حضور 4 فیلم با موضوع تروریست ها در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر

جشنواره فیلم فجر در طی سالیان گذشته همواره آینه ای از جامعه بوده است. به عقب که بازگردیم و آثار به نمایش در آمده در هر دوره از جشنواره را مرور کنیم به این مهم پی می‌بریم که هر سال یک گرایش هنری و فکری، اجتماعی یا سیاسیِ غالب، بین سینماگران وجود داشته که چند فیلم حول آن محور ساخته شده‌است. امسال نیز سینماگران نسبت به تحولات سیاسی منطقه بی تفاوت نبوده اند و از بین آثار راه یافته به بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر چهار فیلم درباره داعش و گروه‌های تروریستی است.

به وقت شام

 در این بین مهمترین و پر سر  و صداترین فیلم «به وقت شام» ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا است. فیلمی که علاوه بر بابک حمیدیان و هادی حجازی‌فر که هر دو سابقه بازی در فیلم‌های دفاع مقدسی را در کارنامه دارند، به سراغ بازیگران سوری و عراقی نیز رفته است. . حاتمی‌کیا در جدیدترین فیلم خود سراغ سوژه داغ این سال‌ها یعنی گروه تروریستی داعش و مدافعین حرم رفته است. گفته می‌شود‌ این فیلم اولین فیلم جدی سینمای ایران است که مشخصا به موضوع داعش و تکفیری ها می‌پردازد.

کامیون

فیلم «کامیون» به کارگردانی کامبوزیا پرتوی هرچند تا امروز هیچ خلاصه داستانی از آن منتشر نشده است، اما با توجه به اینکه بخشی از فیلم در مرزهای سوریه و عراق فیلمبرداری شده است. شنیده می‌شود در این اثر سینمایی که درباره یک راننده کامیون است به موضوع تروریست ها و داعش اشاره شده است.در این فیلم بازیگرانی چون سعید آقاخانی، نیکی کریمی، تروسکا جولا، رامین راستاد، یعقوب پرسا، نسرین مرادی حضور دارند.

امپراطور جهنم

«امپراطور جهنم» به کارگردانی پرویز شیخ طادی نیز داستانی درباره تروریست ها را به تصویر کشیده است. این فیلم با تمرکز بر منشاء گروه های تکفیری در کشورهایی همچون عربستان سعودی، رژیم صهیونیستی و آمریکا به ظهور بروز گروه های تروریستی می پردازد. کوروش زارعی بازیگر اصلی فیلم درباره نقش خود گفته است: من در این فیلم نقش سرکرده داعشی‌ها را بازی می کنم که توسط پدر خوانده اصلی با بازی "علی نصیریان" از لس آنجلس هدایت شده و اهداف تروریستی را در سوریه برنامه ریزی می کند. نقش من در این فیلم نماد کاملی از تکفیری های خشن و قاتل است.علی نصیریان، فرخ نعمتی، علیرام نورایی، صبا کمالی، سعید راد و کوروش زارعی بازیگران این فیلم هستند.

زنانی با  گوشواره های باروتی

«زنانی با گوشواره های باروتی» به کارگردانی رضا فرهمند تنها مستند این لیست است که درباره داعش و زنانی که مورد آزار و اذیت این گروه تروریستی قرار گرفته اند، ساخته شده است. رضا فرهمند کارگردان مستند «زنانی با گوشواره‌های باروتی» معتقد است این مستند اولین تصویر از زنان قربانی داعش را به تصویر می کشد.«زنانی با گوشواره های باروتی» درباره یک زن عراقی ژورنالیست جنگ با نام نور الحلی است که وارد جنگ می شود و قصه مستند با این ژونالیست آغاز و ما از طریق این خانم وارد مکان های مختلفی می شویم تا زن هایی را که در مواجهه با داعش اتفاقاتی برایشان رخ داده است، ببینیم.

بخشی از زن هایی که در این مستند می‌بینیم قربانیان داعش هستند مانند زنان ایزدی منطقه کوجو که برده داعش بودند. همچنین در این مستند وارد کمپ زنان داعشی عراقی و زنان داعشی غیر عراقی که شامل ترک ها، روس ها و دیگر کشورها بودند، می شویم.

در این مستند مخاطب شاهد صحنه ها و اتفاقات جدیدی است زیرا تا به حال یک زن اینگونه در متن جنگ دیده نشده و در هیچ رسانه ای تصویر مشخصی از زن داعشی دیده نشده است. هرچند در آثار دیگر به زنان قربانی داعش پرداخته شده، اما نزدیک شدن به این زنان تا این اندازه تجربه نشده است.

تاریخ نشر مطلب:
شنبه، ۲۳ دی ۱۳۹۶






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده