آغاز خانه تکانی اجباری در رسانه ی ملی

کم‌کم موعد اجرای قانون منع بکارگیری بازنشسته‌ها می‌رسد. مسئولان دو راه بیشتر ندارند یا برای ماندن یک ماده و تبصره‌ای پیدا کنند یا تن به خداحافظی بدهند. این خداحافظی در نهادهایی مثل صدا‌وسیما که از بقیه بیشتر توی چشم هستند بیشتر دیده می‌شود. بررسی‌ها نشان می‌دهد که این نهاد عریض و طویل یک خانه تکانی اساسی در پیش دارد. اگرچه چند سال پیش با افشای فهرست مدیران بازنشسته و سن بالای صداوسیما این سازمان یک تکانی به خود داد و حالا چهره‌های جوان زیادی در آن مشغول به کار هستند، اما به نظر می‌رسد تا رسیدن به حدود قانونی راه درازی در پیش است.

با در نظر گرفتن پیچیدگی‌هایی که در سیستم بازنشستگی سازمان صدا‌وسیما وجود دارد، فقط می‌توان به برخی از مدیران صداوسیما به عنوان نمونه اشاره کرد. خود رئیس سازمان از آنجا که منصوب رهبری است جزو استثناها قرار می‌گیرد، اما در رده معاونان رئیس صدا‌وسیما نام‌هایی وجود دارندکه هر یک جزو پیشکسوت‌های نسل خود محسوب می‌شوند.

افرادی مثل لطف الله سیاهکلی، رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی که پیش از این نامش جزو بازنشسته‌ها بوده یا رضا علیدادی، معاون فنی که اطلاعاتی مبنی بر بازنشستگی‌اش وجود ندارد، اما سن و سال و سابقه‌اش حکایت از خداحافظی قریب‌الوقوعش می‌کند. بخشی از مدیران اداری و مالی صداوسیما هم در همین فهرست قرار می‌گیرند؛ مدیرانی مثل علی کلباسی که بازنشسته شده، اما در شهریور سال ۹۵ به عنوان رئیس مرکز سرمایه انسانی رسانه ملی منصوب

شده است.

بازگشت چهره‌های باسابقه در دوره عبدالعلی علی‌عسکری آنقدر به چشم آمد که خیلی‌ها حضور او را بازگشتی به دوران مدیریتی عزت الله ضرغامی، رئیس اسبق صداوسیما می‌دانستند. مثلا مجید آخوندی، معاون سیاسی سازمان صداوسیما از جمله بازنشسته‌های صداوسیماست که با حضورعلی عسکری دوباره به کار برگشت.

حسین کرمی، رئیس مرکز سیمافیلم هم از دیگر مدیرانی است که سال‌هاست در عرصه‌های مختلف فرهنگی فعالیت دارد. کرمی البته میان سیما و سینما در رفت و آمد است و مثل بسیاری دیگر از مدیران فرهنگی سابقه و رزومه مدونی که مشخص کند از چه زمانی به عنوان کارمند رسمی فعالیت کرده در دسترس نیست. 

مرتضی میرباقری، معاون سیما هم اگرچه مشخص نیست که کارمند رسمی سازمان صداوسیما هست یا نه، اما به دلیل اینکه عضو هیأت علمی دانشگاه خوارزمی است ممکن است از این قانون مستثنی باشد، اما در گفت‌وگوهای غیررسمی از او هم  به عنوان بازنشسته سازمان نام برده می‌شود.

علی اصغر پورمحمدی که چند وقت پیش از مدیریت شبکه سه خداحافظی کرد و در سیما به عنوان قائم مقام میرباقری انتخاب شد هم احتمالا باید از صداوسیما برود. پورمحمدی استخدام رسمی سازمان است که اول شهریور سال ۹۵ بازنشسته شد و دوره کاری‌اش مثل بعضی دیگر از مدیران سازمان تمدید شد.

 رضا پورحسین دیگر قائم مقام میرباقری هم از مدیران قدیمی صداوسیما است که سال‌هاست در این رسانه فعالیت دارد. پورحسین هم عضو هیأت علمی دانشگاه است که براساس سن بازنشستگی اعضای هیأت علمی که بالاتر از میانگین سازمان‌های دیگر است، مشخص نیست که وادار به خداحافظی شود یا نه.

خداحافظی در سطح مدیران شبکه‌ها

در حال حاضر یکی از پیشکسوت‌ترین مدیران سازمان، محمدرضا جعفری جلوه، مدیر شبکه دو است که از بازنشستگی او ۲ سال گذشته و او هم با استفاده از اصل «تعویق» مدت بیشتری را بر سر کار مانده است. 

از دیگر افرادی که در میان مدیران شبکه‌ها دیده می‌شود و به تازگی به بازنشستگی رسیده، حسین ساری، مدیر شبکه آموزش است که اول تیرماه امسال از طرف سایت اداره کل بازرگانی بازنشسته شد.

همچنین محمد احسانی، مدیر شبکه نسیم چندی پیش در پشت صحنه یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که چند سال دیگر باید برود و بازنشسته خواهد شد./شهروند

تاریخ نشر مطلب:
شنبه، ۲۱ مهر ۱۳۹۷






نظرات کاربران



معرفي فيلم هاي روي پرده