قاچاق فیلم‌های سینمایی چه زمانی ریشه کن می‌شود؟!

اکتفا کردن به جمع آوری فیلم از بازار قاچاق، تنها پاک کردن صورت مسئله است و در بهترین حالت، منجر به امحاء تعدادی از فیلم‌های غیرمجاز می‌شود. سینماگرانی‌ که با فیلمها عکس یادگاری می‌گیرند باید برای علاقه مردم نسبت به فیلم خارجی چاره‌ای بیندیشند.به گزارش فارس، چندی پیش در مراسمی که ستادصیانت از آثار فرهنگی و پلیس امنیت عمومی ترتیب دادند، بخشی از فیلم های غیرمجاز سطح شهر امحاء شد. اما متاسفانه همچنان شاهد قاچاق کالای فرهنگی هستیم. فیلم پرفروش «نهنگ عنبر سلکشن رویا» هم در شبکه غیرمجاز توزیع شد و این فیلم قبل از آنکه بتواند سیر طبیعی خود را در شبکه نمایش خانگی تجربه کند به صورت قاچاق در شبکه غیرمجاز توزیع شد. این روند همچنان ادامه خواهد داشت تا زمانی که نهادهای مسئول به فکر ترتیب دادن امحاء چند میلیون فیلم غیر مجاز باشند و به این فعالیت بسنده کنند. 

بسیاری از تهیه کنندگان با اکران فیلم خارجی در سالن های سینما مخالف هستند و معتقدند علاقمندان به سینمای جهان می توانند فیلم ها را از طریق ماهواره یا اینترنت یا شبکه غیرمجاز که توسط دوستان فیلم های آن امحاء شد، تهیه کرده و ببینند. اما ظاهرا نگاه این گروه به فیلم خارجی با عملکردشان مغایرت دارد و صرفا به دنبال شوآف هستندبسیاری از علاقمندان واقعی سینمای جهان دوست دارند فیلم ها را در سالن های سینما ببینند و متاسفانه حتی برخی که توان مالی دارند برای دیدن  فیلم های مطرح به خارج از ایران  کشورهای خلیج فارس سفر می کنند. همه اینها در حالیست که برای حل این مساله راه ساده تری هست. اگر فیلم با نظارت وزارت ارشاد با ممیزی مناسب در سینما اکران شود این نوع هزینه ها کاهش می یابد و به صورت کاملاً مکانیزه بازار قاچاق فیلم های خارجی از اکران خیابانی برچیده می شود. راهی که البته بازار بعضی تهیه کنندگان را کساد می کند. تهیه کنندگانی که با پول سینما بساز و بفروش شده اند و برج و مراکز خرید ساخته اند و در اروپا و آمریکا دفتر زده اند و حالا نگرانند که نکند بازارشان کمی افت کند.

اگر این امکان برای وزارت ارشاد یا متولیان امور وجود ندارد می توان راهکار مناسب دیگری فراهم کرد و با نظارت شورای پروانه نمایش ویدئویی در وزارت ارشاد آثاری با ممیزی مناسب و درست مجوز دریافت کرده و در شبکه نمایش خانگی و کانال های معتبر قرار گیرد نه مانند فعالیت  برخی از شرکت های زیر مجموعه VOD که فیلم را تغییر می دهند و به بهانه این که بیننده ندارد فیلم سه ساعته را به 90 دقیقه تقلیل می دهند و مخاطب را از آنچه که قرار است ببیند منزجر می کنند. اگر ستاد صیانت و دوستان در موسسه رسانه های تصویری وظایف خود را به درستی انجام دهند و با نظارت وزارت ارشاد محتوای درست و قابل نمایش در شبکه نمایش خانگی تهیه کنند به خودی خود بازار اکران خیابانی برچیده می  شود.

به یاد بیاوریم زمانی که فیلم سینمایی در سینما اکران می شد و نسخه پرده ای آن به سرعت در بازار خیابانی قرار می گرفت، اما با تمهیدات وزارت ارشاد در مدتی کوتاه فیلم با کیفیت و با قیمت نازل در بازار شبکه نمایش خانگی قرار داده شد و به تبع آن با نظارت پخش کنندگان و سینماداران و وزارت ارشاد بازار قاچاق فیلم ایرانی به صورت پرده ای منحل شد.

به جای برگزاری شو آف توسط برخی تهیه کنندگان و سوپراستارها به فکر راهکار درست باشیم. فعالیت ستاد صیانت محصولات فرهنگی در جمع آوری بازار قاچاق اگرچه مهم و کاملاً لازم است اما تنها منجر به امحاء تعدادی از فیلم های غیرمجاز می شود تنها صورت مسئله پاک می شود. فعالیت این ستاد به سمتی حرکت کرده که فقط مخاطب را از دیدن آثار خارجی منع (به جزء آثار مبتذل) می کند. این درحالی است که وقت آن رسیده باارائه راهکار درست و نظارت وزارت ارشاد فضای مناسبی برای علاقمندان به سینمای جهان فراهم کنیم و مخاطب را برای دیدن فیلم خارجی به بازار قاچاق هدایت نکنیم.

تاریخ نشر مطلب:
چهارشنبه، ۲۴ آبان ۱۳۹۶






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده