
- «بچه مهندس ۳» سریال مناسبتی شبکه دو شد
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- سرنوشتِ دکورهای میلیاردی سریال «مختارنامه»/ به فیلمبرداران «عروسی» اجاره داده می شود!
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- گفت و گو با میثم کزازی کارگردان فیلمِ «شین»
- گزارش تصویری از اختتامیه جشنواره فیلم کودکان
- برپایی نمایشگاه عکس در خانۀ عکاسان جوان
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- عكس/گريم پسرانۀ بازيگر زن معروف ايراني
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- نگاهی به فیلم«خفه گی»/ ناهمگونی فرم و محتوا!
- بازی علی نصیریان در تئاتر شهاب حسینی
- آغاز تصویربرداری «از یادها رفته» از ۱۷ تیرماه
- "دورهمی" چگونه تبدیل به "شبنشینی" شد؟!
- برنامه تلویزیونی «مثبت و منفی پنج»
- بشنوید: گل عشق باصدای رضا بهرام
- نگاهی به فیلم "پاپ"/ عشق و چیزهای دیگر
- «روتوش» بهترین فیلم کوتاه جشنواره کراکوف
- از حامد همایون تا مهرداد جم و پرواز همای/تمام خوانندگان ایرانی که اسم و فامیل فِیک دارند!
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- ماندگار ترین دیالوگ های سریال «بازی تاج و تخت»
- بازیگر مشهور سینما به قتل رسید!
- پرفروش ترین فیلم های گروه «هنر و تجربه»
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- قباد شیوا با «زمزمهها» به دیلمان میآید
- سریال «شب شیشهای»
- زاویه های دوربین در سینما
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- روایت تلخ پوری بنایی از بدحسابی سازندگان «قیصر»/ هیچ گاه تقصیر کیمیایی نیست!؟
- چند راهکار برای «کادر بندی» صحیح
- رقابت 50 هنرمند در جشنواره ستاره های صحنه
- هزینۀ تولید فیلم و سریال چقدر گران شده است؟
- گريم متفاوت مصطفى زمانی در فيلم "پريناز"
- اکبر عبدی با دخترهایش روی صحنه رفت!
- تمرین بازیگری در خانه
- اهدای جایزه «منشور کوروش کبیر» به موزه سینما
- آهنگ جدید روزبه بمانی به نام "اسمت که میاد"
- موسیقی/ « فرصت نداد» با صدای رضا شیری
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- زیباترین بازیگران زن ایرانی در رتبه بندی جهانی
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- پرطرفدارترین خواننده های ایرانی در اینستاگرام
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- وقتی مجری ها در صداوسیما حکومت می کنند!
- هم پیمان با کازابلانکا!
- ببینید: خواستگاری دخترجوان از احسان علیخانی!
- نگاهی به فیلم «یک روز بخصوص» از منظر پیچیدگی های شخصیتی
- عکسهای اکران خصوصی فیلم «ساعت 5 عصر»
- «بچه مهندس ۳» سریال مناسبتی شبکه دو شد
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- سرنوشتِ دکورهای میلیاردی سریال «مختارنامه»/ به فیلمبرداران «عروسی» اجاره داده می شود!
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- گفت و گو با میثم کزازی کارگردان فیلمِ «شین»
- گزارش تصویری از اختتامیه جشنواره فیلم کودکان
- برپایی نمایشگاه عکس در خانۀ عکاسان جوان
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- عكس/گريم پسرانۀ بازيگر زن معروف ايراني
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- نگاهی به فیلم«خفه گی»/ ناهمگونی فرم و محتوا!
- بازی علی نصیریان در تئاتر شهاب حسینی
- آغاز تصویربرداری «از یادها رفته» از ۱۷ تیرماه
- "دورهمی" چگونه تبدیل به "شبنشینی" شد؟!
- برنامه تلویزیونی «مثبت و منفی پنج»
- بشنوید: گل عشق باصدای رضا بهرام
- نگاهی به فیلم "پاپ"/ عشق و چیزهای دیگر
- «روتوش» بهترین فیلم کوتاه جشنواره کراکوف
- از حامد همایون تا مهرداد جم و پرواز همای/تمام خوانندگان ایرانی که اسم و فامیل فِیک دارند!
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- ماندگار ترین دیالوگ های سریال «بازی تاج و تخت»
- بازیگر مشهور سینما به قتل رسید!
- پرفروش ترین فیلم های گروه «هنر و تجربه»
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- قباد شیوا با «زمزمهها» به دیلمان میآید
- سریال «شب شیشهای»
- زاویه های دوربین در سینما
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- روایت تلخ پوری بنایی از بدحسابی سازندگان «قیصر»/ هیچ گاه تقصیر کیمیایی نیست!؟
- چند راهکار برای «کادر بندی» صحیح
- رقابت 50 هنرمند در جشنواره ستاره های صحنه
- هزینۀ تولید فیلم و سریال چقدر گران شده است؟
- گريم متفاوت مصطفى زمانی در فيلم "پريناز"
- اکبر عبدی با دخترهایش روی صحنه رفت!
- تمرین بازیگری در خانه
- اهدای جایزه «منشور کوروش کبیر» به موزه سینما
- آهنگ جدید روزبه بمانی به نام "اسمت که میاد"
- موسیقی/ « فرصت نداد» با صدای رضا شیری