وزیر ارشاد:می‌کوشم تا همدم خوبی برای اهالی فرهنگ باشم

وزیر جدید فرهنگ و ارشاد اسلامی خدمت به اهالی فرهنگ و هنر را افتخار خود دانست و بر لزوم رشد فرهنگ و هنر ایران در سطوح جهانی تاکید کرد.به گزارش تسنیم، مراسم تکریم از خدمات سیدرضا صالحی‌امیری و معارفه سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در تالار وحدت تهران برگزار شد.

در این مراسم سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در جمهوری اسلامی مقام وزارت با نگاه دینی به عنوان خدمت در نظر گرفته می‌شود و مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دقیقاً معنای خادمیت دارد. بنده به عنوان خادم اهالی فرهنگ و هنر به این عنوان افتخار می‌کنم و این حرف را تملق نمی‌دانم.

وی افزود: فرهنگ هوای تنفس روح انسان است. کسانی که تلاش می‌کنند این هوا سالم باشد حق حیات اجتماعی دارند. اگر پزشکان طبیبان جسم هستند؛ اصحاب فرهنگ نیز طبیبان روح و جان افراد جامعه هستند. فرهنگ هوای پرنفس جامعه است و نمی‌توان این هوا را به صورت گلخانه‌ای حفاظت و یا به صورت قطره‌ای تزریق کرد؛ باید به اندازه‌ای باشد که همه بتوانند به تنفس این هوا بپردازند و اصحاب ادب و هنر و رسانه در نگاهداشت چنین هوایی تلاش می‌کنند و من افتخار می‌کنم که در دوره خدمتم رکابدار این افراد بوده‌ام.

صالحی ادامه داد: فرهنگ، بخشنامه‌ای و آمرانه نیست؛ فرهنگ، رفاقت، صحبت، معاشرت، همدمی و همنفسی است. خواهم کوشید تا همدم خوبی برای اهالی فرهنگ باشم و خادم خوبی برای کسانی باشم که تلاش می‌کنند کتاب قطور فرهنگ ایرانی قطورتر شود. ایران با فرهنگش جاودانه است و همه جا ایران را با فرهنگش می‌شناسند. فرهنگ ایران همیشه با تعادل و مدارا تعریف شده و بد است که امروز نام ایران با ایران‌هراسی آمیخته شود. ما تنها به گذشته تاریخ متصل نیستیم و ایران امروز نیز پرنشاط، پرتکاپو و شاداب است.

وی با بیان اینکه هیچ کالای ایرانی به اندازه فرهنگ و هنرش جاودانه نیست گفت: در ایران چند دهه برای صنعت خودرو سرمایه‌گذاری‌های کلان صورت گرفت، اما این صنعت چقدر ما را در جهان جاودانه کرد؟ چقدر در دنیا ما را با خودروهای‌مان می‌شناسند؟ و علیرغم بودجه محدودی که صرف هنر ایران شد الان در جهان چقدر ما را با سینما، جوایز اسکار، هنرهای تجسمی و هنرمندان بزرگی همچون علی نصیریان می‌شناسند؟

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: ایرانی با نفَس فرهنگ و هنر زنده است. ما فقط با ارتش‌مان مقابل هجوم نایستادیم؛ ما مغولان را زمین‌گیر فرهنگ و هنر خود کردیم. اکنون اگر می‌خواهیم سیاست و اقتصاد و امنیت ما متعالی شود؛ نباید آن را بر نفت و سلاح استوار کنیم؛ بلکه باید بر فرهنگ استوار کنیم هرچند که نفت و سلاح هم مهم است.

وی با اشاره به اتفاقات مهمی که در زمینه فرهنگ در دولت یازدهم رخ داد، گفت: من وظیفه دارم از خدمات سه‌ ساله آقای جنتی که در یک دوره سخت عهده‌دار این مسئولیت بود و از زحمات آقای صالحی‌امیری که با خوش‌فکری، نظریه‌سازی و حل مسائل و بحران‌ها به کمک وزارت ارشاد آمد؛ کمال تشکر را داشته باشم.

صالحی تصریح کرد: علیرغم اتفاقات خوبی که در دولت یازدهم رخ داد اکنون شاهد سه چالش در این زمینه هستیم. اول تکثرگرایی فرهنگی که عمل فرهنگی را دچار مشکل ساخته است. اکنون ما باید به سوی دفع سوءتفاهم‌ها حرکت کنیم. گفتگوها باید به سوی یک معدل‌نظر فرهنگی حرکت کند چون نمی‌شود جامعه را در ابهام فرهنگی قرار داد.  چالش دوم ابهام در حقوق فرهنگی است. جامعه باید به حقوق خود آشنا باشد و حاکمیت هم از این حقوق پاسداری کند. چالش سوم شکاف‌های جنسیتی، قومی و تمدنی است.

وی خاطرنشان کرد: علیرغم جدی‌ بودن این چالش‌ها ما سه فرصت داریم که در هیچ دوره‌ای از تاریخ ایران این فرصت‌ها در این سطح عالی فراهم نبوده است. اول فرصت جهانی‌ شدن است. امروز فرهنگ و هنر ما ارزش‌افزوده ملی ایران است و در سطح جهانی قدرت مبادله دارد. فرهنگ شرق نباید به چین، ژاپن و هندوستان محدود شود؛ در تمام ادوار تاریخ یک ضلع مهم فرهنگ و هنر آسیایی ایران بوده و اکنون هم می‌تواند باشد. فرصت بعدی گسترش فرهنگ در سطح کل ایران است. در ادوار پیشین هر کسی که می‌خواست در زمینه هنر به طور جدی فعالیت کند باید به تهران می‌آمد، اما امروز کل ایران سرای ادب و هنر است نه فقط تهران. فرصت سوم وحدت نسل جوان ایرانی است که سرمایه بزرگ هنر و ادب ایران می‌باشد. هیچ‌گاه تاریخ ایران این سه فرصت را یکجا نداشته است.صالحی یادآور شد: امروز مطالب زیادی را مطرح کردم، اما از این به بعد می‌خواهم بیشتر شنونده باشم و شما اهالی فرهنگ و هنر گوینده باشید تا با همدیگر در این راه به پیش برویم.

تاریخ نشر مطلب:
یکشنبه، ۰۵ شهریور ۱۳۹۶






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده