اعلام ویژه برنامه‌های شبکه‌های رادیویی در نوروز ۹۷

برنامه‌های رادیو در نوروز ۹۷ در نشست خبری اعلام شد.به گزارش خبرنگاران پویا، نشست رسانه‌ای اعلام ویژه برنامه‌های شبکه‌های رادیویی در نوروز 97 صبح امروز شنبه 19 بهمن ماه با حضور مدیران شبکه‌های رایویی صداوسیما در ساختمان شهدای رادیو برگزار شد.

حمید شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی در ابتدای این نشست گفت: در ابتدا بر خود واجب می دانم که چند نکته درباره اهداف رسانه ملی عرض کنم. نقش رادیو می تواند در زندگی مردم می تواند نقش موثری باشد اگر با فرصت ها را به کار بگیریم. ما امیدواریم که شبکه های رادیویی در فضا و انرژی جدید بتوانند خواسته های و علاقه مندی مردم را پوشش بدهند. دوری از فضای جناحی و سیاسی، نقش جدی رسانه در بخش آموزش در حوزه تکالیف شهروندی از جمله وظایف رسانه ملی است.

وی ادامه داد: ارتقاء معنویت در جامعه و توجه ویژه به جوانان از جمله فضاهایی است که رادیو باید آنها را در نظر داشته باشد. ما از ابتدای سال 97 روی محورهای اصلی رادیو کارهای بیشتری خواهیم کرد. در 6 ماهی که در کنار دوستان رادیو بوده ام، تمام تلاشمان این بوده که به ارتقاء کیفیت ها و ظرفیت ها بپردازیم. امیدواریم که در سال جدید در قالبهای شنیداری جدیدتر باعث رضایت مخاطبان شویم. نقش ما به عنوان یکی از کلیدی ترین بخش رسانه ملی نباید کم شود و در این راستا به کمک اهالی رسانه نیازمندیم.  آخرین نظر سنجی ها نشان می دهند که مخاطبان رادیو در طول سالهای اخیر بیشتر شده است. ما امیداواریم که با تلاشهای جدی تر به ارتقا کیفی برنامه ها حرکت کنیم، تا ضریب نفوذ بیشتری داشته باشیم.

شاه آبادی معاون صدای رسانه ملی اظهار کرد: رویکرد رادیو در نوروز استفاده از آداب و سنن ایرانی و اسلامی است و تلاش می شود که از فرصت ها استفاده شود. در شب اول عید نوروز به مناسبت شهادت امام علی نقی(ع) برنامه ویژه ای خواهیم داشت. امسال ما برای سال تحویل برنامه هایی در اماکن متبرکه سراسر کشور خواهیم داشت. توسعه گردشگری و تلاش برای جذب ارز از جمله برنامه های رادیو خواهد بود. توجه به توفیقات کشور در سال 96 از جمله دستور کار های رادیو در نوروز 97 خواهد بود و با گزارش هایی درباره موضوع خواهیم داشت. برنامه هایی برای ارتقاء فرهنگ کتاب و کتاب خوانی. از 27 اسفند ماه تا 14 فروردین ماه ما 24 هزار دقیقه برنامه رادیویی خواهیم داشت. 13 برنامه از 13 شبکه رادیویی برای سال تحویل خواهیم داشت.

وی افزود: برنامه های خانوادگی، مسابقات و برنامه های مذهبی از جمله برنامه های نوروزی رادیو خواهد بود. آموزه های قرآنی را در رادیو قرآن تحت عنوان، «یک آیه، یک قصه» خواهیم داشت. برنامه طنز ورزشی با حضور ورزشکاران در رادیو ورزش خواهیم داشت. رادیو بهاران که چندی پیش آغاز به کار کرد، به موضوع راهیان نور خواهد پرداخت. در ایام نوروز رادیو بیشتر از هر زمانی مورد توجه مردم قرار می گیرد. توجه ویژه به موسیقی های جذاب، به طور جدی در دستور کار رادیو است. اپلیکیشن ایران صدا امروز نسخه جدیدش رونمایی می شود. امیدواریم که رادیو در نوروز 97 یک همراه برای همه مردم ایران باشد. رادیو پیام  و رادیو آوا برنامه های ویژه ای دارند. رادیو نمایش با تعداد بسیاری نمایش های رادیویی جذاب برای نوروز 97 برنامه های جذابی را خواهد داشت. فرصت های جدید با امید به خداوند ایجاد می شود تا رادیو هر چه بیشتر در کانون توجه مخاطبان و مردم ایران قرار بگیرد.

شاه آبادی در بخش پاسخ به رسانه ها گفت: ویژه برنامه های طنز در نوروز 97 یکی از ویژه برنامه های مهم رادیو است و نگاه ویژه ای به آن شده است. شبکه رادیویی صبا قرار است که برنامه های بسیاری در حوزه طنز پخش کند. خوشبختانه استقبال مردم از برنامه های طنز رادیو، استقبال مناسبی بوده است. در بخش برنامه های سلامت، شبکه های مختلف رادیویی از جمله رادیو سلامت برنامه های مناسبی خواهد داشت. ما تلاش داریم که تولیدات مناسب در حوزه های شنیداری داشته باشیم. تمرکز رادیو سلامت در تعطیلات عید نوروز روی 200 نقطه از نقاط حادثه خیز کشور خواهد بود و گزارش هایی از این نقاط پخش خواهد شد.

وی بیان کرد: همیشه رادیو بخش مهمی از نیروهای انسانی صداوسیما را درون خود پرورش داده است. رادیو هیچ مشکلی با این موضوع ندارد که همکاران کار خود را از این اداره شروع کنند و بعد در بخش دیگر از سازمان صداوسیما حضور پیدا کنند. 4 کار گروه در معاونت صدای رسانه ملی شکل گرفته است، که روی نویسندگان، گزارشگران، گویندگان و تهیه کنندگی کار کرده و افراد مناسب در این بخش ها را آموزش و جذب می کنند. چندی پیش جلسه ای با حضور تهیه کنندگان رادیو داشته ایم. چهره هایی که تاکنون در رادیو حضور داشتند و حال در بخش دیگر کار می کنند از نظر ما بلامانع است. در حال تنظیم آیین نامه ای درباره این جا به جایی های همکاران در بخش های مختلف سازمان هستیم.

معاون صدای رسانه ملی بیان کرد: احیای باشگاه رادیوی در معاونت صدای رسانه ملی یکی از دستورکارهای سازمان است. در بحث بروداد معاونت صدا، یکی از تلاشها این است که بسترهای لازم برای ایجاد درگاه های جدید به وجود آید، یکی از این تلاشها «ایران صدا» است. ظرفیتهای جدید شبکه ایران صدا، بستر کتاب های صوتی و موسیقی ها خواهد بود. ما تمام تلاشمان را به کار گرفته ایم که از تمام ظرفیت های اینترنتی برای برای گسترش برون داد معاونت صدا استفاده کنیم. در اردیبهشت ماه ما رادیو کتاب را به مناسبت نمایشگاه کتاب خواهیم داشت و در ادامه رادیوهای فصلی به کار خود ادامه خواهند داد. رویکرد مخاطب محوری برای افزایش مخاطبان رادیو در دستور کار معاونت قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: پیام یک اثر رادیویی باید به طور تمام و کمال منتقل شود. در بخش فنی، ما در جاده ها از نظر آنتن دهی مشکل داریم. کارهای خوبی در این زمینه شده است ولی این کارها هنوز کامل نیست. در تلاش هستم که تمام استانها، تمام شبکه های رادیویی را در موج اف ام داشته باشند. در موج ای ام هنوز کارهای بسیاری مانده که در حال تکمیل پوشش ها هستیم. در تهران موانع به بحث فنی مربوط نمی شود.

غیاثوند مدیر کل فنی صدای رسانه ملی نیز دراین نشست اظهار کرد: در بخش «اف ام» و «ای ام» کارهای بسیاری برای پوشش در راه ها و جاده ها انجام شده است. در شهر تهران در حال افزایش کیفیت آنتن دهی هستیم.سپس شاه آبادی گفت: در حوزه مستند ما متاسفانه دچار ضعف هستیم؛ اما در حال ترمیم این بخش هستیم. ما برنامه های بسیاری برای این حوزه داریم. فضای رسانه ای غرب به صورت بسیار گسترده بر روی کشور ایران گسترده شده است؛ اما ما نیز تمام تلاشمان را به کار گرفته ایم که با ساخت برنامه های گوناگون از تاثیرگذاری رسانه های غربی کاسته شود. دوران این که ما بخواهیم از رسانه ها تنها برای انتشار اخبار استفاده کنیم گذشته است، من از همه رسانه ها می‌خواهم که برنامه های رادیو را نقد کنید، بی رحمانه هم نقد کنید. ما به نظرات اهالی رسانه نیازمندیم. صدای رسانه ملی تلاش دارد که برنامه محور باشد. متاسفانه برخی از پست ها از جمله پست روابط عمومی شبکه ها از سازمان حذف شده است و این به نظرم اتفاق بسیار بدی برای یک سازمان است.

معاون صدای رسانه ملی خاطر نشان کرد: توجه در حوزه ایران گردی، برگرفته از نگاه اقتصاد مقاومتی خواهد بود، بنابراین برنامه های ایران گردی در دستور کار همه شبکه های رادیویی است. برنامه های رادیو امسال به بحث راهیان نور برنامه های ویژه ای است و نگاه ویژه ای به این موضوع شده است. تعطیلی «صدای آشنا» یکی از تاسف های بزرگ ما در صدای رسانه ملی است، برنامه ما احیای این شبکه در آینده نزدیک است. شبکه رادیویی«صدای آشنا» پیش از این برنامه های مهمی را برای مخاطبان برون مرزی ما داشته است. اخیراً ما درخواستی از کشورهای مختلف داشته ایم که به ما گفته اند حاضرند کمک مالی به سازمان صدا و سیما داشته باشند تا این شبکه احیا شود.

وی افزود: ما برای جذب سرمایه برای صدای رسانه ملی تمام تلاشمان را انجام داده ایم. ما در بودجه سال آینده درخواست های جدی داشته ایم. برخلاف تلویزیون  تمام تولیدات رادیو توسط همکاران قراردادی ما انجام می شود. تا زمانی که تمام تولیدات ما توسط کارمندانمان انجام می شود نمی توانیم به رقابت بپردازیم. در تلاش هستیم که تراز تولید در معاونت صدا را تغییر بدهیم. در بحث موسیقی سیاست هایی در معاونت صدا وجود دارد، مدیریت موسیقی در معاونت صدا در سال آینده وظیفه تنظیم موسیقی ها و برنامه ریزی برای پخش آنها خواهد بود. بخش عظیمی از فضایی رادیو را موسیقی ها برعهده گرفته اند. برخی از خوانندگان در گذشته اثری را برای سازمان صدا و سیما خوانده اند و این اثر در مالکیت سازمان است.

شاه آبادی در این نشست گفت: تقدم روحیه ایجابی و روحیه سلبی یکی از رویکردهای مدیریت جدید است. ما اگر می خواهیم تولیداتمان در کشور موثر باشد باید از شیوه های نوین در تولیدات و کارهایمان استفاده کنیم. رویکرد رادیو باید رویکردی ایجابی باشد و از رویکردهای سلبی خودداری شود. رادیو باید فراغ بالی برای مخاطبان خود فراهم آورد. ما برای انجام کارهای اساسی نیازمند تعامل هستیم و این تعاملات از بخش های مختلفی روی می دهد. در حال حاضر مرکز افکار سنجی در حال جمع آوری نظرات مختلف درباره شبکه های مختلف رادیو است. خوشبختانه مدیران شبکه های مختلف رادیو به خوبی توانسته اند از این روحیه استفاده کنند.

تاریخ نشر مطلب:
شنبه، ۱۹ اسفند ۱۳۹۶






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده