رشد تولید موسیقی در دولت یازدهم چشمگیر است

 مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، رشد تولید موسیقی و عرضه آن را در دولت یازدهم چشمگیر توصیف کرد و تخصصی شدن جشنواره های موسیقی را نیز گامی بلند طی چهار سال گذشته در جهت ممانعت از «جشنواره زدگی» دانست.فرزاد طالبی که حدود دو سالی است، مدیریت حوزه موسیقی را بر عهده گرفته، در گفت وگوی تفصیلی با خبرنگار حوزه موسیقی ایرنا به عنوان نمونه به این ارقام اشاره می کند: در اجراهای صحنه ای از سال 91 که 906 دفعه اجرا بود به 5 هزار و 276 اجرا رسیدیم. این اعداد خود گویای وضعیت است. سال 91، مجوز 34 نماهنگ ارایه شد و در سال 95 این رقم به 133 رسید که 300 درصد رشد را نشان می دهد.وی همچنین معتقد است: تاسیس یک گروه موسیقی روند دشواری ندارد و تولید موسیقی به ویژه تک آهنگ هم کار آسانی است و به جوانان مستعد توصیه می کند که در عرصه موسیقی رسمی فعالیت کنند. قسمتهایی از این گفتگو را می خوانیم:

جشنواره موسیقی فجر نیازمند تغییر است

جشنواره موسیقی فجر، فرصت درجه اولی برای ارتباط موسیقی با مخاطبان خود است. در عین حال این جشنواره، نیازمند اصلاح و تغییراتی است که از سال های 94 و 95 این روند آغاز شده است.علاوه بر فجر جای جشنواره های تخصصی در حوزه موسیقی که توسط موسسات موسیقی برگزار می شوند، خالی بود. به عنوان مثال جشنواره ای در حوزه موسیقی کلاسیک ایرانی و یا جشنواره هایی با تمرکز بر موسیقی نواحی و یا موسیقی معاصر نیاز بود. طبیعتاً رقابت در اینگونه جشنواره ها، تخصصی است و علاقه مندان همان موسیقی می توانند حضور یابند و در عین حال ارزیابی هم ارزیابی علمی است که حالا با راه افتادن جشنواره های تخصصی گام بلندی برداشته شده است.

گروه های خارجی حاضر در جشنواره، با هدف انتخاب می شوند

مساله دیگر این است که گروه های خارجی با دقت و برنامه مشخصی انتخاب می شوند، یعنی هر گروه خارجی با هر سطحی نمی تواند در جشنواره فجر شرکت کند. حتما باید ضمن مطرح بودن به عنوان یک گروه موسیقی درجه اول، یا در حوزه ایران فرهنگی فعال باشند و یا اینکه داشته ای از سوی آن گروه برای موسیقی ایران وجود داشته باشد. در غیر این صورت دلیل ندارد فضا به گروه های موسیقی خارجی داده شود و این سیاست همیشگی ما است.

٩ ارکستر خصوصی، فعال است

سال گذشته حدود 9 اجرای ارکستری در جشنواره موسیقی فجر داشتیم که بی سابقه بود، ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک هم بودند که آن هم سالها در دولت قبل تعطیل بوده اند، اکنون بیش از 30 ارکستر خصوصی وجود دارد که هزینه های خود را با کسب درآمد از طریق فروش بلیت اداره می کنند. این اتفاق بسیار مهمی است، می دانید که موسیقی ارکسترال، نقطه اوج ارائه موسیقی از لحاظ رهبری، هماهنگی و تعدد نوازندگان است.

تاسیس یک گروه موسیقی روند چندان دشواری نیست

تاسیس یک گروه موسیقی روند دشواری ندارد و تولید موسیقی به ویژه تک آهنگ هم کار آسانی است و همینجا توصیه می کنم این دوستان مستعد در حوزه موسیقی رسمی فعالیت کنند.ما روند صدور مجوز برای تک آهنگ ها را تسهیل کرده ایم که این اقدام از سال 95 انجام شد، سال 93 ما به 9 تک آهنگ مجوز داده ایم، سال 94 تعداد تک آهنگ ها به 99 افزایش یافت و در سال 95، برای 371 تک آهنگ مجوز صادر شد که این روند در سال 96 شاید به حدود هزار تک آهنگ برسد. دلیل این رشد را می توان دو نکته عنوان کرد، نخست اینکه روند ارائه مجوز تسهیل شده و علاوه بر آن، هنرمندان برای تولید تک آهنگ اعتماد و رغبت پیدا کرده اند.عمده کسانی که در خواست مجوز تک آهنگ دارند، همین جوانانی هستند که قبل از این در فضای رسمی موسیقی نبودند.

رشد تولید موسیقی و ارائه و عرضه آن در دولت یازدهم بسیار چشمگیر است

رشد تولید موسیقی و ارائه و عرضه آن در دولت یازدهم بسیار چشمگیر است. وظیفه دفتر موسیقی هم این است که فضای مربوطه را فراهم کند. ما تولید کننده موسیقی نیستیم، تولید توسط اهالی موسیقی و سرمایه گذاری روی آن هم توسط موسسات موسیقی انجام می شود.اما در اینکه دفتر موسیقی فضایی فراهم کنیم که ضمن حفظ چارچوب ها و اهداف تعیین شده؛ روند صدور مجوز تسهیل شود و اطمینان بخشی به اهالی موسیقی اتفاق بیافتد و آرامش در این حوزه وجود داشته باشد، نتیجه آن قطعا تولیدات بیشتر است.

ساده سازی مقررات در همه حوزه های مربوط به تولید موسیقی و اطمینان بخشی به موسسات و اهالی هنر؛ سیاست رسمی دفتر موسیقی است و ترکیب این دو باعث افزایش جدی تولیدات موسیقی در کشور شده است.ما در اجراهای صحنه ای از سال 91 که 906 دفعه اجرای صحنه ای موسیقی بوده به 5 هزار و 276 اجرا رسیدیم. این اعداد خود گویای وضعیت هستند. سال 91، مجوز 34 نماهنگ صادر شد، در حالی که در سال 95 این رقم به 133 رسیده است.

در زمینه صدور مجوزهای کتاب گویا که نقش بسیاری در زمینه کتابخوانی و توسعه فرهنگی دارد، اتفاق بسیار مهمی افتاده است، یعنی از 34 به 117 عنوان رسیدیم، کتاب های کاغذی به کتاب های صوتی و دیجیتال تبدیل می شود و در واقع کتاب گویا صنعت فرهنگی رو به رشدی در جهان است که در ایران هم راه افتاده و مورد اقبال عمومی قرار گرفته است و اکنون کتاب های خوبی به این طریق و در دسترس مردم قرار می گیرد.

تاریخ نشر مطلب:
دوشنبه، -۱۰۹ فروردین -۶۲۱






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده