برنامه ای موفق و برنامه ای ناموفق!

علیرضا فطرتی: قبل از تعطیلی شبکه ایران کالا، برنامه ای از این شبکه پخش می شد با عنوان «دو نبش» که خیلی مورد توجه مخاطبان شبکه ایران کالا قرار گرفته بود.
برنامه در فضایی شاد، مفرح با پخش ترانه های جذاب از خواننده های مطرح کشور و طنازی های سید احمدرضا موسوی که سابقه اجرا در شبکه های نسیم (برنامه شب کوک)، سلامت، یک و… را دارد و همچنین سامان گوران از مجریان و طنز پردازان مطرح کشور به صورت زنده به روی آنتن می رفت.
دو نبش برنامه ای ساده و مردمی بود که خیلی زود و آسان با مخاطب ارتباط برقرار می کرد. از جمله آیتم های برنامه می توان به پلی بک مجریان روی صدای خوانندگان
مطرح موسیقی کشور،  گفتمان دو نفره طنز مجریان با موضوعات اجتماعی ، پخش مسابقه تلفنی، معرفی کاسب های برتر و...  را می توان نام برد.
رویکرد برنامه  به گونه ای بود که مخاطب همه عوامل برنامه را جلو دوربین می دید و بر خلاف برنامه های دیگر تلویزیون که عوامل برنامه همیشه در پشت صحنه هستند، در دو نبش با نو آوری برنامه مردم با عوامل برنامه همراه می شدند.
دونبش به علت سادگی و خودمانی بودن مجریان و طرح مباحث اجتماعی با مردم، خیلی مخاطب پسند بود. از طرفی با توجه به شکل برنامه سازی، بدون شک بودجه کمی هم صرف برنامه می شد، اما خروجی مطلوب برنامه نشان از داشتن اتاق فکر کارشناسانه ای بود که پشت این برنامه فعالیت می کرد.
دو نبش در مقایسه با برنامه هایی  که  با دهها عوامل پشت صحنه و با بودجه ای زیاد، مخاطب گریز ساخته و روی آنتن می رود، برنامه ای موفق بوده است.

اما این همه ماجرا نیست، منطقی است که تلویزیون برنامه خوب و مخاطب پسند خود را که بابتش بودجه صرف کرده است، بدون دلیل تعطیل نخواهد کرد. با تعطیلی شبکه ایران کالا معاونت سیما با پخش تیزردر شبکه های مختلف از پخش برنامه دو نبش در شبکه نسیم خبر داد!  
اما خبری از پخش دو نبش در شبکه نسیم نشد، تا اینکه در زمان برگزاری جام جهانی فوتبال مجریان  دو نبش سر از شبکه یک سیما در آورند!
برنامه «می میرم برات» با اجرای سامان گوران و احمد رضا موسوی به منظور پاسداشت ارزش پرچم جمهوری اسلامی ایران و جایگاه آن در تقویت همبستگی ملی و اجتماعی به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و با مشارکت شبکه یک سیما روی آنتن رفت.
ویژه برنامه «می‌میرم برات» با سبک و سیاق اجرای دو نبش و به صورت طنز و شوخی  در قالب پویش مردمی در فضای مجازی به صورت ارسال عکس، فیلم، صوت و دلنوشته با محوریت گرامیداشت پرچم جمهوری اسلامی ایران و حمایت از تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی ۲۰۲۲ قطر از شبکه اول پخش شد.
دیدن می میرم برات در همان دقایق اول یاد آور برنامه دو نبش است. همان مجریان و تقریبا با همان  ادبیات و شوخی ها ولی این بار با این تفاوت که در عرصه ای مجری شدند که اشراف کامل به آن ندارند!
گوران و موسوی خودشان در برنامه اعتراف کردند که فوتبالی نیستند و ادعایی در اجرای برنامه فوتبالی ندارند.
چگونه است  که از محبوبیت دو مجری در برنامه ای دیگر استفاده شد تا برنامه ای دیگر روی آنتن برود و موفق باشد؟ چرا به جای پخش برنامه دونبش در شبکه نسیم با رویکرد جام جهانی ، می میرم برات روی آنتن می رود و ناموفق!؟
بدون شک می میرم برات به جهت شتابزدگی برنامه سازان و عدم تسلط مجریان موفق برنامه دونبش، نمی توانست نظر مخاطب را جلب نماید و با اقبال نسبی مواجه شد!
چرا از مجریانی استفاده نکردند که فوتبالی باشند و بتوانند روی آنتن زنده اطلاعات فوتبالی شان را به مخاطب منتقل کنند؟
در هر صورت در این روزهایی که مردم ما نیاز به انرزی مثبت دارند، از برنامه دو نبش در شبکه نسیم خبر تازه ای نیست و شاید قرار است از شبکه ای دیگر روی انتن برود و از طرفی مجریان دو نبش هم در برنامه ای حضور پیدا کردند که موفقیت قبلی شان را نیز زیر سئوال برده است.
در این روزهای رونق شبکه های مخلف برون مرزی، باشد که برنامه سازان تلویزیون با مخاطب شناسی درست و ایجاد اتاق فکر، برنامه هایی را تولید و روانه آنتن کنند که مردم را پای شبکه های مختلف سیما بنشاند.

برچسب ها:

تاریخ نشر مطلب:
پنجشنبه، ۱۰ آذر ۱۴۰۱






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده