انتقاد یک کارگردان از فقدان فیلم‌های عاشورایی/ مگر ریل گذاری سینما چند سال طول می‌کشد؟

سیدضیاء الدین دری با انتقاد از نبود فیلم های عاشورایی بر پرده سینماها گفت: شناخت درستی از این فرهنگ در سینمای ایران وجود ندارد.به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ساخت فیلم‌های عاشورایی موضوعی است که بسیار در حوزه سینما جای بحث دارد و به گفته خیلی از کارگردانان آنطور که باید به این موضوع به خوبی پرداخته نشده است. هفته گذشته بود که وزیر ارشاد در گفتگو با خبرنگار ما اعلام کرد وزارت ارشاد دستگاه تولیدکننده فیلم و سینما نیست و برای مناسبت‌هایی مهم همچون محرم باید برنامه ریزی شود.

اما یکی از کارگردانان سینما و تلویزیون نیز درباره این موضوع صحبت‌های دیگری را مطرح کرده است. سید ضیاالدین دری کارگردان سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اینکه هیچ فیلمی با مضمون عاشورا و قیام امام حسین (ع) در ایام محرم بر پرده سینماها نرفته است، گفت: القای فرهنگ عاشورایی با هدف شناخت درست فرهنگ عاشورا در سینمای ایران وجود ندارد. انقلاب اسلامی ما برگرفته از قیام عاشورا است و هم اکنون که به گذشته سینمای ایران در این 40 سال نگاه می کنیم، آثار ملموس و در خور توجهی دیده نمی شود. این امر نیز طبیعی است؛ وقتی برای چنین موضوعی برنامه ریزی نشده باشد نمی توان انتظار داشت که سینمای بخش خصوصی با بودجه نازل خود بتوانند در این عرصه فعالیت مهمی داشته باشد.

کارگردان فیلم صاعقه در ادامه افزود: در ضمن این عرصه مدعیان فراوان دارد. یعنی در واقع همه می گویند باید در حوزه فرهنگ عاشورا فعالیت کرد، اما زمانی که یک اثر با موضوع ارزشی و دینی تولید می شود، ایرادها از آن آغاز می شود. این در حالی است که دیکته نانوشته، غلط ندارد و وقتی کاری تولید می شود بالاخره ایراداتی از آن به وجود می آید و این وضع حاصل این دست اتفاقات است.کارگردان سریال کیف انگلیسی ادامه داد: زمانی ما برخی موضوعات را خیلی بزرگ می بینیم و همین باعث می شود خیلی از کارها اتفاق نیفتد. یعنی اگر کارهای محدودی نیز انجام شود آنچنان با تولید پرهزینه همراه است که دیگر تا چند سال توان ساخت این دست فیلم ها وجود ندارد.

دری در ادامه به بی علاقگی فیلم سازان در این عرصه اشاره کرد و افزود: عوامل فیلم ساز به دلایل مختلف از فرهنگ عاشورا فاصله گرفته اند. همکاران من به این موضوع فکر نکرده اند که زمانی که عاشورا و محرم هر سال در این کشور در حال اتفاق است آیا در سوژهای روز نباید گوشه ای از فرهنگ عاشورا را نمایش دهند و آیا این اتفاق نمی تواند در همین فیلم های آپارتمانی که با حداقل بودجه ساخته می شوند، وجود داشته باشد؟ وقتی ما بتوانیم حس عاشورایی را به فضای سینما بیاوریم و آن را به جامعه منتقل کنیم کار انجام شده است. حالا می تواند به موضوعاتی نظیر امر به معروف، ایستادگی، مقاومت و...اشاره کرد.

وی در ادامه افزود: سیاستگذاری در این عرصه نیز نامناسب بوده است. برخی ها می گویند در ابتدا باید ریل گذاری کرد. مگر چند سال ریل گذاری طول می کشد؟ آیا ما مسیر را پیدا کرده ایم که بخواهیم ریل گذاری کنیم. به نظر من گفتن این موضوع دیر است. اگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قصد ریل گذاری داشت باید در این چند سال ریل گذاری می کرد و اگر این کار را نکرده است همه مسئولند و باید پاسخگو باشند به دلیل اینکه هم اکنون یک انحطاط و انحراف فکری در مسیر فرهنگی کشور ایجاد می شود. بعد مگر می شود گفت که ارشاد نهاد تولیدکننده نیست. وزارت ارشاد از فیلم های زیادی حمایت مالی می کند و می تواند از این بخش هم حمایت کند.کارگردان سریال کلاه پهلوی اظهار داشت: اگر وظیفه ارشاد تولید فیلم نیست باید بهترین سرویس به بخش خصوصی داده شود. اگر مسئولان می خواهند سال آینده چند فیلم با مضمون عاشورا وجود داشته باشد باید با سرمایه گذاران، فیلم سازان و تهیه کنندگان جلساتی برگزار کنند و امتیازاتی برای فیلم سازان قائل شوند.

 

تاریخ نشر مطلب:
پنجشنبه، ۲۷ مهر ۱۳۹۶






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده