گزارش روز سوم معرفی فیلمهای جشنواره فیلم فجر
سومین روز برنامه معرفی فیلمهای شرکتکننده در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر با عنوان «دو قدم تا سیمرغ» با معرفی دو فیلم «امیر» و «خجالت نکش» برگزار شد.به گزارش شایان فیلم از ستاد خبری جشنواره فیلم فجر، معرفی فیلمهای شرکتکننده در سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در برنامه «دو قدم تا سیمرغ» با اجرای منصور ضابطیان مجری و روزنامهنگار باتجربه برگزار شد.
نیما اقلیما: امیدوارم «امیر» به کیفیت لحظه تماشای مخاطب اضافه کند
نشست خبری فیلم سینمایی «امیر» با حضور نیما اقلیما، کارگردان و بهدخت ولیان، مصطفی قدیری بازیگران این اثر در پردیس سینمایی ملت برگزار شد. اقلیما درباره علت انتخاب این نام گفت: نام «امیر» به دلیل دوستی من با دوست عزیزی انتخاب شده است که به شدت علاقه مند سینما بود و برای آن تلاش کرد. این کاراکتر برای من به قدری جذاب بود که ترجیح دادم از نام آن برای فیلم استفاده کنم.
وی افزود: این فیلم هم درباره مرگ است و هم نیست. ترجیح می دهم مخاطب بی واسطه با اثر برخورد کند. مرگ صرفا به معنای از بین رفتن نیست بلکه فراموش کردن زندگی خود به معنای مرگ است. بعضی از ما مسئولیت ها و شادی های زندگی و هر آنچه که کیفیت زندگی را بالاتر می برد، فراموش کرده ایم و بخشی از فیلم «امیر» به این موضوع می پردازد.
ولیان بازیگر این اثر نیز بیان کرد: من بازیگری را با تئاتر 6 سال پیش آغاز کردم. در سه فیلم سینمایی تجربه بازی داشتم.وی ادامه داد: قطعا این فیلم می تواند جهشی در بازیگری من باشد. کارگردانی درخشان نیما اقلیما و هدایت کردن من در بازیگری قطعا چند پله به پیشرفت من کمک خواهد کرد.
قدیری نیز بیان کرد: حدود 15 سالی است که در پشت صحنه تلویزیون، سینما و تئاتر کار می کنم. به واسطه دوستی با میلاد کی مرام به این پروژه معرفی شدم و در چند مرحله تست دادم و بالاخره پذیرفته شدم. وی درباره پیش بینی اش از استقبال مردمی در زمان اکران «امیر» عنوان کرد: به نظرم این فیلم جز فیلم هایی است که تماشاگر دوست دارد با ولع آن را تماشا کند. مهم این است بازیگر از کار خود لذت ببرد و راضی باشد که این اتفاق برای من افتاده است.
اقلیما درباره تجربه آهنگسازی برای فیلم های مستند نیز بیان کرد: موسیقی همواره علاقه من به عنوان یک هنر انتزاعی بوده است. دغدغه موسیقی دارم اما به عنوان آهنگساز تجربه های کوچکی در تعدادی از پروژه ها داشته ام.
وی در پاسخ به این که آیا تمرینات ویژه ای پیش از فیلمبرداری اثر انجام شده است یا نه، عنوان کرد: ما مجبور بودیم روند تمرینات را مدیریت کنیم. بازیگران همچون نوازندگان ارکستر باید یک ساز را بنوازند. اما هارمونی و هماهنگی موسیقی مهم است. در بازیگری نیز هرچه حس ها و موقعیت های نمایشی نزدیک به هم شود، بهتر است. برای مثال عصبانیت باید خود باشد نه دراماتیک و نیاز به بازتولید رفتار داشته باشیم. فیلم «فروشنده» اصغر فرهادی را با هم دیدیم تا تعریف یکسانی از بازی داشته باشیم.
این کارگردان درباره معیارهای انتخاب بازیگرانش بیان کرد: همه بازیگران هوشمندانه کار کردند. هادی کاظمی یکی از باهوش ترین بازیگرانی است که من دیده ام. با این که دیر به پروژه اضافه شد و بازی نقشژ سختی را برعهده داشت، تمرینات را دید و به مرور به این نقش رسید. نقش او خیلی لب مرز بود. نقشی جدی که در موقعیت های طنز هم قرار می گرفت و اگر تیپیکال می شد به فیلم ضربه میزد. اما او بسیار هوشمندانه آن را ایفا کرد. آقای مهدی عامل هاشمی نیز از بازیگران قدیمی استان خراسان هستند و به دلیل شناخت ام نسبت به توانایی هایشان ادای دینی به ایشان داشتم. ما ظرفیت زیادی در شهرستان از نظر بازیگر داریم که باید جدی گرفته شود.
او درباره تهیه کنندگی سید ضیا هاشمی بعد از سال ها فاصله گفت: این اتفاق، یکی از محبت های میلاد کی مرام به من بود. یکسال پیش به طور اتفاقی با او آشنا شدم و به من لطف کرد و حتی بیش از من برای فیلم زحمت کشید. پافشاری او باعث شد تا بتوانیم آقای هاشمی را وارد پروژه کنیم و ایشان پدرانه و بدون چشمداشت مالی تا این لحظه ما را کمک کردند.
اقلیما درباره هزینه های تولید این فیلم گفت: حدود 500 میلیون تومان برای فیلم هزینه کردیم و بیش حدود 200 میلیون تومان هم برای دستمزد بازیگران چهره پرداخت کردیم. امیدوارم مردم فیلم را دوست داشته باشند و همین که به کیفیت لحظه دیدن این فیلم کمکی کرده باشد برایم کافی است. او در پاسخ به این که اگر یک سیمرغ در اختیار داشته باشد، آن را به چه کسی اهدا می کند، گفت: سینما امری فردی نیست. من شانس داشتن عوامل خیلی خوبی را در این فیلم داشته ام. اما امیدوارم این اتفاق برای میلاد کی مرام بیافتد.
رضا مقصودی: امیدوارم سیمرغ به شبنم مقدمی برسد/ شبنم مقدمی: من امروز سیمرغم را گرفتم!
رضا مقصودی کارگردان فیلم سینمایی «خجالت نکش»، امیر پروین حسینی تهیه کننده و شبنم مقدمی بازیگر این فیلم سینمایی در سومین روز از ویژه برنامه «دو قدم تا سیمرغ» برای معرفی فیلمشان در پردیس سینمایی ملت حاضر شدند.
رضا مقصودی در ابتدا بیان کرد: در بخش های مختلف این سینما حضور داشتم و در تهیه کنندگی، فیلمبرداری، تدوین، صدابرداری و ... کسب تجربه کردم اما علاقه اصلی من فیلمنامه نویسی بود و در این حوزه بیشترین فعالیت را داشتم. اگرچه کارهای من توسط کارگردانان متعددی ساخته شد همیشه این دغدغه را داشتم که تصویر ذهنی که از فیلمنامه ام دارم را خودم بسازم و دوست داشتم این اتفاق به زودی رقم بخورد. او افزود: این فیلمنامه همان کاری بود که می خواستم حتما خودم آن را کارگردانی کنم به همین دلیل نگاه ویژهتری دخیل بود و انرژی مضاعفی صرف کردم تا بتوانم فیلمنامه کم نقصی را ارائه کنم. خوشبختانه توانایی بازیگران این امکان را به من داد که بتوانم هرچه در ذهن داشتم را از آنها طلب کنم.
امیر پروین حسینی نیز درباره حضورش در این پروژه گفت: من از 15 سال پیش با رضا مقصودی دوست و همکار بودم و در پروژه های زیادی کنار هم کار کردیم. او فیلمنامه های زیادی دارد که من دوست دارم تهیه شان را به عهده بگیرم اما «خجالت نکش» را به من داد و سعی کردم با همه توانی که دارم این پروژه را در بهترین شکل به اجرا در بیاورم.
شبنم مقدمی که یکی از نقش های اصلی این فیلم را به عهده داشت، گفت: واقعا یکی از فیلم های خوبی بود که کار کردم چون رضا مقصودی اهل تعامل است و من این شانس را داشتم که تجربه متفاوتی کسب کنم. اتفاق خوبی که در این پروژه شاهدش بودم اینکه تعامل خوبی بین بازیگران با تهیه کننده و کارگردان وجود داشت و این ترس من را از بین برد.
او افزود: من از ایفای این نقش دلهره داشتم چون به لحاظ شخصیتی بسیار با من متفاوت بود. از نظر سطح اجتماعی، سن و سال و ویژگی های رفتاری نقشی بازی کردم که خیلی با من فاصله داشت ولی صحبت های دلگرم کننده تهیه کننده باعث شد با انگیزه بالاتری کارم را انجام دهم. من آقای مقصودی را توسط تهیه کننده شناختم و تمام توانم را به کار بردم تا هرچه از من خواسته می شد را ایفا کنم.
مقصودی در ادامه افزود: شبنم مقدمی اولین کسی بود که برای این نقش در نظر گرفته بودم چون قبلا توانایی هایش را در نقش های مختلف دیده و مطمئن شدم که ایشان باید در این پروژه حضور داشته باشد. در هنگام اجرا نیز هم خانم مقدمی هم دیگر دوستان به قدری خوب کاراکترها را درک کرده بودند که من برخی مواقع متعجب و خوشحال می شدم.
پروین حسینی در خصوص شرایط فیلمبرداری این اثر توضیح داد: «خجالت نکش» در روستایی حوالی جاده شاهرود به اسم کندر جلوی دوربین رفت. محلی که علاوه بر طبیعت زیبا مردمی خونگرم و مهمان نواز داشت و کار را برای ما بسیار راحت کرد. من این فیلم را خیلی دوست دارم و با اینکه همه از آن به طنز یاد می کنند اما به نظر من یک فیلم کاملا احساسی است و من با هر بار دیدن تحت تاثیر قرار گرفتم.شبنم مقدمی درباره نقش خود نیز گفت: از آنجا که به لحاظ جغرافیای متفاوت بودیم سعی کردیم در بیان دیالوگ هم از آهنگ متفاوتی استفاده کنیم که مختص به شهر و محل خاصی نباشد. ما در تعامل با کارگردان گویش جدیدی خلق کردیم و در طول پروژه میزان کم یا زیاد استفاده کردن از آن را به تشخیص آقای مقصودی اجرا می کردیم.
مقصودی نیز اضافه کرد: این فیلم موضوعی درباره بچه دار شدن دارد اما قرار نیست توصیه کند که این کار را انجام بدهید یا نه. تنها دغدغه ما این بود که مردم بدانند قبل از اینکه تصمیم بگیرند باید درباره اش فکر کنند. من کار اصلی ام فیلمنامه نویسی است و از این که گاهی ایده ای را کشف می کنم انگیزه می گیرم تا کارم را ادامه دهم اما ممکن است باز هم سراغ کارگردانی بروم.او در پایان گفت: اگر قرار باشد سیمرغ به یکی از بخش های این فیلم برسد امیدوارم برای شبنم مقدمی باشد چون کارش را خیلی خوب انجام داده است. در پاسخ به این سخن شبنم مقدمی نیز بیان کرد که من همین الان سیمرغم را گرفته ام.
سیدی: «مغزهای کوچک زنگ زده» فیلمی اجتماعی و در عین حال خیال انگیز است
نشست معرفی فیلم سینمایی «مغزهای کوچک زنگ زده» با حضور هومن سیدی نویسنده و کارگردان، سعید سعدی تهیه کننده، فرید سجادی حسینی، مرجان اتفاقیان و نوید پورفرج بازیگران این اثر برگزار شد. هومن سیدی در ابتدا از طرف نوید محمدزاده که به دلیل اجرای در جشنواره بینالمللی تئاتر فجر نتوانسته بود در جشنواره شرکت کند، عذرخواهی کرد. او در پاسخ به این که آیا مخاطب در «مغزهای کوچک زنگ زده» با فیلم سرراستی رو به رو است یا نه، بیان کرد: این که این شیوه فیلمسازی من موفق است یا نه، نمی دانم. اما سعی می کنم فیلمی بسازم که تماشاگر از آن لذت ببرد.
سیدی با بیان این که «مغزهای کوچک زنگ زده» فیلم گرانی است، عنوان کرد: حدود سه ماه ساخت دکور طول کشید. محسن نصراللهی طراح صحنه بود و به جز آن، فیلمبرداری سختی را پشت سر گذاشتیم که پیمان شایانفر زحمت آن را با دو دوربین روی دست انجام داد. تدوین هم بخش سختی بود که مهدی سعدی و من با یکدیگر انجام دادیم.کارگردان «خشم و هیاهو» درباره شرایط تولید «مغزهای کوچک زنگ زده» بیان کرد: فیلمبرداری این کار 70 جلسه طول کشید. اما پیش تولید سنگینی از نظر تمرین و ساخت داشتیم. همچنین باید بگویم اگر آقای سعدی نبودند، قطعا کار با این حال خوب پیش نمی رفت. چراکه پیش آمد من در طول کار سفر رفتم و آقای سعدی نرفتند.
سیدی نیز با اشاره به این که اولین نمایش ما عصر روز اول جشنواره در سینما فرهنگ خواهد بود، ادامه داد: این اضطراب همیشه وجود دارد. این که فیلم از نظر تماشاگر خوب باشد یا بد مسئولیت زیادی دارد. این فیلم همراه با تخیل اما بر مبنای تحقیق اجتماعی نوشته شده است. البته آنقدر خیالی نیست که برای بیننده سوال ایجاد شود که این رویدادها در کجا جریان می یابد. در واقع بعد از فیلم «سیزده» نزدیک ترین فیلم من به واقعیت اجتماعی است. کارگردان «سیزده» خاطرنشان کرد: شعر و موسیقی فیلم بعد از مدت طولانی از پیش تولید تا چند وقت پیش طول کشید و آن ترانه خاص بعد از تیتراژ پایانی پخش می شود.
سعدی تهیه کننده فیلم نیز درباره علت تهیه کنندگی این پروژه عنوان کرد: من علاقهمند هستم همیشه در کنار هومن سیدی باشم و با هم کارهای جدیدی را تجربه کنیم. این فیلم کار بسیار متفاوت و سختی بود. امیدواریم مورد توجه مخاطبان هم قرار بگیرد. ما وظیفه مان را به خوبی انجام دادیم و همه عوامل به طور شبانه روزی برای این پروژه تلاش کردند.او از نهایی شدن فیلم خبر داد و درباره اکران عمومی فیلم خود توضیح داد: در اولین فرصت مناسب فیلم را اکران می کنیم. اما سعی داریم جز اکران های عید نباشیم. زیرا این اکران تجربه خاصی هست و حاضر نیستیم شکست را بپذیریم.
سجادی حسینی بازیگر این فیلم درباره نقش خود توضیح داد: من نقش یک پدر را در «مغزهای کوچک زنگ زده» بازی میکنم. قصه به گونه ای است که تنها می توانم این توضیح را درباره نقش بدهم. این سومین بار است با هومن سیدی همکاری می کنم. اتفاقیان نیز درباره تجربه همکاری با سیدی بیان کرد: این تجربه فوق العاده بود. به نظرم خوش شانس بوده ام که اولین فیلم سینمایی را با سیدی شروع کرده ام. ایشان هوای بازیگران را دارند و انرژی زیادی صرف کار میکنند.
او در پاسخ به این که آیا این فیلم یک سکوی پرتاب برای او است، گفت: امیدوارم اینطور باشد. من سعی کرده ام کارم را درست انجام بدهم. اما نظر مخاطبان شرط است.پورفرج بازیگر فیلم «مغزهای کوچک زنگ زده» نیز درباره همکاری با این فیلم عنوان کرد: نقش سختی به من داده شده بود و من نقش پسر یک خانواده را بازی می کنم.او ادامه داد: ما با دید بسیار خوبی وارد این فیلم شدیم. امیدواریم گروه و مردم از ما راضی باشند و این خود یک سکوی پرتاب است.
- مطالب مرتبط
- فیلم کارگردان ایرانی از تاجیکستان به اسکار میرود
- برای این ۱۰ فیلم ایرانی در خیابانها صف بسته بودند
- دورخیز «فسیل» برای گیشۀ ۱۰۰ میلیاردی!
- گفت و گو با میثم کزازی کارگردان فیلمِ «شین»
- معرفی برگزیدگان چهلویکمین جشنواره فیلم فجر
- رقابت 22 فیلم در چهلمین جشنواره فیلم فجر
- برخورد مخاطب با گورکن، صِفر و صَدی است!
- در اکران آنلاین، انحصارها باید شکسته شود
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- آنچه دربارۀ فیلمهای جشنواره فجر 39 نمی دانستید!
نظرات کاربران
- بازی علی نصیریان در تئاتر شهاب حسینی
- برپایی نمایشگاه عکس در خانۀ عکاسان جوان
- "دورهمی" چگونه تبدیل به "شبنشینی" شد؟!
- بشنوید: گل عشق باصدای رضا بهرام
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- اکبر عبدی با دخترهایش روی صحنه رفت!
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- تحلیلی برفیلم «سولاریس» /احساس گناه!
- «روتوش» بهترین فیلم کوتاه جشنواره کراکوف
- فصل دوم سریال «نفس» امسال جلوی دوربین می رود
- یک بازیگر زن سینما و تلویزیون، کشف حجاب کرد!
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- چند راهکار برای «کادر بندی» صحیح
- نگاهی به چند اثر حاضر در جشنواره فیلم فجر
- آلبوم جدیدِ بدلِ «اندی» در ایران مجوز گرفت!
- موسسات فرهنگی و هنری از پرداخت 25 درصد مالیات معاف می شوند
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- انتشار یک فیلم کودکانه در شبکه نمایش خانگی
- چرا صداوسیما و دولت باید روزنامه داشته باشند؟
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- اعتبار خرید کتاب از نویسندگان به ۴ میلیارد تومان افزایش یافت
- پرطرفدارترین خواننده های ایرانی در اینستاگرام
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- وقتی مجری ها در صداوسیما حکومت می کنند!
- هم پیمان با کازابلانکا!
- ببینید: خواستگاری دخترجوان از احسان علیخانی!
- عکسهای اکران خصوصی فیلم «ساعت 5 عصر»
- ببینید: تغییرِ ظاهر مجری زن تلویزیون!
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- قدیمی ترین عکاسی تهران بسته شد! + عکس
- حمله کاربران به پیج بازیگر زن به خاطر تسلیت به محمود احمدی نژاد
- رضایت ۷۵ درصدی بازدیدکنندگان از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
- حیوانات ماشینی در شبکه پویا
- انتصابات جدید در سازمان سینمایی
- انتقاد کوروش تهامی از شرایط اکران «آشوب»
- تماشاگران سینما در ماه رمضان افزایش یافته اند
- فهرست بازیگران «خسیس» تکمیل شد
- تماشاخانه ایرانشهر و ماجرای ستارههای پایتخت!
- تمرین بازیگری در خانه
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- گزارش تصویری از اختتامیه جشنواره فیلم کودکان
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- نگاهی به فیلم "پاپ"/ عشق و چیزهای دیگر
- از حامد همایون تا مهرداد جم و پرواز همای/تمام خوانندگان ایرانی که اسم و فامیل فِیک دارند!
- ماندگار ترین دیالوگ های سریال «بازی تاج و تخت»
- بازیگر مشهور سینما به قتل رسید!
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- قباد شیوا با «زمزمهها» به دیلمان میآید
- بازی علی نصیریان در تئاتر شهاب حسینی
- برپایی نمایشگاه عکس در خانۀ عکاسان جوان
- "دورهمی" چگونه تبدیل به "شبنشینی" شد؟!
- بشنوید: گل عشق باصدای رضا بهرام
- معرفی بهترین فیلم های عاشقانه 2018
- شمارۀ «محمدرضا گلزار» چند؟!
- کدام هنرمندان در امور خیریه فعالند؟
- 12 گام برای نوشتن یک فیلمنامه ی انیمیشن
- اکبر عبدی با دخترهایش روی صحنه رفت!
- حضور یک بازیگر زن ایرانی در سینمای ترکیه
- بشنوید: «رسم عاشقی» اثر رسول نجفیان درباره شهدا
- نگاهی به فیلم تک خال در حفره اثر بیلی وایلدر
- تحلیلی برفیلم «سولاریس» /احساس گناه!
- «روتوش» بهترین فیلم کوتاه جشنواره کراکوف
- فصل دوم سریال «نفس» امسال جلوی دوربین می رود
- یک بازیگر زن سینما و تلویزیون، کشف حجاب کرد!
- فیلم هایی که بحران های زندگی زناشویی را نمایش دادند
- 20 فیلم جنجالی که نباید با همسر یا نامزدتان تماشا کنید! (قسمت1)/دختر خوب و دختر گمشده!
- چند راهکار برای «کادر بندی» صحیح
- نگاهی به چند اثر حاضر در جشنواره فیلم فجر
- آلبوم جدیدِ بدلِ «اندی» در ایران مجوز گرفت!
- موسسات فرهنگی و هنری از پرداخت 25 درصد مالیات معاف می شوند
- نقد و بررسی فیلم «ستیغ اره ای» ساخته مل گیبسون
- انتشار یک فیلم کودکانه در شبکه نمایش خانگی
- چرا صداوسیما و دولت باید روزنامه داشته باشند؟
- فیلم سینمایی «فیتیله و ماه پیشونی»
- اعتبار خرید کتاب از نویسندگان به ۴ میلیارد تومان افزایش یافت
- پرطرفدارترین خواننده های ایرانی در اینستاگرام
- ده فیلم مناسب برای درون گراها و انزوا طلبان!
- وقتی مجری ها در صداوسیما حکومت می کنند!
- هم پیمان با کازابلانکا!
- ببینید: خواستگاری دخترجوان از احسان علیخانی!
- عکسهای اکران خصوصی فیلم «ساعت 5 عصر»
- ببینید: تغییرِ ظاهر مجری زن تلویزیون!
- کمدین هایی که نقش جدی بازی کردند/ از مهران غفوریان تا رضا عطاران و جواد عزتی
- قدیمی ترین عکاسی تهران بسته شد! + عکس
- حمله کاربران به پیج بازیگر زن به خاطر تسلیت به محمود احمدی نژاد
- رضایت ۷۵ درصدی بازدیدکنندگان از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران
- حیوانات ماشینی در شبکه پویا
- انتصابات جدید در سازمان سینمایی
- انتقاد کوروش تهامی از شرایط اکران «آشوب»
- تماشاگران سینما در ماه رمضان افزایش یافته اند
- فهرست بازیگران «خسیس» تکمیل شد
- تماشاخانه ایرانشهر و ماجرای ستارههای پایتخت!
- تمرین بازیگری در خانه
- دست زدنِ مجری مرد به زن، برنامۀ زنده را به هم ریخت +ویدئو
- گزارش تصویری از اختتامیه جشنواره فیلم کودکان
- کچلهای سینما، از جمشید آریا تا صفر کشکولی!
- نگاهی به فیلم "پاپ"/ عشق و چیزهای دیگر
- از حامد همایون تا مهرداد جم و پرواز همای/تمام خوانندگان ایرانی که اسم و فامیل فِیک دارند!
- ماندگار ترین دیالوگ های سریال «بازی تاج و تخت»
- بازیگر مشهور سینما به قتل رسید!
- برگزیدگان جشنواره جهانی فیلم فجر معرفی شدند
- قباد شیوا با «زمزمهها» به دیلمان میآید